יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 776379370

משרד החקלאות פונה לחקלאים במטרה להפעיל מבנים חקלאיים ריקים לשתילה של ירקות שתוכננו להישתל בשטחי העוטף, בדגש על עגבניות

2 דק' קריאה

שיתוף:

המטרה: שמירה על כושר הייצור של מדינת ישראל, רציפות תפקודית לאורך שרשרת האספקה, וביטחון מזון לאורך זמן

מנכ"ל משרד החקלאות, אורן לביא, מקיים מדי יום מספר הערכות מצב במסגרת היערכות המשרד לתרחישי פגיעה באספקת המזון מן הצומח ומן החי לציבור ועל מנת לדאוג לרציפות תפקודית ולביטחון מזון לציבור.

על מנת לשמור על יציבות ביטחון מזון לאוכלוסייה לאורך זמן בכל הנוגע לגידול ירקות חממה בסיסיים בסל הצריכה הישראלי, משרד החקלאות פונה לחקלאים אשר יש בבעלותם מבנים חקלאיים שאינם פעילים, ומבקש לגייס אותם להפעלה מחודשת של המבנים לצורך גידול ירקות חממה, בעיקר עגבניות. המטרה היא לאפשר קליטתם של השתילים המוכנים במשתלות שיועדו להישתל בשטחי העוטף. מהלך זה יאפשר לישראל להמשיך ולשמור על ביטחון מזון של התושבים, להסיט את הגידולים הקריטיים מאזורי הלחימה, ולהשלים את כושר הייצור של חקלאי העוטף שנפגע במלחמה.

אזור עוטף עזה (אשכול, שדות נגב, שער הנגב וחוף אשקלון) מהווה את אסם הירקות של המדינה. על פי נתוני משרד החקלאות ומועצת הצמחים, באזור הדרום מגודלים כ-60,000 דונם תפוחי אדמה, כ-22,000 דונם של גזר בשטחים פתוחים, לצד כ- 16,000 דונם חממות עגבניות לסוגיהן (כ-70% מהיקף גידול העגבניות בישראל). עוד מגדלים באזור כ-4,500 דונם בטטה, כ- 2,500 דונם פלפלים (מכל הסוגים), 2,500 דונם חצילים, 2,000 דונם כרוב, כ-1,000 דונם צמחי עלים במבנים ללא חרקים וכ-300 דונם מלפפונים לצד כ- 2,500 דונם חממות של פרחים וצמחי בית.

בשלב זה, ובהתאם להנחיות פיקוד העורף לא מתקיימת פעילות חקלאית בשטחי הגידול בטווח של 7-0 ק"מ מרצועת עזה ובאזורים נוספים באזור, ועל כן היבול לא נאסף. בחודשים אלו, גידולי תפוח אדמה וגזר רק נזרעים. את גידולי הבטטה כבר סיימו לאסוף. עיקר הקושי הוא בקטיף העגבניות, שכן, כ-70% משטחי ייצור העגבניות בישראל הם בשטחי העוטף.  בשל המלחמה ואיסור הכניסה לשטחים החקלאיים לא ניתן לקטוף את התוצרת החקלאית ולא תתאפשר שתילה של שתילים חדשים לחודשים הבאים.

במסגרת הפנייה של משרד החקלאות לחקלאים, המשרד מעוניין למפות באמצעות שאלון את החקלאים המעוניינים להפעיל מחדש את המבנים הריקים שבבעלותם. לטובת זאת, משרד החקלאות יסייע בתמיכה כספית, שבאמצעותה החקלאים יוכלו לתקן או לשפץ את המבנים החקלאיים ולאפשר הפעלתם מחדש. היקף התקציב והתמיכה ייקבעו בהתאם לצרכים שימופו באמצעות הסקר שמועבר לחקלאים. המטרה היא לאפשר שתילת הירקות כבר בתחילת חודש נובמבר, על מנת לאפשר רציפות אספקה של תוצרת חקלאית טרייה מייצור מקומי.

כזכור, כחלק מסדרת צעדים שהמשרד נוקט בימים האחרונים לטובת שמירה על רציפות תפקודית במשק, בסוף השבוע הודיע משרד החקלאות כי החל באחרונה בתהליך של ניוד עובדים זרים בחקלאות אשר אינם מעוניינים לחזור לתאילנד, ואינם יכולים לצאת לעבודתם בשטחים החקלאיים שבעוטף עזה. חלק מהעובדים נויידו כבר לאזור הערבה, רמת נגב, מושב אחיטוב ועוד והם ממשיכים לסייע בעבודת השתילה והקטיף.

במקביל לאלו, ועל מנת לענות על הביקוש ולשמור על ביטחון מזון בישראל גם בשעת חירום, פועלים מפקחי משרד החקלאות בעת הזו, גם תחת אש בנמלי הים של אשדוד וחיפה, בנתב"ג ומעבר הגבול עם הירדן, במטרה לשחרר את הסחורות המתקבלות. מתחילת השבוע טופלו ושוחררו מהנמלים כ-3,800 טון של פירות וירקות, שיגיעו לחנויות כבר בימים הקרובים.

משרד החקלאות נערך לסייע ככל הניתן באספקה ובהנגשה של המזון הטרי לאוכלוסייה. המשרד ממשיך לקיים הערכות מצב שוטפות, ולעקוב אחר השינויים בשוק, ויעדכן את הציבור ככל שיידרש. המשרד מעמיד לרשות הציבור הרחב את מוקד משרד החקלאות, הזמין 24/7, בטלפון: 6016*.    

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום הפתוח הראשון של חברת ברידאקס, התקיים אירוע מרשים בחממת התצוגה שבמושב מבטחים. חקלאים מכל קצוות הארץ הגיעו להתרשם מקרוב מהעשייה של החברה, לחוות את החממה ולגלות מעל ל-20 זני עגבניות ייחודיים שהוצגו במקום.
2 דק' קריאה
אומר צביקה גזית בן ה-87 ממושב רם-און, שערך השנה ביחד עם בתו, ד"ר עירית גזית פרפנס – טרק לבסיס האם של הר האוורסט * הטרק באורך מעל 100 ק"מ ובגובה 4,500 מטר בוטל יומיים לפני ההגעה ליעד בשל סופה ומפולות שלגים
9 דק' קריאה
טיול עשיר בחוויות – עם 100 שנות היסטוריה של אחת ממושבות הברון והיחידה שנראה על שם תחנת הרכבת שבסמוך לה * בוקר עם חוויות של רכיבת אופניים, מורשת וגם אוכל לצד אומנות ועוד *תמונה ראשית: רחוב המייסדים בבנימינה.
3 דק' קריאה
מתוך אמונה כי החינוך צריך להיות מחובר למרחבי הטבע, ויש בו הכוח להעניק לתלמידות ותלמידים למידה חווייתית ומשמעותית במרחב הפתוח  *תמונה ראשית: המתנדבים אורזים את המעילים והסווצ'רים לנזקקים. צילום: מיכל עובדיה  בשנים האחרונות מתבססת בבתי
2 דק' קריאה
בפשיטה על עשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע ועל בתי מחוללי פשיעה מרכזיים * עשרות חשודים נעצרו * ארגון "עד כאן": "אנו קוראים לכל רשויות החוק לנקוט בענישה מקסימלית, מחמירה ומרתיעה"  *תמונה ראשית: הפשיטה על בתי החשודים. צילום: משטרת ישראל  בראשון
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן