יבול שיא
הרפת והחלב
D704694

"אגרו ישראל-יבול שיא" – חלון הראווה של החקלאות הישראלית

2 דק' קריאה

שיתוף:

תערוכת החקלאות השנתית "אגרו ישראל-יבול שיא" שתפתח את שעריה לציבור הרחב ב-2 בנובמבר למשך יומיים – תשמש חלון ראווה להצגת חזית קדמת הטכנולוגיות החקלאיות של ישראל.

בלמעלה מ-120 ביתנים יוצגו טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות, ציוד ומיכון, דשנים, אנרגיה מתחדשת ועוד.

במקביל לתערוכה ייערך כנס מקצועי עשיר בתכנים שעל הכנתו הופקדו מיטב המומחים במו"פ צפון בראשות הגב' חיה רק יהלום ומר אלקנה בן ישר.

הכנס יתמקד בהצגת יישומים טכנולוגיים חדשניים ובסדרה של הרצאות מפי טובי החוקרים והמדענים במחקר החקלאי.

הכנס המקצועי שיתקיים במתחם הממוזג שיוצב במרכז מתחם התערוכה במעיין חרוד, ייפתח בהרצאתו של פרופסור אביטל בכר, ממינהל המחקר החקלאי בבית דגן. נושא ההרצאה – חקלאות חכמה ורובוטיקה חקלאית. עיקר דבריו יוקדשו לפעילותו של רובוט, שיחליף ידי אדם בטיפול בענבים ובתפוחים ובשליטה על החנטה.

מנשה כהן, חוקר במו"פ צפון שפיתח טכנולוגיות לשליטה על התפתחות הצמח, יציג את הממצאים המחקריים שלו, שיש בהם גם היבט למשבר האקלים המשפיע על כדור הארץ כולו.

ד"ר רקפת שרון ממו"פ צפון ומיגל, תציץ אל העתיד ותציג שימוש מעשי בטכנולוגיות לניטור פגעים. החידוש יהיה בכך שניטור ימחיש זיהוי קול של חרקים, כדי שמחקר יידע לזהות ולטפל בהם. ד"ר עדי טפלייה ,המדען הראשי בחברת "תבל" יישא דברים על חקלאות בעידן המידע באמצעות טכנולוגיה יישומית.

ראוי, ובהחלט כדאי יהיה, להאזין לדברים של פרופסור אילן הלחמי ממינהל המחקר החקלאי שידבר על חקלאות מדייקת בבעלי חיים – קצב עליית המשקל של בהמה במפטמה וכיצד ניתן לשלוט בניהול עדר של בעלי חיים.

ביום השני של הכנס המקצועי יציגו חוקרים ומדענים שיטות חדשניות בשילוב בינה מלאכותית לקידום החקלאות. יהודה ויינברג יציג יישום טכנולוגיות חדשניות במטעים והראל גרינבלט משה"מ (שירות ההדרכה והמקצוע במשרד החקלאות) ידבר על מעבר מפיתוח טכנולוגיות חדשניות לשדה החקלאי.

את היום המקצועי השני תחתום הרצאת סיכום של כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, אילנה דרור, שתענה על השאלה האם תהיה לישראל חקלאות פעילה בשנת 2050 ואם אכן זו התחזית האופטימית, מה יהיה כדאי לגדל כדי לספק תוצרת טרייה לתושבי המדינה.

לתערוכה הבטיחו עד כה את בואם גם משלחות אורחים מחו"ל: הפיליפינים וגאנה.

נחכה לכם ונקדם בברכה את בואכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הגישו מועמדות – והשפיעו על עתיד החקלאות ב-12 במאי, בהתאם להוראות חוק מועצת הצמחים ולתקנות מועצת הצמחים, עתידות להתקיים הבחירות של נציגי מגדלים למליאת המועצה ולוועדות הענפיות שלה (ירקות, פירות, הדרים וזית לשמן). מוסדות
2 דק' קריאה
איסוף חלב וביצים מתבצע באופן רציף, פעילות המשחטות ובתי המטבחיים גם היא כסדרה; נזק מרסיס לכלבייה רשותית בירושלים ללא נפגעים; פעילות מוגבלת בנתב"ג המביא לעיכוב ייצוא של ענפי חקלאות היום (ב') התקיימה הערכת מצב
< 1 דק' קריאה
מתנדבי השומר החדש וחניכי שנת השירות ממשיכים לסייע בפינוי הריסות ואיטום דירות שנפגעו בתל אביב ובמקביל מסייעים בשמירה על חוות חקלאיות ומתחמים חקלאיים והכל בהתאם להנחיות פיקוד העורף ביום השלישי למבצע שאגת הארי ממשיכים
2 דק' קריאה
שאול בן יהודה1 לילי מונדקה2, עומר דינר3, גב גלילי3, אורן בוכשתב4, צביקה מנדל5 1-מרכז חקלאי העמק, מגדל העמק 2- מכללה אקדמית ספיר ומו"פ עוטף עזה, 3- גד"ש סאסא, 4- יישובי חבל מעון           5- המכון
10 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!