יבול שיא
הרפת והחלב
ביקור בהסתדרות

מכון שמיר למחקר וההסתדרות הציונית העולמית בוחנים שיתופי פעולה אסטרטגיים 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 

*תמונה ראשית: מימין: דינה גלעד, יעקב אהרוני ומרצ'י אדרי  

במהלך הפגישה, הציג מנכ"ל ההסתדרות הציונית את הפעילות הענפה של הארגון, כולל תרומתה הרבה של ההסתדרות באמצעות חברות הבת שלה – קק"ל והסוכנות היהודית. מנגד, הציגה דינה גלעד מנכ"לית מכון שמיר למחקר, את הישגי המכון, את הפעילות המדעית והיישומית המרשימה שמתקיימת בגולן, בעוד ד"ר מרצ'י אדרי סקרה את התכניות החינוכיות המגוונות שמוביל המכון, דוגמת 'תצפיטבע', 'זרעים של תקווה' ומרכזי המדעים בגולן ובשלוחת המכון בכפרים הדרוזים. 

במהלך הדיון, הוצגו גם תכניות עתידיות של מכון שמיר למחקר ובהן הקמת האב למעבדות מו"פ לחברות בליווי מקצועי של חוקרי המכון, תכנית רילוקיישן לחוקרים מהארץ ומהעולם שתעודד מעבר של חוקרים מוכשרים לצפון ותכנית שיקום אקולוגית לאומית, שמטרתה להתמודד עם האתגרים הסביבתיים בעקבות מלחמת 'חרבות ברזל'. 

לבסוף, מנכ"ל ההסתדרות ערך סיור במבנה ההיסטורי של ההסתדרות הציונית, שם הוצג הבניין ששימש בעבר כארגון גג למוסדות הציוניים בכל העולם וכן את חדר הישיבות ההיסטורי של הממשלה הזמנית של מדינת ישראל. חדר זה שימש את הממשלה הזמנית בשנותיה הראשונות, לאחר הכרזת העצמאות ב-1948. 

פגישה זו מהווה צעד חשוב לעבר חיזוק הקשרים בין שני הגופים ויצירת שותפויות חדשות שיחזקו את פעילות המכון ואת התפתחות הגולן. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בעקבות מלחמת חרבות ברזל בחזית הצפונית ובחזית הדרומית, נפגעו תשתיות מרעה רבות בשטחים הפתוחים. תיקון הנזקים חיוני לשמירה על המשקים השומרים על השטחים הפתוחים הציבוריים וכדי למנוע נזקים לענפי חקלאות בישובים סמוכים וסיכון לחיי
< 1 דק' קריאה
ארגון "מים לישראל", אגודה שיתופית חקלאית המאגדת תחתיה צרכני מים וספקי מים לחקלאות ולצריכה ביתית במרחב הכפרי, פנה היום באופן רשמי אל שר האנרגיה והתשתיות הלאומיות, מר אלי כהן, בדרישה למלא את חובתו החוקית
< 1 דק' קריאה
יצאנו לסיור בעסקים ואתרים מובילים ברחבי המועצה האזורית מגידו, מעגלת קפה של בוקר ועד יאנק בורגר דרך יקב רמות מנשה ועוד * הצעות לטיול בעין פירחא, הסליק בעין השופט, מערת הפלמ"ח ועוד * אז
6 דק' קריאה
השום הישראלי נמנה עם אחד הגידולים שהורדת המכסים הצליחה כמעט לחסלו באופן משמעותי * עם זאת, עדיין קיימים כעשרה מגדלים ברחבי הארץ * איתן אביבי, יו"ר שולחן מגדלי השום: "אני חושב שאנחנו בדקה התשעים
9 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן