יבול שיא
הרפת והחלב
100 שנה למכון וולקני

מאה שנים למכון וולקני: אירוע לציון 100 שנה למנהל מחקר חקלאי

3 דק' קריאה

שיתוף:

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין אירח ביום ראשון אירוע לציון 100 שנה למנהל מחקר חקלאי – מכון וולקני.  במהלך האירוע נטעו הנשיא, שר החקלאות אלון שוסטר וראש מכון וולקני פרופ' אלי פיינמן שני שתילי זית עתיקים, האחד שמקורו בשבטה שבדרום והשני שמקורו בפאתי ירושלים, בגינת בית הנשיא. הנשיא גם מסר לנציגי המכון 'איגרת לדורות הבאים' שתוטמן בבנק הגנים הישראלי במכון הוולקני בה הוא מברך את אנשי המכון על פועלם החשוב

כבוד נשיא המדינה, רובי (ראובן) ריבלין: "כבר יותר ממאה שנים שמכון וולקני ועובדיו עומדים בחזית הקדמה החקלאית והטכנולוגית בארץ ובעולם

בזכותכם אנו זוכרים שלמרות שארץ ישראל לא התברכה במשאבי טבע רבים, היא התברכה באנשי מדע חכמים ומוכשרים שלמדו להפוך אתגרים להזדמנויות.

בזכותכם, אנחנו למדים כמה טובה אדמת הארץ וכמה חשוב להמשיך לשמור עליה, לחקור אותה ולהיעזר בה למען קיום הדורות הבאים.

מאה שנים למכון וולקני
מאה שנים למכון וולקני | צילום: יוסי אלוני

על כל אלה, על המחקרים פורצי הגבולות, על החדשנות והיצירתיות האינסופית, על התרומה שלכם למיצוב מדינת ישראל כמעצמה בתחומי הטכנולוגיה והחקלאות – אני מבקש לומר לכם תודה גדולה.

אני מאחל כי תמשיכו לפלס דרך בתחומי המחקר החקלאי העולמי ולסייע לאלפי חקלאים, מדינות ואזרחים ליהנות מתוצרים איכותיים ומזינים שיאפשרו לנו לכולנו לשפר את איכות חיינו ולהמשיך ליהנות מהטבע, מהצומח ומהקדמה של המאה ה-21."

שר החקלאות ופיתוח הכפר, מר אלון שוסטר: "מכון וולקני הוא הפנינה שבכתר המחקר החקלאי בישראל.

בזכות עבודתם של החוקרים הרבים ובזכות השקעות משמעותיות בתקציבי מחקר, יוצא שמה של החקלאות הישראלית ברחבי העולם כחקלאות מתקדמת ופורצת דרך.

בשבוע בו נחגג יום העצמאות, ראוי להזכיר כי עצמאות ישראל מורכבת גם מביטחון המזון שלנו, המאפשר למדינת ישראל לספק לאזרחיה מזון טרי ואיכותי מתוצרת מקומית.

למכון וולקני ולמחקר החקלאי הענף שמתקיים בו יש זכויות רבות בעצמאות המזון הישראלית ובביטחון התזונתי של אוכלוסיית כדור הארץ."

מתוך דבריו של פרופ' אלי פיינרמן, ראש מכון וולקני:" מכון וולקני  נוסד ב-1921 על פי חזונו של מנהלו הראשון, האגרונום יצחק אלעזרי וילקנסקי (וולקני) והוא חוגג השנה 100 שנים להיווסדו.

צילום יוסי אלוני הנשיא נוטע עץ עם אלי פיינרמן
הנשיא נוטע עץ עם אלי פיינרמן | צילום יוסי אלוני

במהלך מאה שנות פעילותו, נרשמו לזכותו הישגים כבירים ופיתוחים שהוטמעו בשגרה החקלאית  היום-יומית של חקלאי ישראל והעולם.

לאחר 100 שנות עשייה ברוכות הישגים, המכון, עתיר המוניטין, נמרץ וחדשן מתמיד והוא אחת הפנינים הבוהקות בכתר המצוינות הטכנולוגית והמדעית של המדינה.

ההון האנושי הוא המשאב החשוב ביותר של מכון וולקני והרבה בזכות חוקרות וחוקרים איכותיים מהמעלה הראשונה, ישראל מתברכת במגזר חקלאי עתיר יכולות, פתיחות וחדשנות, שזוכה להערכה חובקת עולם.

