יבול שיא
הרפת והחלב
20240317 תמונה משותפת של שינשינים שהגיוס שלהם הוקדם

עשרות ש"שינים יגויסו באפריל ולא ישלימו את שנת השירות

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

על אף המאמצים הוקדם הגיוס של חניכי המכינות ומתנדבי שנת השירות. אי-השוויון בנטל נמשך

מפגש הוקרה ופרידה מהש"שינים בתנועה הקיבוצית שגיוסם לצה"ל הוקדם לחודש אפריל לצורך שירות צבאי קרבי בעקבות צורכי מלחמת "חרבות ברזל", התקיים בשפיים בתחילת השבוע.
לפני כחודש וחצי פרסם אגף כוח אדם בצה"ל והאגף הביטחוני-חברתי במשרד הביטחון באופן רשמי כי יוקדם הגיוס לכ-1,300 חניכי מכינות קדם צבאיות, גופי שנת שירות ותלמידי ישיבות הסדר למחזור הגיוס הקרוב באפריל.
כ-850 חניכים מהמכינות הקדם צבאיות וממסלולי שנת השירות נאלצו להפסיק את לימודי המכינה ואת ההתנדבות בשנת השירות לטובת גיוס ליחידות קרביות, בעוד שמקרב ישיבות ההסדר נקטעה שנת הלימודים רק עבור כ-450 תלמידי שנה שנייה והלאה. חוסר שוויון משווע כאשר כ-2000 בני ישיבות הסדר שנה א' לא גויסו כלל בשלב זה.
על אף פניות ושיחות עם גורמים בצבא, דיונים בכנסת, הפגנות ומחאות, ואף עתירה שהוגשה לבג"צ אליה הצטרפה גם התנועה הקיבוצית, לא שונו נתוני הגיוס המוקדם.
״בכל סוף שנה אנו עורכים מפגשי הוקרה לש"שינים", אמר רון ויצנר, מנהל מחלקת שנת שירות בתנועה הקיבוצית לאחר המפגש עם הש"שינים, "ועכשיו בסיטואציה שנוצרה מול הקבוצה שתגויס היה לנו חשוב על אחת כמה וכמה להביע את הערכתנו ולאחל להם בהצלחה בגיוסם הקרוב בתקופה המורכבת בה אנו נמצאים".
במפגש הודה ויצנר לש"שינים על פועלם מתחילת השנה והביע הערכה רבה לנכונותם להתנדב להקדים את גיוסם. הרן עינם משפיים, קצין מילואים בחטיבת הצנחנים, שוחח עימם על מאפייני השירות המשמעותי וקרא להם לקחת אחריות על סביבתם במהלך שירותם הצבאי ולצאת לפיקוד ולקצונה.
בסיום המפגש קיבלו הש"שינים שי לאות הוקרה על פועלם בשנת השירות וכן תעודת הערכה חתומה על ידי מזכ"ל התנועה ליאור שמחה וראשת אגף החינוך דבי ברא"ס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע מקדמת בברכה את "פרויקט יואב": שילוב ייחודי של שירות צבאי משמעותי והכשרה טכנולוגית לצעירים חרדים *תמונה ראשית: צילום: יח"צ המכללה המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע בשותפות עם עמותת "דרך
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: המלש"שים של קדמה ברמת הנגב כ-60 מועמדים לשנת שירות מכל רחבי הארץ השתתפו ביום חמישי במועצה האזורית רמת נגב ביום הגיבוש הראשון של תנועת "קדמה התיישבות צעירים", לקראת פתיחת שנת הפעילות הבאה.
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הודיה כהן, כלת חידון התנ"ך לשנת 2026. צילום: ברונו שרביט, לע"מ כל הכבוד להודיה כהן, ממושב ניר עקיבא אשר במועצה האזורית מרחבים, שזכתה בתואר הנכסף כלת חידון התנ"ך. הודיה, תלמידת כיתה י"א
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: תלמידי ביה"ס נופים ותושבי המועצה "צועדים לזכרם" הבוקר התקיימה צעדת "צועדים לזכרם" בבית ספר נופים, אשר במועצה האזורית באר טוביה, יחד עם בני משפחותיהם של הנופלים, בוגרי בית הספר, גיבורי ישראל, שנפלו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מטקס יום הזיכרון ביואב. צילום: נגה שדמי ביום ראשון 19.4.26 התקיים בבית הספר צפית שבמועצה אזורית יואב, זו השנה השלישית בפורמט מועצתי, טקס זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה במעמד ראש
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הסוסים הטיפוליים יוצרים את המספר 78. צילום: איל דמרי בתוך השקט של שדות עמק אילון התקיים השבוע אירוע יוצא דופן: חוות "רוכבים במרחב הפתוח" במושב כפר שמואל, המהווה בית טיפולי לאוכלוסיות עם
< 1 דק' קריאה

כתבות נוספות

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!