יבול שיא
הרפת והחלב
מנהלת תקוצה

מנהלת תקומה בשיתוף משרד החקלאות וביטחון המזון מודיעים

2 דק' קריאה

שיתוף:

על השקעה של 8 מיליון ש"ח בשיקום ופיתוח אטרקציות תיירותיות ומרכזי מבקרים בחבל, התמיכה תחזק מוקדי פרנסה בחבל, שיהוו מנוע צמיחה לשיקום האזור

מנכ"ל משרד החקלאות, אורן לביא: "חבל תקומה הוא 'אסם התבואה והירקות' של מדינת ישראל, המשרד רואה בחבל עוגן חשוב עבור ביטחון המזון של אזרחי המדינה והרציפות התפקודית. ההשקעה בפיתוח תיירות חקלאית וכפרית היא חסרת תקדים בהיקפה וצפויה להפך למנוע צמיחה כלכלי ופרנסה משלימה עבור החבל"

מנכל משרד התיירות, דני שחר: ״משרד התיירות שמח על התמיכה בשיקום ופיתוח אטרקציות תיירותיות ומרכזי מבקרים בחבל ארץ התקומה, המקפל בתוכו את תמצית הישראליות, לצד ערכים של מורשת וחקלאות חלוצית. קיים קשר אינטגרלי וסינרגיה בין תיירות לחקלאות בתפיסת המרחב. התיירות הכפרית היא חלק מהאופי המקומי והמשרד רואה בתיירות זרז להאצת המנוע הכלכלי באזור התקומה"

ראש מערך החקלאות במנהלת תקומה, אסף יצחקי: "מנהלת תקומה רואה בשיקום ופיתוח החבל כמכלול הוליסטי המאגד בתוכו מגוון רחב של היבטים. חיזוק התיירות נעשה מתוך ראייה כוללת שתסייע לחבל בתחומים משיקים רבים לרבות, תעסוקה, פרנסה ומכאן להיבטים מקיפים נוספים כמו חקלאות ועוד. התיירות תסייע לביסוס חוסנו הכלכלי של החבל ותהווה חלון ראווה להצגת האזור, כאזור ציוני, שורשי ומקור גאווה לתושביו"

משרד החקלאות וביטחון המזון מודיע על השקעה של 8 מיליון ש״ח לטובת חיזוק מוקדי הפרנסה, במסגרת הפיתוח החקלאי, הכלכלי והתיירותי שיהוו מנוע צמיחה נוסף לשיקום האזור. ההשקעה תכלול עידוד עסקים מקומיים תומכי תיירות וחיזוק משקים חקלאיים שיבחרו לפתוח שעריהם למבקרים.

התיירות בחבל תקומה מהווה את אחד העוגנים המרכזיים לפיתוח הכלכלי, ההתיישבותי והחברתי של החבל. פיתוח ענף התיירות במרחב החבל, מהווה בסיס כלכלי נוסף ומשלים לענפי החקלאות, בישובים כפריים וזאת בין היתר באמצעות תעסוקה משלימה. גיוון התעסוקה במרחב הכפרי, מאפשר פעילות כלכלית נוספת גם במשק החקלאי.

מנהלת תקומה ומשרד החקלאות וביטחון המזון יתמכו בהשקעות בעלות כדאיות כלכלית ובנות קיימא שתוכלנה להתקיים גם לטווח הבינוני והארוך ולתת מענה לתיירים הפוקדים את המיזמים המאפיינים את החבל וכוללים: מרכזי מבקרים ואטרקציות ובכלל זה מיזמי תיירות חקלאית, תיירות כפרית, אתרי מורשת, שבילי טיילות, אטרקציות תיירותיות ועוד.

פעילות זו תחזק את כלל תושבי חבל תקומה, תאפשר תעסוקה בעיר וכפר, תעשיר את החוויה התיירותית האזורית ותענה על צורך בטיול בטבע בנופים מרהיבים, בקטיף ותכלול גם חוויית אירוח נעימה, אכילה ורכישה של מזון מהאזור. לנוהל התמיכה הקליקו: כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רויטל פז-אבולעפיה מספרת על ספרה השני "חריץ בזמן" שמספק אפשרות נדירה להתעלות מעל המקום והזמן, על הילדה הדחויה שהייתה וגם למה רק בגיל 58 העזה לצאת עם הכישרון לעולם *תמונה ראשית: רויטל פז אבולעפיה
8 דק' קריאה
מיזם ייחודי שהחל כרעיון וצמח למסורת מרגשת שמחברת במועצת בני שמעון בין קיבוצים, מושבים, דתיים חילוניים  *תמונה ראשית: אווירה משפחתית בקבלת השבת המעורבת. צילום: מישל אמזלג  ביום שישי אחר הצהריים, בשעה שבה האור הופך
3 דק' קריאה
"סוד ההצלחה בניווט טמון בשילוב של יכולות פיזיות גבוהות, חוסן מנטלי, צוות מקצועי תומך, חברים ומשפחה שמלווים אותי כל הדרך," מסבירה עופרי יעקובי ממושב אביעזר * בגיל 17 בלבד הפכה עופרי יעקובי לנווטת הישראלית
6 דק' קריאה
"כל החיים שילבתי עבודה במשק עם ריקודים," אומר משה תלם, חבר מושב רשפון, בן 84 * תלם הוא חקלאי פעיל ופורה, המגדל ירקות מזנים שונים ומיוחדים * במקביל הוא מדריך במשך שנים בחוגים לריקודי-עם
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן