יבול שיא
הרפת והחלב
חברות הזנק חקלאיות

משרד החקלאות הקים מאגר של חברות הזנק בתחום האגרוטק

2 דק' קריאה

שיתוף:

במטרה לקדם את תעשיית האגרוטק הצעירה במגזר החקלאי ולעודד משקיעים פוטנציאליים להשקיע בחברות הסטארט-אפ הישראליות הפועלות בענפי החקלאות, משרד החקלאות הקים מאגר של המצטיינים מחברות סטארט-אפ, בהליך תחרותי, בו נבחרו 32 החברות המובילות שהציעו את המוצרים הטובים ביותר, תוך בחינת כלל ההיבטים.

רשימת החברות המצטיינות תהיה זמינה באתר משרד החקלאות, ובפרט עבור משקיעים פוטנציאליים מהארץ ומהעולם. החברות המצטיינות ובעלות הפוטנציאל חולקו ל-11 נושאי משנה נבחרים בתחומי החקלאות, ביניהם: ביוטכנולוגיה, רובוטיקה ומיכון, הגנת הצומח, מערכות עסקיות לחקלאות, חקלאות ימית, בעלי חיים, תוכנות וסנסורים, פתרונות IT ועוד. למשרד החקלאות מגיעות משלחות מדעיות ועסקיות, שרי חקלאות ואוצר של עשרות מדינות המתעניינות בדור הבא של החקלאות הישראלית ובפיתוחים שיש בהם כדי להשפיע על העולם. משרד החקלאות יציג את הנבחרות שנמצאו כפורצות דרך בפני המשלחות העסקיות והממשלתיות שבאות למשרד החקלאות.

חברות הזנק בתחום האגרוטק

בין החברות שנבחרו ניתן למצוא את חברת "טרליס" המספקת מעקב וחיזוי אחר שרשרת האספקה של הפירות והירקות, משלב השדה ועד למדף בסופר; חברת "קרופקס" שמסייעת לחקלאים ברחבי העולם לחסוך בעלויות מים, תוך ניתוח אוטומטי של כמות המים המדויקת הנדרשת בחלקים השונים בשדות הגידול, המבוססים בין היתר על מבנה הקרקע ומידת הלחות; חברת "גראונדוורק אג-ביו" המפתחת מוצר המבוסס על פטריה כתוסף משפר ומחזק את הצמח; וחברת "אגרינת" המפתחת חיישן לזיהוי מזיקים על העץ.

תערוכת "אגרו ישראל – יבול שיא"

ד"ר מיכל לוי, סמנכ"ל בכיר למינוף המו"פ והחדשנות במשרד החקלאות: "בחירת החברות לא הייתה קלה, ראינו טכנולוגיות ומוצרים מדהימים, שהם בדרך הנכונה לשימוש בפועל בשנים הקרובות, וחלקם נמצא בשלבים ראשוניים בלבד. הבחירה נעשתה על פי מספר קריטריונים שנבחרו מבעוד מועד, ובניהם: רמת החדשנות, האתגר הטכנולוגי הגלום ברעיון, מידת ההיתכנות להצלחת הפרויקט, מידת פוטנציאל התרומה למשק הישראלי, ולעולם יכולת בידול החברה ממתחרים ויכולת החברה והצוות. אנו שמחים על ההיענות שהייתה, כך שגם חברות קטנות קיבלו הזדמנות טובה לחשוף את מוצריהן".

שמות  חברות הזנק בתחום האגרוטק הזוכות:

הגנת הצומח: גראונוורק אג ביו, סאיילוג, מטבוליק אינסייטס, אגרימץ.

מערכות עסקיות לחקלאות: טרליס (איי טי פי לאבס), אקולוג'יק, ריסול, סאן-דו.

ביוטכנולוגיה: סאליקרופ, פלנט ארק ביו, אקובריד, סילריה, פריזם קריוג'ניקס.

תוכנות, סנסורים: קרופקס, סאטורס, אגרוסקאוט, טבעטרוניק, פלאנט דיטק, משק 76.

רובוטיקה ומיכון: מטומוישין, ערוגה, סירינג'קטור, קריסטל ויז'ן.

פתרונות IT: אגרינת, גש"מ.

חקלאות ימית: אקווינובו, אנזוטיק, ברוול, גיליאושן טכנולוגיות.

בעלי חיים: חרגול, חקלאות חרקים.

גידולים: סאן-בוסט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שמוליק תורג'מן, מנכ"ל קנט: "משבר האקלים והמלחמה מוכיחים ביתר שאת שישראל חייבת להבטיח לעצמה, בעצמה, את ביטחון המזון והיכולת לספק לתושבי המדינה תוצרת חקלאית טריה, בכמות מספיקה" משבר האקלים ממשיך לפגוע קשות בחקלאים הישראלים.
4 דק' קריאה
סיכום עונת 2024 בענף ובשולחן הליצ'י דני שטרן – יו'ר שולחן מגדלי הליצ'י במועצת הצמחים עונת 2024 התאפיינה בצמיחה משמעותית בענף. כניסת שטחים צעירים לניבה, לצד יבולים טובים בכל האזורים, הובילו לעלייה של כ50%-
6 דק' קריאה
אומר פרופ' צביקה מנדל בראיון ליבול-שיא, הוא ממשיך להגיע בפנסיה לעבודתו במכון וולקני, וגם להרצות על מזיקי היער בפקולטה לחקלאות אם יש מישהו שאפשר לכנותו כאנציקלופדיה מהלכת, זה פרופ' צביקה מנדל. אם רציתי אי
4 דק' קריאה
פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן