יבול שיא
הרפת והחלב
מוטי לוי שופט אילת

עסוקים במריבה 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

מה אמר בית המשפט באילת על התפקיד ההורי של זוג שנפרד? 

בני זוג שנפרדו וילדיהם מתגוררים בקיבוץ. האב, ביקש מבית המשפט לענייני משפחה באילת להחליט בדבר "הסדרי השהות" של הילדים אצל ההורים. 

השופט מרדכי (מוטי) לוי הביע פליאה "שההורים אינם יכולים להגיע להבנה בעניין חלוקת הזמנים בחופשות וחגים" הגם שניתנה כבר החלטה כללית בדבר הסדרי שהות שוויוניים. "הצדדים שעסוקים במריבה שלהם, לא הצליחו להגיע להבנות כאשר מדובר בדרישות מינוריות בלתי מובנות של החלפת יום כזה או אחר".  

עוצמת הקונפליקט בין ההורים, הגרים באותו יישוב, קיבלה ביטוי בתסקיר הנוגע לרווחת הילדים, שדיבר על "השפעת הסיטואציה המורכבת על מצבם הרגשי של הילדים שחווים בלבול, כמו גם אי שקט שפוגע בהתפתחותם הרגשית". "טוב יעשו ההורים", אמר השופט, אם "יתכנסו לבחון איך לגדל את ילדיהם, מבלי לפגוע בהתפתחותם". "השלום בין ההורים יבוא רק ברצותם בכך", המשיך השופט ואמר כי "לו היו ההורים רואים את תפקידם ההורי כפי שמצופה מהם כהורים, תיק זה יכול היה להיסגר, עוד בתחילת השנה". 

סוף דבר, השופט הורה על "חלוקה שוויונית גם של החופשות והחגים" והסביר שכאשר יהיה חג אותו יחגגו הילדים עם הורה אחד בשנה מסוימת, הם יחגגו אותו חג, בשנה שלאחר מכן עם ההורה האחר, וכך הלאה. החופשה השנתית בקיץ תתחלק בין ההורים באופן שווה, בתיאום ביניהם באופן שכל אחד מההורים ישהה שבוע עם הילדים. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רויטל פז-אבולעפיה מספרת על ספרה השני "חריץ בזמן" שמספק אפשרות נדירה להתעלות מעל המקום והזמן, על הילדה הדחויה שהייתה וגם למה רק בגיל 58 העזה לצאת עם הכישרון לעולם *תמונה ראשית: רויטל פז אבולעפיה
8 דק' קריאה
מיזם ייחודי שהחל כרעיון וצמח למסורת מרגשת שמחברת במועצת בני שמעון בין קיבוצים, מושבים, דתיים חילוניים  *תמונה ראשית: אווירה משפחתית בקבלת השבת המעורבת. צילום: מישל אמזלג  ביום שישי אחר הצהריים, בשעה שבה האור הופך
3 דק' קריאה
"סוד ההצלחה בניווט טמון בשילוב של יכולות פיזיות גבוהות, חוסן מנטלי, צוות מקצועי תומך, חברים ומשפחה שמלווים אותי כל הדרך," מסבירה עופרי יעקובי ממושב אביעזר * בגיל 17 בלבד הפכה עופרי יעקובי לנווטת הישראלית
6 דק' קריאה
"כל החיים שילבתי עבודה במשק עם ריקודים," אומר משה תלם, חבר מושב רשפון, בן 84 * תלם הוא חקלאי פעיל ופורה, המגדל ירקות מזנים שונים ומיוחדים * במקביל הוא מדריך במשך שנים בחוגים לריקודי-עם
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן