יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 08 15 135418

ממשיכה לפרוח 

3 דק' קריאה

שיתוף:

פרח איתיאל חזרה למושב שאר ישוב אחרי עונה בליגות הראגבי באירלנד ואנגליה וסייעה לנבחרת הנשים להבטיח שנה נוספת בדרג השני באירופה * בחיי היומיום היא גם מסייעת לנוער בסיכון 

פרח איתיאל (32) החלה לשחק ראגבי רק בגיל 27, אבל הפכה לאחת השחקניות הבולטות בארץ בשנים האחרונות. היא גדלה בשדה בוקר, עברה לצפון לצורך לימודים במכללת תל חי ובשנים האחרונות היא מתגוררת במושב שאר ישוב. היא הפעילה בו בעבר אוטובוס-צימר בשם NEGEVBUS, ובימינו השטח משמש כחניון לאוטובוסים.  

איתיאל הצטרפה לפני כחמש שנים לקבוצת הראגבי שביעיות של הגליל העליון, שזכתה בעונה הקודמת לראשונה בגביע המדינה, אבל לא הייתה שותפה לתואר ההיסטורי מאחר שהעבירה את העונה הרחק מכאן. 

מאמן נבחרת הגברים, קווין מוסיקנט הדרום אפריקאי, ניצל את קשריו ואיתיאל עברה בסתיו שעבר לליגה האירית: "הגעתי לקבוצה של עיירה בשם וויקלו (WICKLOW), שעה נסיעה מדבלין, ולקח לי זמן להיכנס לעניינים. בארץ נשים משחקות רק ראגבי שביעיות (משחק שלם נמשך 14 דקות ולכן אפשר לערוך טורניר שלם בסופשבוע אחד) ושם למדתי מהיסודות איך לשחק ראגבי 15 (80 דקות, ולכן מומלץ לשחק לכל היותר פעם בשבוע – י.ו). טיילתי הרבה ואחרי ארבעה חודשים החלטתי שמיציתי את החוויה". 

מה גרם להחלטה? 

"באיזשהו שלב אירלנד לא עניינה אותי מספיק ולכן חיפשתי קבוצה אחרת והגעתי לקיימברידג', העיר האוניברסיטאית המפורסמת באנגליה, ושם שיחקתי בקבוצת שלפורד (SHELFORD), שזו עיירה סמוכה. בשלפורד קיבלתי יותר דקות משחק, וגם האווירה בקיימברידג' התאימה לי יותר, אבל חזרתי לארץ באפריל, עוד לפני תום העונה באנגליה, וזאת בשל מחויבות לנבחרת הנשים וגם לשירות מילואים." 

צה באירלנד
איתיאל במדי וויקלו האירלנדית. אלבום פרטי 

שילוב מעניין וחריג 

"כן. אני מ"פ במילואים בפיקוד העורף – ואחרי חודש בבקעת הירדן חזרתי לנבחרת ויצאנו לטורנירים בקיץ. הצלחנו להבטיח שנה נוספת בדרג ב' האירופאי ומבחינתנו עמדנו ביעד. עוד בתחילת העונה גייסנו כסף בגיוס המונים עבור מחנה אימונים בגאורגיה ואפילו קטפנו אפרסקים למען המטרה, ובקיץ האחרון סיימנו במקום התשיעי בסיכום שני הטורנירים בקרואטיה ובהונגריה. בראשון עלינו לרבע הגמר וסיימנו במקום השמיני אחרי הפסד לאוקראינה החזקה, ובשני סיימנו במקום העשירי." 

בעבר שיחקת ובמקביל היית מנהלת קבוצה בגליל העליון, מתכוונת לחזור לתפקיד? 

"כרגע אורי לורנצי מנהלת ואני לא מתיימרת להחליף אותה. מילאתי את התפקיד במשך שנתיים וזו הייתה חוויה וגם זכיתי לפתח כישורים. לא הגעתי לשם כדי לחמם כיסאות." 

