יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 1903518133

מכרז מעורר תהיות

2 דק' קריאה

שיתוף:

אין יום ללא הפתעות במשרד החקלאות. החודש פרסמה נציבות שירות המדינה מכרז לתפקיד שלא היה כמוהו מעולם במשרד החקלאות: ראש מינהל ביטחון המזון.

מעיון בפרטי המכרז החדש שהגיעו לידי עולה כי המשרה תהיה בדרגה 43-45 בדירוג הממשלתי, הזהה למעמד של משנה למנכ"ל במשרד ממשלתי.

בכירים במשרד החקלאות במעמד של סמנכ"ל ומנהלי יחידות שונות הופתעו לקבל לידיהם את מפרט המכרז, שכן מי שיזכה או תזכה בו יהיו במעמד גבוה משל כל סמנכ"ל בכיר במשרד.

בתיאור התפקיד נאמר שמי שיזכה בו יהיה אחראי על יחידות המשרד הנוגעות לתחום גורמי הייצור והמזון של המשרד ובכלל זה חטיבת ביטחון המזון, אחריות על הנחיה מקצועית לחטיבות השונות הנוגעות לתחום המזון, גיבוש אסטרטגיית ביטחון מזון במדינת ישראל, אחריות על איסוף מידע וקביעת עמדת המשרד אל מול משרדי הממשלה ובהם משרדי הבריאות והכלכלה, בסוגיות הנוגעות לביטחון המזון כגון אספקה סדירה, תיאום צרכנים מול הממשלה, התנהלות סדירה מול המגדלים, מכסות ייצוא ויבוא ומלאי חירום.

עוד קובע המכרז כי ראש מינהל ביטחון המזון ייצג את השר/המנכ"ל/ית והנהלת המשרד בנושא ביטחון המזון וכן ביצוע מטלות בהתאם לצורך ועל פי הנחיות המנהל/ת הכללי/ת של המשרד.

בסעיף ההשכלה נאמר ניסיון מקצועי של שבע שנים בתחומי ליבת המשרד לפחות בשני תחומים: מחקר ופיתוח חקלאות, קידום תהליכי עידוד והגברת תחרותיות בתחום החקלאות, פיתוח כלי מימון וביסוס בתחום החקלאות ופיתוח פעילות כלכלית ושיתופי פעולה חקלאית ומסחרית ברמה הבין לאומית.

מתוך כלל שנות הניסיון חייב בעל התפקיד בתחום ניהול בהובלה וניהול שינויים משמעותיים כחלק מהפעילות השוטפת, ניהול ממשקי עבודה מול שישה גורמים לפחות בעלי עניין, ניהול תקציבי של חמישה מיליון שקלים, ניהול עובדים בהיקף של חמישה עובדים לפחות ולבעלי תואר שני תופחת שנת ניסיון אחת בניסיון הניהולי והמקצועי הנדרש.

כישורים נוספים רצויים: תואר אקדמי במדעי המדינה/מדעי החקלאות/כלכלה/משפטים/מינהל ציבורי/מינהל עסקים. כושר ביטוי בכתב ובעל פה בשפה העברית ברמה גבוהה, יכולת ניהול משא ומתן וניהול משברים, חשיבה יצירתית וחדשנית, יכולת ניהול תקציב והיכרות עם מערכת השלטון, החברה והמשק בישראל.

בכירים במשרד החקלאות עימם שוחחתי הביעו תדהמה מעצם פרסום המכרז. לדבריהם וולקני עוסק בחמישים אחוז בביטחון המזון ומדוע יש צורך במשרד במשרה שתסתכם בשכר של כ-40 אלף שקלים בחודש.

פסקה מעניינת במפרט המכרז מציינת שמי שיגיש מועמדות לתפקיד חייב שתהיה לו/לה "היכרות עם מפת התקשורת בישראל". כמו כן נדרשת מוכנות לעבודה בשעות לא שגרתיות ומעבר לשעות התקן ומוכנות לנסיעות רבות ברחבי הארץ.

המכרז פורסם ביום טו' בתמוז, תשפ"ב 14 ביולי 2022 והיום האחרון להגשת בקשות למכרז הוא כז' בתמוז, תשפ"ב, 26 ביולי 2022.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

צוות מדריכי תא מטעים, שה"מ, מחוז הצפון, בשיתוף היחידה לחקר עשבים, מרכז מחקר נווה יער, מנהל המחקר החקלאי, מכון וולקני תודה לשאול גרף, לשלמה גלידאי, ליואב מוטרו, לתמר קיסר ולאנשי חברות שיווק תכשירי הגנת
18 דק' קריאה
מחלת "ההשחרה הבקטריאלית במנגו" necrosis( apical )bacterial גורמת להתייבשות אמירי הצימוח (תמונה .)1 על פני העלים ולאורך הפטוטרת מופיעים כתמים נקרוטיים כהים, המלווים לעיתים בהפרשות שרף (תמונה .)2 מחולל המחלה הוא חיידק מסוג פסאודומונס
2 דק' קריאה
זו השנה השלישית בה מודי בכר, נכד לראשוני מושב גאליה, מפעיל את "המרכז לחקלאות וגינון טיפולי" שהקים במושב * המרכז מיועד לילדים ולנערים * לאחר לחימה בעזה שגרמה לו להתמודד עם פוסט-טראומה, הוא שב
6 דק' קריאה
*תמונה ראשית: דניאלה פלג, אלופת אירופה בפעם השניה ברציפות בדרך לסיום. צילום: Sailing energy  דניאלה פלג, ממושב בית חנניה, היא שוב אלופת אירופה בגלישת רוח, לאחר שסיימה את אליפות אירופה בגלישת רוח שהתקיימה בפאלרמו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הוותיקים של מועצת יואב עם האדניות  לכבוד חודש האזרח הוותיק, החל בחודש נובמבר, התקיימו ביישובי מועצה אזורית יואב סדנאות בניית אדניות מעץ בהנחייתה של ענבל ענבר – מנגרים מהלב ממושב סגולה.  בכל
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: סרן יוגב פזי ז"ל. צילום:  דובר צה"ל   במלאות שנה לנפילתו של סרן יוגב פזי ז"ל, לוחם ומפקד שנפל בקרב בעזה והתגורר עם משפחתו בגבעות בר שבמועצה האזורית בני שמעון, התקיימה השבוע עצרת
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן