יבול שיא
הרפת והחלב
הרעלת סוסים רעננה 2

משרד החקלאות: חשד להרעלה של 30 סוסים בחוות ספורט במרכז הארץ

2 דק' קריאה

שיתוף:

משרד החקלאות מבצע תחקיר אפידמיולוגי עקב החשד להרעלה ● חלק מהסוסים פונו לבית החולים הווטרינרי ● כל הסוסים שרדו את ההרעלה ומטופלים

השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ביצעו תחקיר מידי בעקבות תסמיני כאבים עזים, שלשול ורביצה ב-30 סוסי ספורט בחוות סוסים ברעננה שהופיעו באופן פתאומי ונרחב בחווה. היות ומדובר בחומר הדברה שנאסר לשימוש בישראל כבר לפני שנים רבות, עולה החשד כי מדובר בהרעלה מכוונת.

תחילתו של הסיפור בשעות הבוקר, זמן מה לאחר ארוחת הבוקר, החלו 30 סוסים מתוך 49 סוסים בחווה, בזה אחר זה לרבוץ ולשלשל. בעלי החווה הזעיקו רופאים וטרינרים למקום. ארבעה סוסים פונו לבית החולים הווטרינרי, שם נלחמו על חייהם. באבחון הסימנים הקליניים עלה כי מדובר בחסימת מעיים קשה, שנבעה משיתוק פעולת המעיים.

מיד עם קבלת הדיווח אצל רופאת הסוסים של משרד החקלאות, ד"ר צביה מילדנברג, משרד החקלאות החל בתחקיר אפידמיולוגי של האירוע. התחקיר כלל דגימות למעבדה מהמזון שנמצא במיכל ובעגלה, דגימות מהצואה, נוזל קיבה, מהנסורת, מהקציר ומהמים. במקביל לבדיקות, וידא האגף לפיקוח על מזון לבעלי חיים כי בשאר החוות אשר קיבלו מזון מאותה האצווה, הסוסים בריאים. ואכן, התחלואה הופיעה רק בחווה האמורה. כל הסוסים בכל החוות האחרות נמצאו בריאים. האבחון במעבדה הטוקסיקולוגית במכון הווטרינרי הצביע על הרעלה  באמצעות אלדיקראב ("טמיק"), שהינו חומר הדברה שנאסר לשימוש בישראל מאז שנת 2012. במקביל לתחקיר והבדיקות, ממשיכים רופאי השירותים הווטרינריים ללוות את בעלי החווה, ולהנחות אותם אודות דרכי הטיפול בסוסים. הסוסים ממשיכים לקבל טיפול רפואי במקום. בחווה 49 סוסים, והיא משמשת כפנסיון לסוסי ספורט וכן, להדרכות רכיבה טיפולית לילדים.

ד"ר צביה מילדנברג, רופאת הסוסים בשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות: "מדובר במקרה חריג ביותר וחמור מאוד, על כן עובדי השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות התגייסו, ויחד ביצענו תחקיר מהיר, שכלל גם אבחון מעבדתי מהיר, כך שתוך שעות ספורות כבר התקבל אבחון לסיבת התחלואה, וגובשה הבנה ראשונית לאשר אירע יממה קודם לכן. לאור העובדה כי מדובר בחומר שאסור בשימוש בישראל כבר למעלה מעשור, והיות ואין כל סיבה להמצאות החומר בחווה, עולה חשד כי מדובר בהרעלה במזיד. המקרה ימשיך להיחקר על ידי משטרת ישראל, במקביל לחקירת המשרד".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי גינון נטענים הופכים לפופולריים יותר ויותר, הן בקרב גננים מקצועיים והן בקרב בעלי גינות פרטיות. התקדמות טכנולוגית, לצד צורך בפתרונות נוחים, שקטים ויעילים יותר, הובילו למעבר לכלים מבוססי סוללה. הכירו את יתרונות כלי
3 דק' קריאה
רשת Coles העלתה את מחירי החלב הפרטי בעד 20 סנט לליטר, כשברקע התייקרות הדלק, הדשנים והובלה בעקבות המלחמה במזרח התיכון. בענף מזהירים ממחסור אפשרי ומעליות נוספות בהמשך השנה *תמונה ראשית: חלב. צילום: Charlotte May
< 1 דק' קריאה
שוק הבקר האמריקאי ממשיך לטפס לשיאים היסטוריים על רקע מלאי עדרים נמוך ביותר, בצורת מתמשכת וביקוש צרכני עוצמתי. אנליסטים מעריכים כי המחירים הגבוהים ילוו את הענף לפחות עד 2027 *תמונה ראשית: בשר בקר. צילום:
< 1 דק' קריאה
לילית ברקת, שורדת שואה בת 87, היא ההוכחה שאף פעם לא מאוחר. בגיל 78 החלה לכתוב בלוג שצבר תאוצה והפך השנה לספר שהוא למעשה מסמך חשוב לדורות הבאים. המסר שלה: "תסתגלו להרגלים ולהלכי רוח
8 דק' קריאה
״בישלתי אוכל לחיילים? הבאתי להם קצת ריח ואוכל של אמא?״ אומרת לי אורה חתן, מדליקת המשואה ביום העצמאות, ממושב שתולה, שעל גבול הלבנון • מאז פרוץ המלחמה נותרה אורה האישה היחידה במושב שפונה והמשיכה
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!