יבול שיא
הרפת והחלב
דרומי העץ שנפל על המכונית 3

סערה בכפר בלום 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

עץ קרס על רכב- האם הקיבוץ נהג ברשלנות? 

עץ בקיבוץ שקרס ונפל על רכב חונה, "מזמין" תביעת נזיקין. בעל הרכב, המבוטח, מקבל פיצוי מחברה הביטוח שלו וזו מגישה "תביעת שיבוב" כנגד הקיבוץ, בטענה שזה התרשל בקיום חובותיו בשטח הנמצא באחריותו. "תביעת שיבוב" היא תביעה שבה "נכנסת חברת הביטוח לנעלי המבוטח שלה", ותובעת ממי שלטענתה גרם את הנזק (המזיק) את סכום הפיצוי אותו שילמה למבוטח שלה.  

חריגה בעוצמתה 

סערה חריגה בעוצמתה, שלא הייתה כמוה 80 שנה, התרחשה במרץ 2020 בכפר בלום. 30 עצים נפלו בקיבוץ באותו לילה בו מהירות הרוח הגיעה ל-108.6 קמ"ש. עץ אחד נפל על גג בית בקיבוץ, עץ אחר קרס על רכב יונדאי שהוכרז כ"אובדן מוחלט" (Total loss). בעל הרכב קיבל פיצוי מ"כלל חברה לביטוח", וזו תבעה ב"תביעת שיבוב", בבית משפט השלום בנצרת, את הקיבוץ וטענה ש"נפילת העץ על הרכב ארעה כתוצאה מרשלנות הקיבוץ".  

הקיבוץ התגונן ואמר שהייתה זו "סערה חריגה בעוצמתה שהפילה עצים רבים ברחבי הארץ וכי הוא לא יכול היה לעשות דבר למנוע אותה", ואף תמך טענתו באישור של תחנת השירות המטאורולוגי. מנהל התשתיות בקיבוץ סיפר כי ביצע "סקר עצים" באמצעות מומחה, ובהתאם לחוות דעתו הוא דאג לטיפול, לגיזום, לחיתוך ולכריתה של העצים שעלולים להישבר. הרשם הבכיר ריאד קודסי בחן את הראיות והעדויות וקבע "שהתובעת לא הביאה ראייה פוזיטיבית המעידה על נפילת העץ על הרכב כתוצאה מרשלנות הקיבוץ. לנוכח מזג אויר חריג ובלתי צפוי לא ניתן לצפות מהקיבוץ יותר מאשר אחזקה שוטפת של העצים". הוכח, הוסיף הרשם, "כי הקיבוץ דאג לכריתת עצים ישנים פגומים או נוטים לנפילה וניהל תרשומת על כך". לא ניתן לצפות מהקיבוץ לעבור בכל יום או חודש ולבדוק את חוזק העצים. הדבר מעל יכולותיו של הקיבוץ ויעלה "ביוקר לקופה הציבורית" אם כך יחוייב הקיבוץ לעשות.  

בית המשפט פסק אפוא שגרסת הקיבוץ סבירה יותר ומתקבלת על הדעת מעמדת חברת הביטוח, לפיה התרשל הקיבוץ, והוא דחה את התביעה.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום הפתוח הראשון של חברת ברידאקס, התקיים אירוע מרשים בחממת התצוגה שבמושב מבטחים. חקלאים מכל קצוות הארץ הגיעו להתרשם מקרוב מהעשייה של החברה, לחוות את החממה ולגלות מעל ל-20 זני עגבניות ייחודיים שהוצגו במקום.
2 דק' קריאה
אומר צביקה גזית בן ה-87 ממושב רם-און, שערך השנה ביחד עם בתו, ד"ר עירית גזית פרפנס – טרק לבסיס האם של הר האוורסט * הטרק באורך מעל 100 ק"מ ובגובה 4,500 מטר בוטל יומיים לפני ההגעה ליעד בשל סופה ומפולות שלגים
9 דק' קריאה
טיול עשיר בחוויות – עם 100 שנות היסטוריה של אחת ממושבות הברון והיחידה שנראה על שם תחנת הרכבת שבסמוך לה * בוקר עם חוויות של רכיבת אופניים, מורשת וגם אוכל לצד אומנות ועוד *תמונה ראשית: רחוב המייסדים בבנימינה.
3 דק' קריאה
מתוך אמונה כי החינוך צריך להיות מחובר למרחבי הטבע, ויש בו הכוח להעניק לתלמידות ותלמידים למידה חווייתית ומשמעותית במרחב הפתוח  *תמונה ראשית: המתנדבים אורזים את המעילים והסווצ'רים לנזקקים. צילום: מיכל עובדיה  בשנים האחרונות מתבססת בבתי
2 דק' קריאה
בפשיטה על עשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע ועל בתי מחוללי פשיעה מרכזיים * עשרות חשודים נעצרו * ארגון "עד כאן": "אנו קוראים לכל רשויות החוק לנקוט בענישה מקסימלית, מחמירה ומרתיעה"  *תמונה ראשית: הפשיטה על בתי החשודים. צילום: משטרת ישראל  בראשון
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן