יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 1721310493

אלגוריתם ומצלמות להפחתת הדישון

3 דק' קריאה

שיתוף:

"הצלחנו להוריד 20-25% מעלויות הדישון, תוך קבלת יבול זהה"

ספסל הלימודים בפקולטה לחקלאות ברחובות, הפגיש בין שניים, שמתגוררים מרחק של עשרות קילומטרים זה מביתו של האחר והמפגש הזה הוליד חברת הזנק חדשה בישראל שעמלה על שיטה להפחתת דישון חקלאי באמצעות מצלמות נפוצות.

יוחאי איזק מרעננה ועזר מילר ממושב מרחביה פגשו זה בזה לפני 15 שנה במרחב שטח הלימוד בפקולטה לחקלאות.

יוחאי
ד"ר יוחאי איזק

יוחאי, היום בן 43, התמחה במחלות צמחים. את הדוקטורט עשה בהדרכתו של פרופסור אברהם (גמלי) גמליאל ואת ה"פוסט" (בהדברה ביולוגית) אצל אדי סיטרין ועומר פרנקל ממרכז וולקני. סיים לימודים בפקולטה ברחובות בשנת 2016.

עזר, היום בן 53, עשה את הדוקטורט בפקולטה בתחום הביומתמטיקה. סיים את הלימודים בשנת 2010.

עזר
עזר מילר

ד"ר יוחאי איזק מרחיב את דעתנו: "אני ועזר נפגשנו בפקולטה לפני 15 שנה. לפני שלוש שנים עזר בא להציג לי שיטה להפחתת דישון באמצעות מצלמות אבטחה נפוצות RGB (רד, גרין, בלו – אדום,ירוק, כחול), צילום הכי בסיסי שיש.

מציין: "החשיבה הייתה שלמגדל לא תהיה הוצאה גבוהה. ערכנו ניסויי היתכנות בעציצים במרחביה כדי לייצר אלגוריתם ואחר-כך ניסויי היתכנות אצל חקלאים מסחריים בעמק המעיינות והבאנו לחיסכון של 25-30% בדישון בתבלינים – בזיל ורוקט".

בחודש אוקטובר 2022, הקימו השניים חברת הזנק -Yevulinfo"  " והציגו פרוטוקול מקצועי לרשות החדשנות.

ד"ר איזק: "הרשות לחדשנות אישרה לנו 2.5 מיליון שקלים להמשך הפיתוח; עוד כחצי מיליון שקלים קיבלנו מחממת משקיעים "גליל אופק" בקצרין, שם התרשמו מהפיתוח המנכ"ל אייל אבירם והסמנכ"ל נועם יוסף".

החממה בקצרין עשתה עוד פעולה ראויה לחברה החדשה. היא המליצה על דמות מקצועית מאד מעניינת שתחבור אל איזק ומילר. ההמלצה הביאה להצטרפותה של קרן אבריאל-סדן לחברה כשותפה שלישית. קרן עבדה קודם לכן עשר שנים בחברת כי"ל (כימיקלים לישראל) תחילה כאנליסטית ראשית ביחידת דשנים מיוחדים ואחר-כך מנהלת שיתופי פעולה טכנולוגיים.

Screenshot 2023 03 27 143758
קרן אבריאל-סדן

קרן נושאת תואר ראשון לראיית חשבון מהאוניברסיטה העברית ותואר שני בהנדסה פיננסית מאוניברסיטת חיפה והיא מתגוררת בישוב נופית.

שנת 2023 החלה עבור החברה החדשה בניסויים על עגבניות ו"הצלחנו להוריד 20-25% מעלויות הדישון, תוך קבלת יבול זהה" כדברי ד"ר יוחאי איזק.

"פיתחנו שיטה ייחודית ואלגוריתם ייחודי שעוזרים להוריד את כמות הדישון וחוזים עקה בדישון, עשרה ימים לפני שזה נחשף בעין" בעלי חברת ההזנק מציינים כי השוק לפיתוח שלהם הוא "כל החקלאות המכוסה: חממות, מנהרות וכל מה שגדל בכיסויים האלה, בעיקר ירקות וכל מה שנמצא בדישון בטפטוף".

לדבריהם החברה מתמקדת בשלוש קטגוריות: הראשונה – ירקות עלים ותבלינים, לקראת סיום הפיתוח. השנייה – פרי, שורש, פקעת – עגבנייה, גזר, תפוח אדמה ובצל. ובעתיד צמחים רב-שנתיים, מטעים ועצי פרי.

החברה פעילה בחממה הטכנולוגית בקצרין, שם ממוקמים המשרדים שלה.

שאלה בלתי נמנעת: אתם שוקדים על פיתוח ייחודי, ראשון מסוגו, תגנו עליו מפני ידיים זרות?

ד"ר יוחאי איזק היה מוכן לשאלה: "בוודאי. אנחנו בתהליכי רישום פטנט בארצות הברית, על השיטה שלנו. בזמן קרוב נרשום עוד פטנט על שיטה אחרת הקשורה לאומדן של כמות ומשקל של הפירות על הצמח".

מה נאמר ומה נגיד: הראש היהודי ממשיך לייצר פטנטים ואנו נברך על כל שיטה ופיתוח כחול לבן. חבר'ה, שיהיה לכם בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום חמישי, 5 ביוני, התקיים במכון וולקני יום עיון מקצועי בנושא גידול במצעים מנותקים והידרופוניקה. באירוע, שאורגן על ידי שה"מ, השתתפו חקלאים ואנשי מקצוע שהגיעו להעמיק את ידיעותיהם בשיטות גידול מתקדמות אלו, שהולכות ותופסות
3 דק' קריאה
אווירה חגיגית ומרגשת שררה באולם כהן במכון וולקני בטקס להענקת אות ההוקרה לחקלאים המצטיינים לשנים 2024-2025, שאורגן על-ידי מועצת הצמחים. בניגוד לימי עיון וכנסים רגילים, האולם היה מלא מפה לפה, עדות לחשיבותו העצומה של
6 דק' קריאה
"ענף החקלאות בישראל סובל מהזנחה מתמשכת מצד המדינה והתוצאה היא ירידה מדאיגה בכמות התוצרת החקלאית" פרופ' איל קמחי סגן נשיא וראש תחום המחקר במוסד שורש למחקר כלכלי וחברתי ופרופסור לכלכלה חקלאית בפקולטה לחקלאות, מזון
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מאיר יפרח – להקים קרן משותפת לפינוי עודפים. צילום: נועם רבינוביץ השבוע חוויתי על בשרי את הפער הבלתי נתפס שבין מחירי השדה למחירי המדף, פער שכל חקלאי בישראל מכיר היטב. בסופרמרקט הנחשב
3 דק' קריאה
האפליקציה כוללת מאגר של כל חומרי ההדברה המורשים בישראל ועוד  אדמה מכתשים, מקבוצת אדמה מהחברות המובילות בעולם בתחום הגנת הצומח, השיקה אפלקציה חינמית חדשה – 'אגרואפ' לחקלאים ולפקחים. האפליקציה מכילה מאגר של כל חומרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן