יבול שיא
הרפת והחלב
מאיר יפרח יור ענף הירקות במועצת הצמחים ומזכיר ארגון מגדלי הירקות. קרדיט צלם בועז רבינוביץ

אדריכלי השוק החופשי הביאו אסון על המדינה

2 דק' קריאה

שיתוף:

העגבנייה כולה שוב לכותרות, מחשש שלקראת החגים מחירה יעלה, ואני אומר, אז יעלה, מה ההתרגשות, צפינו והתרענו שככה יקרה – אנחנו כיום בדיוק במציאות שהזהרנו מפניה

בימים אלה עולה העגבנייה שוב לכותרות, מחשש שלקראת החגים מחירה יעלה, ואני אומר, אז יעלה, מה ההתרגשות, צפינו והתרענו שככה יקרה – אנחנו כיום בדיוק במציאות שהזהרנו מפניה.

מצד אחד, יבוא העגבניות גרם לנטישת 4,000 דונם עגבניות בארץ ולפגיעה בכמויות המגיעות לשוק המקומי, ומצד שני קיים מחסור בעגבניות בכל אגן הים התיכון, ולכן היבוא פחות נגיש, והמחירים  בחו"ל גבוהים ובלתי נוחים ליבואנים. צריך לזכור גם שאופציות היבוא של עגבניות הן מצומצמות, כיוון שעגבנייה היא ירק מתכלה, יקר מדי להביאה בהטסה ובדרך הים נדרשים מסלולים קצרים בלבד.

הכול דיבורים, הרי לא באמת מטפלים ביוקר המחיה, אלא רק מפיצים ספינים וכותרות. בעיקר מחפשים מישהו אחר להטיל עליו את האחריות. רק העגבנייה והמלפפון מדאיגים כיום את הציבור?

חקלאות הישראלית מפותחת היא הפתרון להספקת תוצרת איכותית בשפע ולמחירים סבירים של השנה, אבל הורידו אותה לסדר עדיפות נמוך מאוד. החקלאות נעלמת ונדרסת, מבוזה באידיאולוגיה של "שוק חופשי". הורידו מכסים, אבל תמיכה לא נתנו לחקלאים, כי גם הצרכנים וגם החקלאים לא מעניינים אף אחד. רואים את זה בכל שטחי החיים, כמו בדיור, בחינוך, בביטחון, במשילות, בפרוטקשן וביחסי החוץ של ישראל.

אז טלו קורה מבין עיניכם. מביאים אותנו אל פי התהום. אין הוזלת מים, אין ביטול אגרות למעסיקי עובדים זרים, אין השקעות בשוק המקומי, אין תמיכה בהשתלבות צעירים בחקלאות. הוותיקים עדיין שורדים, כי החקלאות היא גם ביתם.

עם כניסתו לתפקיד של שר החקלאות, ח"כ אבי דיכטר, מרגישים אכן שינוי ביחס לחקלאות וכוונות אמיתיות לנסות ולהביא לשינוי, ימים יגידו.  גם משרד האוצר צריך לשנות כיוון ולהשתחרר מקצועית מהתורות ההרסניות של פורום קהלת ברוב תחומי חיינו.

אני רואה סכנה למדינה בהתנהלות מול החקלאים. זוהי דוגמא לכל שטחי החיים. פורום קהלת לא ישאירו אבן על אבן ויביא לחורבנה של המדינה. ראו הוזהרתם.

* הכותב הינו מזכיר ארגון מגדלי ירקות     

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח סיכם היום את שנת 2025 במושבים ובמרחב הכפרי על האתגרים הביטחוניים, החקלאים והקהילתיים.יפרח הדגיש כי אנחנו פותחים את שנת 2026 עם הרפורמה בענף החלב אשר
< 1 דק' קריאה
המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע נמנית עם הזוכים בפרס היוקרתי של מגן שר הביטחון, שהוענק אמש (ב') בטקס ממלכתי בראשות שר הביטחון ישראל כ״ץ, והרמטכ״ל רב אלוף אייל זמיר, שהתקיים במחנה "דיין". הפרס ניתן
2 דק' קריאה
לקראת סוף שנות השישים שלו, ארנון אושרי, רפתן, במושב כפר ויתקין, מספר ומדבר על עצמו, על חייו, תפיסות עולמו ואף משתף באירוע בחייו ששינה את כל גישות עולמו והתנהלותו בעולם *תמונה ראשית: ארנון אושרי.
7 דק' קריאה
ראש מרכז מורשת בגין, הרצל מקוב: "בבחירת הזוכים השנה, הוועדה עשתה נכון כשבחרה בשלוש נשים שפרצו מחסומים רבים ופעלו באופן אמיץ ונחוש למען האמת שלהן, ובארגון חלוצי שבא לחבר את הנוער לעבודת האדמה"  *תמונה ראשית:
2 דק' קריאה
נר רביעי של חנוכה, חזרו השמחה, האור והתקווה לדרך השדות באשכול. אותה דרך ששימשה לפני שנתיים וחודשיים כדרך מילוט כאובה עבור תושבות ותושבי המועצה בשעתם הקשה ביותר. הפעם חזרו אליה אחרת: מאות משפחות נסעו לאורך
< 1 דק' קריאה
ברכות חמות לאגף קהילה ויישובים ולמרכז הקהילתי עמק חפר על המעבר למשכן החדש בבית גינס, בסמוך לבניין המועצה (מאחורי משרדי החברה הכלכלית).  בתום תהליך ממושך, עבודה מאומצת ושיתוף פעולה רחב – נמצא המרחב הנכון, כזה
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!