יבול שיא
הרפת והחלב
עמית רונן ציור 1

נותנת כוח לאנשים שעשויים מחוטים 

2 דק' קריאה

שיתוף:

"הארת שוליים", תערוכה חדשה לעמית רונן בת לוחמי הגטאות מעצימה את השבריריות 

עמית רונן (66) נולדה בלוחמי הגטאות לאביה, זלמן אקרמן, שהיה משורדי גטו ורשה וממקימי הקיבוץ, דמות דומיננטית שסיפור חייו השפיע על יצירתה. "אבי היה בן 17 בתום המלחמה ולישראל הגיע יחד עם מאה ילדים נוספים שניצלו", מספרת עמית. "הוא הקדיש את חייו ליצירתיות". כשהייתה כבת שלוש עברה המשפחה בעקבות עבודת האב שהקדיש חייו לעבודה עם נוער ובפרט עם נוער שוליים בכפר הנוער בן שמן, עבד בפנימיית הנוער הדסה ובבית ספר ברמלה. 

על אף שאביה לא סיפר לה את קורותיו בתקופת השואה, שמעה והשלימה עמית מסיפוריהם של אחרים עליו והשפעתם נוגעת ביצירותיה: "לא רואים בהם שואה, רואים דמויות שיוצאות מהשוליים של החיים, מהשוליים של אריג הבד, דמויות שמקבלות בזכות המכחול את הכוח להתמודד עם הסופה".  

עמית סיימה בית ספר ויצו צרפת והמשיכה לבצלאל, משם המשיכה כמורה לפיסול במדרשה לאומנות. בשנת 1993 לקתה בתסמונת התשישות הכרונית (CFS), עזבה את עולם האמנות והתכנסה בביתה. המחלה הובילה אותה להמיר את הפיסול בציור, כך בילתה את רוב היום במיטה, גידלה ארבעה ילדים וכשיכלה, ציירה בסטודיו הביתי. 
 

הציור, היא מספרת, עזר לה להתמודד. "ציירתי את מה שלא יכולתי לעשות, לא יכולתי לצאת החוצה, אז ציירתי נופים רחוקים. ציירתי בגדים תלויים על קולבים שמתעופפים בנוף. הבגדים, הדבר הכי קרוב לגוף, הלכו לטייל במקומי. אני מציירת ונותנת כוח לאנשים שעשויים רק מחוטים". 

מצבה השברירי וגם סיפורו של אביה, הובילו אותה לעיסוק בגדילי בד, פרטים שוליים, שבציוריה נעים בין השבריריות לעצמה. "המוטו שלי בחיים- אם אבא עבר את מה שעבר אני יכולה לעבור את הכול. זה הקשר עם אבא וזו דרכי להזדהות איתו". 

אוצרות התערוכה, ד"ר נירה טסלר, כתבה: "התערוכה כוללת ציורי שמן על קנבס, בממדים שונים. המכנה המשותף לכולם, הוא העיסוק בגדילים (פרנזים) – דימוי קישוטי, שמקומו בשולי האריג ונתפס, לעתים, כחסר ערך ואף מיותר. השוליות לכאורה, הופכת בעבודותיה לבעלת חיים משל עצמה – מלאת חיוניות ומשמעות". 

עמית רונן / הארת שוליים 
בית האמנים רח' גבעתי 17 ראשון לציון 
התערוכה תנעל בשבת 26.6  

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע מקדמת בברכה את "פרויקט יואב": שילוב ייחודי של שירות צבאי משמעותי והכשרה טכנולוגית לצעירים חרדים *תמונה ראשית: צילום: יח"צ המכללה המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע בשותפות עם עמותת "דרך
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: המלש"שים של קדמה ברמת הנגב כ-60 מועמדים לשנת שירות מכל רחבי הארץ השתתפו ביום חמישי במועצה האזורית רמת נגב ביום הגיבוש הראשון של תנועת "קדמה התיישבות צעירים", לקראת פתיחת שנת הפעילות הבאה.
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הודיה כהן, כלת חידון התנ"ך לשנת 2026. צילום: ברונו שרביט, לע"מ כל הכבוד להודיה כהן, ממושב ניר עקיבא אשר במועצה האזורית מרחבים, שזכתה בתואר הנכסף כלת חידון התנ"ך. הודיה, תלמידת כיתה י"א
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: תלמידי ביה"ס נופים ותושבי המועצה "צועדים לזכרם" הבוקר התקיימה צעדת "צועדים לזכרם" בבית ספר נופים, אשר במועצה האזורית באר טוביה, יחד עם בני משפחותיהם של הנופלים, בוגרי בית הספר, גיבורי ישראל, שנפלו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מטקס יום הזיכרון ביואב. צילום: נגה שדמי ביום ראשון 19.4.26 התקיים בבית הספר צפית שבמועצה אזורית יואב, זו השנה השלישית בפורמט מועצתי, טקס זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה במעמד ראש
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הסוסים הטיפוליים יוצרים את המספר 78. צילום: איל דמרי בתוך השקט של שדות עמק אילון התקיים השבוע אירוע יוצא דופן: חוות "רוכבים במרחב הפתוח" במושב כפר שמואל, המהווה בית טיפולי לאוכלוסיות עם
< 1 דק' קריאה

כתבות נוספות

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!