יבול שיא
הרפת והחלב
תיקון התקנות חוק הזרעים

ועדת הכלכלה אישרה את תיקון התקנות של חוק הזרעים

2 דק' קריאה

שיתוף:

תיקון התקנות חוק הזרעים: בשנים האחרונות הפכה ישראל למעצמה בכל הקשור לטיפוח וייצור זרעים איכותיים, על כך יעידו חברות הזרעים הישראליות המובילות בתחומן, כמו גם התוצרת האיכותית שמניבים זרעים אלו.

איכות ובריאות הזרעים הם הגורמים החשובים ביותר המשפיעים על רמת היבול ואיכותו. על מנת לשמר איכות זו, משרד החקלאות ופיתוח הכפר יזם שינוי בחוק הזרעים ובתקנות השונות המסדירים את התחום.

השינוי נועד לתקן את התקנות המיושנות אשר נחקקו לפני מספר עשורים ואינן משיגות את מטרותיהן יותר.

התקנות החדשות שאושרו שינו את התקנות המיושנות הבירוקרטיות שסרבלו והקשו את היכולת לטפח ולייצא, התאימו אותן לרגולציה הבינלאומית ופישטו את העבודה עבור יצרני הזרעים הישראליים. עתה, ניתן יהיה לפשט את הדרישות ולהפנות להוראות עבודה של גופים בינלאומיים גדולים כגון האיחוד האירופי, ה-OECD והארגון הבינלאומי לבחינת זרעים (ISTA), העוסק בבדיקות איכות לזרעים.

תיקון התקנות חוק הזרעים

תיקון נוסף בתקנות המכירה מאמץ את הוראות ארגון ה-ISTA  כפי שאלה מתפרסמות ומתעדכנות מעת לעת. המטרה היא להפנות את התקנות אל הוראות הארגון המתעדכנות ובכך לחסוך את הצורך לשוב ולשנות את חקיקת המשנה בהתאם לשינוי החקיקה הבינלאומית.

תיקון מהותי נוסף נוגע לצמצום ההוראה הקיימת האוסרת על מכירת זרעים מגידולים שונים, אלא אם כן גודלו כמושבחים ולהותיר בה רק את הגידולים המושבחים הבאים: אגוזי אדמה, כותנה, תפוחי אדמה וחיטה.

זרעים מושבחים, לעומת זרעים רגילים, נמצאים בפיקוח קפדני בהתאם לדרישות המפורטות בתקנות לאורך כל שלבי גידולם והפקתם. מדובר בזנים של גידולים המתאפיינים באיכות גבוהה, יציבות ואחידות ושימוש בזרעיהם הוא בעל חשיבות מדרגה ראשונה לקבלת יבול גבוה ואיכותי.

בנוסף, אין בעולם מסחר בזרעי ירקות כזרעים מושבחים, בין היתר, נוכח תחלופה מהירה של זנים, ולכן בוטל האיסור על מכירתם. צמצום האיסור הקבוע כיום בתקנות המכירה עולה בקנה אחד עם דרישת טיוב הרגולציה בהתאם להחלטת הממשלה.

פרופ' עבד גרה, מנהל השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות: "תיקון תקנות הזרעים הוא הסנונית הראשונה לשורה של תיקונים שבכוונתנו לבצע. משרד החקלאות ופיתוח הכפר בטוח כי קידום שינויים אלה ישפרו את תחום הזרעים בארץ, על מנת להמשיך לשמור על התעשייה החשובה והמצליחה".

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר גל טוויג, מנהל פיתוח עסקי בשולחן מגדלי התמרים, שבימים אלה עושה את הכל ליישום התוכנית העסקית שגובשה בשולחן לשיקום ענף התמרים הישראלי, כדי להחזיר אותו לדרך המלך * באמצע מרץ ייצג השולחן חמישה
7 דק' קריאה
בינואר 2010 יצא לפועל מבצע "גאולה מרצון" במסגרתו פשטה המשטרה בשיתוף הרווחה על בית המשפחה שבו התגוררו נשותיו וילדיו של גואל רצון. אחת מהנשים ששוחרו מהכת היא יהודית הרמן מקיבוץ שפיים, אז בת 29,
9 דק' קריאה
**בתמונה: מפקחים מקבלים תדרוך לפני היציאה לשטחים החקלאיים. צילום: דוברות משרד העבודה  ליקויי בטיחות חמורים נחשפו היום במהלך מבצע של מינהל הבטיחות במשרד העבודה  בשטחים חקלאיים בערבה התיכונה. מפקחי מינהל הבטיחות פקדו עשרות משקים חקלאיים ובדקו מקרוב אמצעי מיגון שמשמשים את החקלאים בעבודות שטח. בראש המבצע עומד
< 1 דק' קריאה
הסייף הצעיר יונתן כהן, ממושב חוסן, הוכתר לאלוף אירופה לנוער ומכוון למשחקים האולימפיים בפריז בשנה הבא  שלט חוצות בולט שהוצב במעלות לפני עשר שנים, לרגל ביקורה של אלופת העולם לקדטים דאז, אלונה קומרובה, משך
3 דק' קריאה
החיים המודרניים רווים בלחצים ולא פעם דורשים מאיתנו קצב גבוה ועמידה בלוחות זמנים צפופים * עם הזמן למדה הילה אפללו, משריגים, לעמוד בכל המטלות שנטלה על עצמה – עבודה בהיי-טק, נטורופתיה, רילוקיישן וטיפול באנשים
10 דק' קריאה
ליב שרעבי, תלמידת תיכון ממכפר גלעדי, העדיפה הוקי קרח על פני החלקה אומנותית ותשחק בשבוע הבא באליפות העולם שתיערך בארץ  הוקי קרח נחשב לענף פיזי וגברי, מה שלא מונע מנשים לקחת בו חלק. לפני
3 דק' קריאה
"כלי העבודה – הפטיש, המלקחיים, הסדן והמחרשה – הם הקשר בין מחשבתו היוצרת של האדם ומעשה היצירה. קשר במשמעות של קומוניקציה, של שפה" כתב אורי חופי, מחשל הברזל מעין שמר, שהלך לעולמו  לפני כשבועיים
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן