יבול שיא
הרפת והחלב
עמית רונן ציור 1

נותנת כוח לאנשים שעשויים מחוטים 

2 דק' קריאה

שיתוף:

"הארת שוליים", תערוכה חדשה לעמית רונן בת לוחמי הגטאות מעצימה את השבריריות 

עמית רונן (66) נולדה בלוחמי הגטאות לאביה, זלמן אקרמן, שהיה משורדי גטו ורשה וממקימי הקיבוץ, דמות דומיננטית שסיפור חייו השפיע על יצירתה. "אבי היה בן 17 בתום המלחמה ולישראל הגיע יחד עם מאה ילדים נוספים שניצלו", מספרת עמית. "הוא הקדיש את חייו ליצירתיות". כשהייתה כבת שלוש עברה המשפחה בעקבות עבודת האב שהקדיש חייו לעבודה עם נוער ובפרט עם נוער שוליים בכפר הנוער בן שמן, עבד בפנימיית הנוער הדסה ובבית ספר ברמלה. 

על אף שאביה לא סיפר לה את קורותיו בתקופת השואה, שמעה והשלימה עמית מסיפוריהם של אחרים עליו והשפעתם נוגעת ביצירותיה: "לא רואים בהם שואה, רואים דמויות שיוצאות מהשוליים של החיים, מהשוליים של אריג הבד, דמויות שמקבלות בזכות המכחול את הכוח להתמודד עם הסופה".  

עמית סיימה בית ספר ויצו צרפת והמשיכה לבצלאל, משם המשיכה כמורה לפיסול במדרשה לאומנות. בשנת 1993 לקתה בתסמונת התשישות הכרונית (CFS), עזבה את עולם האמנות והתכנסה בביתה. המחלה הובילה אותה להמיר את הפיסול בציור, כך בילתה את רוב היום במיטה, גידלה ארבעה ילדים וכשיכלה, ציירה בסטודיו הביתי. 
 

הציור, היא מספרת, עזר לה להתמודד. "ציירתי את מה שלא יכולתי לעשות, לא יכולתי לצאת החוצה, אז ציירתי נופים רחוקים. ציירתי בגדים תלויים על קולבים שמתעופפים בנוף. הבגדים, הדבר הכי קרוב לגוף, הלכו לטייל במקומי. אני מציירת ונותנת כוח לאנשים שעשויים רק מחוטים". 

מצבה השברירי וגם סיפורו של אביה, הובילו אותה לעיסוק בגדילי בד, פרטים שוליים, שבציוריה נעים בין השבריריות לעצמה. "המוטו שלי בחיים- אם אבא עבר את מה שעבר אני יכולה לעבור את הכול. זה הקשר עם אבא וזו דרכי להזדהות איתו". 

אוצרות התערוכה, ד"ר נירה טסלר, כתבה: "התערוכה כוללת ציורי שמן על קנבס, בממדים שונים. המכנה המשותף לכולם, הוא העיסוק בגדילים (פרנזים) – דימוי קישוטי, שמקומו בשולי האריג ונתפס, לעתים, כחסר ערך ואף מיותר. השוליות לכאורה, הופכת בעבודותיה לבעלת חיים משל עצמה – מלאת חיוניות ומשמעות". 

עמית רונן / הארת שוליים 
בית האמנים רח' גבעתי 17 ראשון לציון 
התערוכה תנעל בשבת 26.6  

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי גינון נטענים הופכים לפופולריים יותר ויותר, הן בקרב גננים מקצועיים והן בקרב בעלי גינות פרטיות. התקדמות טכנולוגית, לצד צורך בפתרונות נוחים, שקטים ויעילים יותר, הובילו למעבר לכלים מבוססי סוללה. הכירו את יתרונות כלי
3 דק' קריאה
רשת Coles העלתה את מחירי החלב הפרטי בעד 20 סנט לליטר, כשברקע התייקרות הדלק, הדשנים והובלה בעקבות המלחמה במזרח התיכון. בענף מזהירים ממחסור אפשרי ומעליות נוספות בהמשך השנה *תמונה ראשית: חלב. צילום: Charlotte May
< 1 דק' קריאה
שוק הבקר האמריקאי ממשיך לטפס לשיאים היסטוריים על רקע מלאי עדרים נמוך ביותר, בצורת מתמשכת וביקוש צרכני עוצמתי. אנליסטים מעריכים כי המחירים הגבוהים ילוו את הענף לפחות עד 2027 *תמונה ראשית: בשר בקר. צילום:
< 1 דק' קריאה
לילית ברקת, שורדת שואה בת 87, היא ההוכחה שאף פעם לא מאוחר. בגיל 78 החלה לכתוב בלוג שצבר תאוצה והפך השנה לספר שהוא למעשה מסמך חשוב לדורות הבאים. המסר שלה: "תסתגלו להרגלים ולהלכי רוח
8 דק' קריאה
״בישלתי אוכל לחיילים? הבאתי להם קצת ריח ואוכל של אמא?״ אומרת לי אורה חתן, מדליקת המשואה ביום העצמאות, ממושב שתולה, שעל גבול הלבנון • מאז פרוץ המלחמה נותרה אורה האישה היחידה במושב שפונה והמשיכה
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!