המחקר החקלאי שנערך בוולקני  מתייחס לחקלאות במובן רחב ביותר.

הוא מקיף שילובים של חקלאות ומזון, חקלאות ובריאות, חקלאות ומשאבי טבע, חקלאות וסביבה, חקלאות ותעשייה, וחקלאות ויחסים בינלאומיים.

הוא מביא בחשבון את האתגרים של היצרנים החקלאיים, את הדרישות של צרכני התוצרת החקלאית, את משאבי המים והקרקע, את איכות הסביבה, ואת האתגרים הגלובליים העצומים בהווה ובעתיד.

המחקר החקלאי בישראל הוא בעל מובילות עולמית ורבים מתוצריו אחראים לכך שהמדינה נחשבת "אור לגויים" בתחום החקלאות.

אחת מהמטרות החשובות הנוספות של המחקר החקלאי היא להכשיר את דור העתיד של החוקרים והמפתחים ולמשוך אנשים צעירים יותר לעסוק בחקלאות שהיא היום במידה רבה חלק מתעשיית ההייטק.

כשמדברים על כברת דרך של 100 שנים, אחת מאבני הפינה של המחקר המסמלת את הקשר בין ישן לחדש, בין עבר להווה ועתיד, היא איתור ושימור המשאבים הגנטיים  הצמחיים של ארץ ישראל לצורך טיפוח גידולי העתיד.

ספציפית, באירוע הזה אנו מודים לכבוד הנשיא על שכיבד אותנו ב: נטיעת שני עצי זית עתיקים בגינת משכן הנשיא, קבלת זרעים ייחודיים מבנק הגנים הישראלי והכנת איגרת הנשיא לדורות הבאים שתישמר בבנק הגנים.

בשמי ובשם כל חברי קהילת וולקני, אני מודה לך כבוד הנשיא על האירוח החם ועל הטקס שיסייע לנו להאיר לאזרחי ישראל את המפעל החקלאי המפואר שהמדינה מתברכת בו."

אות חוקרי השנה ואות מפעל חיים לשנת 2019, מכון וולקני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*תמונה ראשית: מאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי ירקות כל יום אני נדהם מחדש מהרעיונות ההזויים של המשרד. הבעיה היא לא שינוי שם כזה או אחר, הבעיה היא מה עושים עם משרד שאיבד את דרכו
הנהלת האגודה אישרה את מינויו של טל יפת (44), מקיבוץ רגבים לתפקיד מנכ"ל "החקלאית".  טל נכנס לתפקידו באופן רשמי ב-17 במרץ. בתפקידו האחרון ניהל טל את הפעילות העסקית של המושב השיתופי מי עמי. בחזקתו
< 1 דק' קריאה
משרד החקלאות יגיש בימים הקרובים הצעת מחליטים לאישור הממשלה לגיבוש תכנית לאומית לביטחון מזון שתכלול גיבוש יעדים לאספקת המזון לכלל האוכלוסייה שר החקלאות, ח"כ אבי דיכטר: "מדובר במהלך חסר תקדים, אנחנו, במשרד החקלאות, מובילים תהליך
< 1 דק' קריאה
הגברת גליה: " אז הם נכנסו למקלטים, התעצבנו ממה שראו, פנו אליך בטענות ואז הנושא היה צף. כשנגמר הבלגן הביטחוני הנושא שוב נעלם מתחת לשטיח – אין לאנשים זמן, אין להם כוח, כן ביום
ב-7.10 יצאה יעל ופתחה את כל המקלטים במושב נהלל, בדקה מה מצבם והובילה לטיפול, שיהיו כשירים ומוכנים במידה ויהיה צורך לשהות בהם * יעל אלון שפירא היא ד"ר לרפואה סינית ונציגת "מעברים בעמק" בנהלל,
9 דק' קריאה
הזמרת שולה חן, ילידת נהלל, הופתעה לגלות שהשיר שלה "בוא הביתה" מופץ כמביע תחינה לשחרור החטופים מעזה * בראיון לעדינה בר-אל היא מעלה זיכרונות מילדותה ונעוריה בנהלל ומן השירות בלהקת הנח"ל ומספרת על הקריירה
9 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן