יבול שיא
הרפת והחלב
20240317 תמונה משותפת של שינשינים שהגיוס שלהם הוקדם

עשרות ש"שינים יגויסו באפריל ולא ישלימו את שנת השירות

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

על אף המאמצים הוקדם הגיוס של חניכי המכינות ומתנדבי שנת השירות. אי-השוויון בנטל נמשך

מפגש הוקרה ופרידה מהש"שינים בתנועה הקיבוצית שגיוסם לצה"ל הוקדם לחודש אפריל לצורך שירות צבאי קרבי בעקבות צורכי מלחמת "חרבות ברזל", התקיים בשפיים בתחילת השבוע.
לפני כחודש וחצי פרסם אגף כוח אדם בצה"ל והאגף הביטחוני-חברתי במשרד הביטחון באופן רשמי כי יוקדם הגיוס לכ-1,300 חניכי מכינות קדם צבאיות, גופי שנת שירות ותלמידי ישיבות הסדר למחזור הגיוס הקרוב באפריל.
כ-850 חניכים מהמכינות הקדם צבאיות וממסלולי שנת השירות נאלצו להפסיק את לימודי המכינה ואת ההתנדבות בשנת השירות לטובת גיוס ליחידות קרביות, בעוד שמקרב ישיבות ההסדר נקטעה שנת הלימודים רק עבור כ-450 תלמידי שנה שנייה והלאה. חוסר שוויון משווע כאשר כ-2000 בני ישיבות הסדר שנה א' לא גויסו כלל בשלב זה.
על אף פניות ושיחות עם גורמים בצבא, דיונים בכנסת, הפגנות ומחאות, ואף עתירה שהוגשה לבג"צ אליה הצטרפה גם התנועה הקיבוצית, לא שונו נתוני הגיוס המוקדם.
״בכל סוף שנה אנו עורכים מפגשי הוקרה לש"שינים", אמר רון ויצנר, מנהל מחלקת שנת שירות בתנועה הקיבוצית לאחר המפגש עם הש"שינים, "ועכשיו בסיטואציה שנוצרה מול הקבוצה שתגויס היה לנו חשוב על אחת כמה וכמה להביע את הערכתנו ולאחל להם בהצלחה בגיוסם הקרוב בתקופה המורכבת בה אנו נמצאים".
במפגש הודה ויצנר לש"שינים על פועלם מתחילת השנה והביע הערכה רבה לנכונותם להתנדב להקדים את גיוסם. הרן עינם משפיים, קצין מילואים בחטיבת הצנחנים, שוחח עימם על מאפייני השירות המשמעותי וקרא להם לקחת אחריות על סביבתם במהלך שירותם הצבאי ולצאת לפיקוד ולקצונה.
בסיום המפגש קיבלו הש"שינים שי לאות הוקרה על פועלם בשנת השירות וכן תעודת הערכה חתומה על ידי מזכ"ל התנועה ליאור שמחה וראשת אגף החינוך דבי ברא"ס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*תמונה ראשית: כפר הנוער ויצו נהלל זכה באליפות ישראל לתיכונים במרוצי שדה נבחרת מועדון הספורט בריצת שטח של כפר הנוער ויצו נהלל זכתה באליפות ישראל לתיכונים במרוצי שדה, במסגרת הגמר הארצי של התאחדות הספורט
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: נבחרת חצב ונבחרת ערוגות איזה ערב כדורגל ענק היה בליגת המושבים של המועצה האזורית באר טוביה! מושב ערוגות ומושב חצב נפגשו למשחק על המקום הראשון והקהל קיבל הצגה מטורפת על המגרש! בסיום
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: נבחרת בית חינוך עמי אסף גאווה, נבחרת בית חינוך עמי אסף אשר במועצה האזורית דרום השרון, השתתפה בחצי הגמר של אליפות הבינה המלאכותית StartCup 2026  – ״מרעיון למציאות״. באליפות השתתפו 23 קבוצות
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ביקור מפקד מג"ב יצחק בריק בעמק חפר גלית שאול, ראשת המועצה האזורית עמק חפר והנהגת המועצה אירחו ב-16 בפברואר את מפקד מג"ב ניצב יצחק בריק, יחד עם בכירים נוספים במג"ב מחוז מרכז
< 1 דק' קריאה
מאבק חסר תקדים בעמק חפר  *תמונה ראשית: ד"ר גלית שאול, ראשת המועצה האזורית עמק חפר. צילום: שלומי אמסלם  עמק חפר, אחד המרחבים הכפריים היפים והירוקים בישראל, עומד בימים אלה בפני איום חמור על עתידו. בעמק, שבו חיים כ-44,000 תושבות ותושבים, שבו מתקיימת חקלאות פעילה ומשמעותית, ושמהווה במשך שנים
3 דק' קריאה

כתבות נוספות

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!