יבול שיא
הרפת והחלב
DA 07605

מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן בתגובה למתקפות על החקלאות הישראלית

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

אחרי שלא הצליחו להקטין את יוקר המחיה באמצעות יבוא של תוצרת חקלאית ולא הצליחו להחריב את החקלאות דרך פתיחת המכסים, ממשיכים מתנגדי החקלאות המקומית לנסות לחסל ולהרוס את החקלאות ואת חקלאי ישראל בדרכים אחרות.

מדובר בטעות פטאלית. כבר שנים שאנחנו מזהירים, אך מדינת ישראל בוחרת להתעלם – כל מדינות העולם מתמודדות היום עם מחסור במזון טרי ועליית מחירים כתוצאה ממשבר האקלים, האנרגיה ומשבר המזון, מה שימשיך להוביל לעליית מחירים בעוד ובעוד תחומי חקלאות. למעשה, מדינות מסוימות אף סגרו ייצוא של מוצרים חקלאיים כדי להבטיח תוצרת מקומית לתושביהן. רק בישראל פועלים הפוך – מנסים לפגוע אנושות במפעל הציוני החשוב שנקרא חקלאות ישראלית, מתוך המחשבה שישראל תוכל לייבא את כל המזון הטרי לתושביה למרות שכל העדויות בשטח מצביעות על מגמה הפוכה.

חקלאות היא תחום שדורש וודאות והשקעה. החקלאים בישראל הם מהטובים בעולם אך כאשר הם לא מקבלים תמיכה מהמדינה כפי שמקבלים עמיתיהם בחו"ל, וכשפותחים את הייבוא ומורידים את המכסים, אין להם ברירה אלא לצמצם את התפוקה, לצמצם השקעות ובמקרים רבים אף להשמיד שדות ומטעים שלמים כפי שיצמצמו 50% ממטעי שמן הזית ו-4,000 דונם של ירקות בנגב.

ראוי שמדינת ישראל תעסוק בהגדלת התוצרת המקומית על ידי עידוד השקעות ומו״פ בכדי להגדיל את התפוקה והפריון של החקלאות המקומית ובכדי להבטיח את אספקת המזון ואת ביטחון המזון לאזרחיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

“יהוד עמלי", תערוכת ציוריה של עידית סולומין משער העמקים, השואבת השראה מתמונות עמל חלוצי של מייסדי הקיבוץ, מוצגות בכנסת ישראל *תמונה ראשית: "מסכת תנ"כית בחג העשור": הקיבוץ עלה על הקרקע ב-2.6.1935. כעבור עשור, שבועות מספר לאחר
2 דק' קריאה
לרגל יום האהבה ראיינו שירי פרנקל ורועי הרוש, זוג עם מוגבלות שכלית, את נשיא המדינה ורעייתו, במסגרת הפודקאסט של אקים. בריאיון משלהם הם מספרים על הבית ליד האסי ועל אובססיה משותפת לניקיון ומזכירים: "לכל
4 דק' קריאה
האם למנוע מאדם להתאבד היא פעולת הצלה או פעולה אגואיסטית? הדי בן עמר מעלה שאלות לא קלות. ותשובות אין אנתוני בורדיין היה סיפור הצלחה מכל בחינה שהיא. הוא היה שף ידוע, שהחל את דרכו
4 דק' קריאה
דוד עתיד, בן משמרות, חבר מעגן מיכאל, הלך לעולמו בגיל 90 והשאיר אחריו את השיר "הייתי נער", נכס צאן ברזל בפזמונאות העברית *תמונה ראשית: דוד עתיד. המלחמה ביגרה אותו באחת, הפכה אותו לאדם מבוגר,
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!