יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 1354238558

על רקע מבצע "עלות השחר": משרד החקלאות גיבש יחד עם רשות המיסים מתווה לפיצוי מהיר של החקלאים ביישובי עוטף עזה

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר: "הימים האחרונים היו קשים במיוחד והביאו את החקלאים להפסדים. אני מברך על מתווה חשוב זה שגובש על-ידי גורמי מקצוע במשרד החקלאות ורשות המיסים, שייתן מענה מהיר, יזרז את ההליכים ויקל על החקלאים הזכאים לכך לפי חוק בקבלת הפיצוי בעקבות הנזקים הכלכליים של הימים בהם השביתו את עבודתם"

משרד החקלאות ופיתוח הכפר גיבש יחד עם רשות המיסים מתווה לפיצוי מהיר של החקלאים ביישובי עוטף עזה בשל הנזקים שנגרמו לגידולים החקלאיים בעת ימי המבצע "עלות השחר". במסגרת המתווה שגובש, נקבעו מספר מסלולים שמטרתם להקל על החקלאים ולהעביר לחקלאים כספי פיצוי בהקדם האפשרי. מתווה זה מהווה חלופה נוספת ל"מסלול האדום"  

במסגרת המתווה, כאמור, נקבעו שלושה מסלולים לקבלת הפיצוי. האחד, מסלול עבור חקלאים המחזיקים בשטחים הסמוכים ביותר לרצועת עזה, אשר ניזקו באופן משמעותי הן בעקבות הגבלות התנועה באזור ערב המבצע והן בעקבות המבצע. חקלאים אלו יקבלו פיצוי בהתאם למספר העובדים המועסקים, ובהתחשב בשישה ימים בהם הייתה השבתה מלאה של הפעילות. השני, מסלול עבור חקלאים המחזיקים בשטחים יותר מרוחקים, בטווח של עד 7 ק"מ מהרצועה, אשר יקבלו תמיכה בהתאם למספר העובדים המועסקים, ובהתחשב בשלושה ימי מבצע בהם הייתה השבתה מלאה של המשק. השלישי, יוענק פיצוי לחקלאים הנמצאים בסמוך לרצועת עזה שהשביתו את פעילותם במשך שישה ימים, בענפים המגודלים בשטח פתוח: בוטנים, אבטיחים לגרעינים, בננות ואבוקדו. מדובר במגדלים של ארבעה סוגי גידולים מרכזיים שנמצאים כעת בשיאה של עונת הגידול, וההגבלות התנועה שהיו בשטח וההשבתה המלאה של הפעילות, לרבות: השקיה דישון, ריסוס, עלולות להסב נזקים משמעותיים בהמשך לגידולם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כשהמשפחה חוזרת הביתה אחרי שנתיים ארוכות של המתנה, תקווה ונשימה עצורה, עדים אנחנו לרגעים מרגשים של שיבה הביתה. בימים של ציפי דרוכה לקבלת אחינו ואחותנו השבים, אנחנו נזכרים בערך הבסיסי ביותר – הבית והמשפחה.
3 דק' קריאה
שלחנו את מאיה ורפי שחיו בחיפה מספר שנים לגלות את חיפה המתחדשת * לילה בחיפה, שהייתה לזוג הצעיר בית עד לפני תשע שנים * כבר בכניסה לחיפה עלו מחדש זיכרונות מתקופה אחרת בחייהם, כשהם היו סטודנטים צעירים  *תמונה ראשית: בוסתן כיאט. צילום: דני בר  בוסתן כיאט  כשנכנסים לחיפה על
5 דק' קריאה
"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה", כולל
9 דק' קריאה
יוליה ושאול בן-הר ממושב יתד, זוג מוזיקאים שעלו לארץ ממולדובה, מנגנים במבחר כלי מוזיקה ומאמינים שהמוזיקה שלהם מהווה שליחות חשובה בחייהם * המוזיקה הגיעה כנחמה ללב הקהל, במיוחד בימי המלחמה המורכבים וכעת פועלים בני הזוג להגשמת חלומו של שאול: הקמת "שדה מוזיקה" באשכול – מרכז חקלאי-חוויתי-תיירותי, מקום קבע לקיום פסטיבלים, חגיגות ועוד  *תמונה
9 דק' קריאה
הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן