יבול שיא
הרפת והחלב
על המשמר 1

על משמר הזיכרון 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

כ-30 "בוגרי" "על המשמר" התכנסו בשבת לאירוע של נוסטלגיה והעלאת זיכרונות מתקופת עבודתם בעיתון 

את האירוע יזמו רותי קדוש ושולה לוריא, והוא התקיים בביתם של קדוש ואוריאל בן חנן, בשכונת בית הכרם בירושלים. "על המשמר" נסגר במרס 1995, וחלק מהנוכחים במפגש לא ראו זה את זו מאז, 27 שנים, מה שגרם כמובן להתרגשות רבה ופרצי געגועים. העלו זיכרונות: רוביק רוזנטל, עמית אנטר, אילן שיינפלד, עודד ליפשיץ, נחמן גלבוע ופנחס ענברי. המלחין קובי לוריא סקר את תולדות המנון האינטרנציונל וגם שר אותו בצרפתית וביידיש, הוקרנה מצגת, נערך חידון נושא פרסים, והיה כמובן כיבוד בשפע. 

איצי ברתנא (עמיר) שהיה עורך וכתב אמר: "אין דברים כאלה, כי אין מפעלים כאלה, כי 'על המשמר', על כל מוצריו – העיתון היומי, המוסף השבועי, עיתון הקיבוצים, עיתון המושבים, עיתון הילדים, ועוד – לא היה מפעל. הוא היה בית. ועובדיו לא היו פועלים. הם היו חברים, ואם לא תגידו לי שהגזמתי, אומר שהם היו גם שליחים. של מפלגה. של תנועה. של רעיון. ומבלי שכל אלה יהיו בעוכרי חופש העיתונות שלהם (כמעט). היינו חופשיים. היינו עצמאיים".   

לקראת סיום האירוע יצאה כל החבורה לגינת הבית ועברה צילום קבוצתי. "השנים הותירו בנו את רישומם" מוסיף ברתנא, "השיער שינה צבע, הפנים אספו קמטים, הבטן קצת הלכה קדימה, אבל הניצוץ בעיניים לא כבה. למרות שרצינו שלא ייגמר לעולם, אחרי ארבע שעות התפזרנו, לא לפני שהבטחנו לעצמנו לשוב ולהיפגש. אחרי הכול, חייבים לעמוד על משמר הזיכרון של 'על המשמר', שהחל לצאת ב-30 ביולי 1943, ונסגר ב-31 במרץ 1995, ומי יעשה זאת טוב יותר ממי שהיו שם?". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיבוץ צבעון לקחו את חיזוק החוסן הקהילתי כמה דרגות למעלה. בסוף השבוע הופעלו סדנאות וולנס (Wellness) למבוגרים – מדיטציה, יצירה בעץ והתססת חמוצים. הילדים מקבלים מענה במהלך השבוע. "למבוגרים אין זמן לעשות דברים בשביל
3 דק' קריאה
לפני ארבע שנים הלך לעולמו יצחק נוי, שהיה היסטוריון, עיתונאי, סופר, עורך ושדרן רדיו ישראלי. רעייתו נורית נוי, ממושב נטעים, מספרת על חייו של איציק נוי, שנחקק בזיכרונותיהם של ישראלים רבים *תמונה ראשית: יצחק
5 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מפגש מרגש עם תושבות ותושבי חניאל בעמק חפר מפגש מרגש עם תושבות ותושבי מושב חניאל, בעמק חפר, בעקבות נפילת הטיל בליל ה-12 במרץ. הטיל פגע ישירות בבית אך לא היו נפגעים. המפגש
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!