יבול שיא
הרפת והחלב
שלומית שיחור רייכמן בטיקס הזיכרון לנופלי ונופלות ה 7 באוקטובר ומלחמת חרבות הברזל

מציינים שנתיים לאסון 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

*תמונה ראשית: שלומית שיחור רייכמן בטקס זיכרון לחללי ה-7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל"

בטקס זיכרון מרגש ומאחד צוות עובדות ועובדי המועצה האזורית עמק יזרעאל ציינו ביום חמישי שעבר שנתיים לאסון ה-7 באוקטובר ולמלחמת 'חרבות ברזל'. בטקס הוקראו שמות כל בני ובנות העמק האהובים שנפלו ביום הנורא ובמהלך המלחמה – לזכרם ולכבודם של גיבורות וגיבורי העמק. 

ראשת המועצה, שלומית שיחור רייכמן, נשאה דברים: "שנתיים מאז ה־7 באוקטובר, יום שנחרט בזיכרוננו הלאומי לעד. שנתיים של כאב, של התמדה, של שאלות שלא תמיד יש להן תשובות. שנתיים שבהן למדנו שאנחנו לא רק קהילה – אנחנו משפחה שנפגעת, שמתאוששת, שמסרבת לשכוח. זכרם של הנרצחים.ות והנופלים.ות, ושיקום הפצועים.ות והמעגלים סביבם.ן – המשפחות, הקהילות – דורש מאיתנו כוח, דורש מאיתנו אומץ. אני מאמינה שיש לנו תפקיד גם בתיקון, ויחד נהפוך את הזיכרון למנוף לשינוי ולמימוש הערכים שאנו מאמינים.ות בהם." 

לאחר הטקס ביקרו בתערוכה המרגשת והעוצמתית של האמן בנצי ברופמן – "תסתכלו להם בעיניים" שמציגה ב'מגדה', להנצחת הרוגי והרוגות ה־7 באוקטובר ולתמיכה במשפחותיהם.ן ובמשפחות החטופים. בנצי שיתף את הנוכחים.ות בתחושת השליחות העמוקה המניעה אותו ביצירה ובסיפור מאחורי הפרויקט. 

בערב שקדם לטקס, התקיים ערב זיכרון ומשמעות עם הרצאתו של הצלם זיו קורן, שתיעד במצלמתו את המציאות הישראלית מאותו יום ארור. במצלמתו הביא זיו רגעי כאב, אומץ, תקווה ואנושיות – תמונות שמספרות את סיפורו של עם שלם, שנלחם, מתאחד וממשיך להאמין באור. 

בנוסף, המועצה מזמינה את הציבור להאזין לסדרת ההסכתים (פודקאסטים) "קול הזיכרון", שנוצרה להנצחת יקירינו – בת ובני העמק שנפלו ב-7 באוקטובר ובמלחמת 'חרבות ברזל' (באתר המועצה).  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חברת מחלבות גד רכשה לאחרונה את "משק ויילר", חברה המתמחה בייצור תחליפי חלב. המהלך הוא חלק ממגמת התרחבות של מחלבות גד, שהונפקה בספטמבר שעבר בבורסה הישראלית ופרסמה את הדוחות הכספיים שלה לשנת 2025 בסוף
< 1 דק' קריאה
ראובן ימין ממושב חצב הוא אחד ממגדלי הצאן לחלב הגדולים ביותר בארץ. בבחירות הקודמות הוא הצביע לגוש של סמוטריץ' ובן גביר, אבל הרפורמה המתוכננת בענף החלב גרמה אצלו לטלטלה: "פתאום שר האוצר הפך את
12 דק' קריאה
יוחאי חפר, מנהל "רפת נופים" המשותפת לקיבוץ גזית וקיבוץ משמר העמק, פרש לאחרונה מתפקידו לאחר מעל 40 שנות עבודה ברפת (אבל ממשיך לייעץ למחליפו) • במהלך התקופה הזאת הוא חווה שורה ארוכה של רפורמות
12 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!