תסבירי בבקשה 

"בחיי היומיום אני עובדת סוציאלית ועוסקת בעיקר בטיפול והנחיה. פיתחתי את הצד הניהולי שבי במטרה לקחת את הכוח של הקבוצה ולמנף אותו לכיוונים ספורטיביים. אני גאה כמובן בזכייה בגביע המדינה למרות שלא הייתי שותפה לכך." 

מה את עושה בפועל בתור עובדת סוציאלית? 

"אני עובדת כבר כמה שנים עם צעירים ונוער בסיכון, וגם מנחה מסעות לחיילים משוחררים שנועדו להכין אותם לקראת השחרור. פרט לכך אני עובדת בפרויקט 'חופים' בחוף לבנון בכנרת – מסייעת לבני נוער שמגיעים לשם ונקלעים למצוקה, וכן מפנה לגורמים המתאימים." 

בעבר החמצת עונה שלמה בגלל פציעה. בכל זאת חזרת לשחק. 

"מצבי חייב ניתוח בברך והמשך הקריירה שלי עמד בסימן שאלה, אבל הניתוח הצליח ואז החזרה לאימונים הייתה רק עניין של זמן. הייתה לי מוטיבציה לחזור להתאמן ולהוכיח את עצמי ויניב גרטי (מאמן הקבוצה ומנהל הראגבי בעמותת הספורט גליל עליון) מינה אותי למנהלת והמינוי הגביר לי את המוטיבציה והקל עלי את החזרה לפעילות ספורטיבית." 

צברת בעונה שחלפה ניסיון בראגבי 15, תוכלי ליהנות ממנו גם בארץ? 

"בינתיים לא, כי בישראל נשים עדיין משחקות רק בגרסת השביעיות המקוצרת, בניגוד לאנגליה ואירלנד. אבל אני שומעת על כוונות ודיבורים לייסד פה ליגה או נבחרת גם בגרסה המלאה, ואם זה יקרה – אז אוכל להביא לידי ביטוי את היכולות שלי. שמעתי שהיה אפילו מחנה אימונים לנשים בראגבי 15 וזו מגמה חיובית, אבל בקרוב אחזור לאימונים של שביעיות." 

בעבר עבדת גם בתעשיית הסרטים, איך הגעת לשם? 

"התחלתי כנערת מים בקומדיה 'פלאפל אטומי' שביים דרור שאול ב-2015 עם שי אביבי, יוסי מרשק ומלי לוי. הייתי אחרי צבא ועניתי למודעה שראיתי בעיתון במדרשת שדה בוקר. צילמו בהתחלה בדרום ואחר כך גם בתל אביב ובהמשך התקדמתי לתפקיד עוזר פרופ (אחראי על חלוקת אביזרים לשחקנים וארגון הסצינות) במספר סרטים וגם בסדרות במהלך החופשות מהלימודים, אבל אני כבר לא שם." 

את כבר בת 32, הגיל משפיע על היכולת שלך או שעוד לא רואה את סוף קריירת הראגבי? 

"התחלתי לשחק רק בגיל 27. בארץ אין בינתיים מחלקות נוער לראגבי נשים ולכן לא יכולה להשוות את היכולת שלי עשר שנים אחורה ולהחליט אם עמדתי בציפיות או לא. עברתי פציעה והשבתה ארוכה ועובדה שחזרתי לראגבי ואפילו שיחקתי בחו"ל. כרגע אין לי מחשבות על האטת הקצב או על פרישה." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
אסף ולדן הותיר אחרי לכתו שני ספרים – את ספר הפרוזה: "אורות הפנסים האחרונים" ואת ספר השירה: "לב אבוד בין מילים", שני יהלומי ספרות שפוערים צוהר קטן לנפשו המרתקת של ולדן. ספר "אורות הפנסים האחרונים"
5 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה
בית המשפט מלמד הורים פרודים מהי אחריות הורית ״בית המשפט לא אמור להמשיך ללוות הורים עד שילדיהם יגיעו לבגרות, הדבר אינו מתיישב עם טובת הקטינים", אמרה השופטת הילה גורביץ עובדיה, מבית משפט לענייני משפחה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן