יבול שיא
הרפת והחלב
בתחרות פסנתר לתמיד צילום בוריס שנוביץ

פסנתר לתמיד 2025 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

תחרות "פסנתר לתמיד" – התחרות הארצית ה-17 לפסנתרנים צעירים, תתקיים בימי חג החנוכה באשדוד ■ נציגות המושבים בתחרות – דורון ניצן מניר בנים (17)עין גל ליה מגני עם (17)פריזה הראל מבצרה (16)שנהב אור מבצרה (16) ושמאלי הללי משדה ורבורג (17) 

*תמונה ראשית: בתחרות "פסנתר לתמיד", התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים. צילום: בוריס שנוביץ 

תחרות "פסנתר לתמיד" ה-17, התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים תתקיים החודש במרכז מונארט תרבות באשדוד. מספר שיא של 138 מתחרים ייקח חלק בתחרות השנה, שמטרתה לחשוף, לקדם ולעודד כישרונות צעירים ומבטיחים בתחום הנגינה בפסנתר והיא מהווה נקודת ציון חשובה בדרכם המוזיקלית של פסנתרנים רבים.  

התחרות תתקיים בחג החנוכה בין התאריכים 22 – 14 בדצמבר, במונארט מרכז תרבות בקונסבטוריון העירוני 'אקדמא' באשדוד. 138 מתחרים בגילאי 6-28 ייקחו חלק בתחרות השנה, שמטרתה לקדם ולעודד כישרונות צעירים ומבטיחים בתחום הנגינה בפסנתר. בין הפסנתרנים הצעירים יהיו גם חבר'ה מהמושבים: דורון ניצן מניר בנים (17), ליה עין גל מגני עם (17), פריזה הראל מבצרה (16), שנהב אור מבצרה (16), שמאלי הללי משדה ורבורג (17) משתתפים בתחרות! 

התחרות מהווה נקודת ציון חשובה ומשמעותית בדרכם המוזיקלית של פסנתרנים רבים. משתתפים רבים בתחרות לאורך השנים זכו להגיע להישגים מרשימים בארץ ובעולם. 

לזוכים בתחרות, המתקיימת בתמיכה משמעותית של משרד התרבות והספורט, עיריית אשדוד, החברה העירונית לתרבות ופנאי אשדוד, קרן אשדוד ומפעל אדמה אגן יוענקו פרסים כספיים בסכום של 104,000 ₪.  

בצוות השופטים של התחרות לוקחים חלק פסנתרנים בעלי שם מהארץ ומהעולם: אלון גולדשטיין, רומן זסלבסקי, אבירם רייכרט, אריאל כהן, אסף זהר, שיר זמל, אילנה כהן, עדית צבי, אירית רוב, אורית וולף, אריאל הלוי, ירון רוזנטל, עדי רוזנקרנץטקס הכרזת הזוכים, חלוקת הפרסים וקונצרט חגיגי יתקיים ביום שני 22/12/25, בשעה 18:00 באולם המופעים במונארט מרכז תרבות.  

השנה תפתח התחרות ברסיטל של הפסנתרן השופט בתחרות, אלון גולדשטיין (ישראל-ארה"ב), עם יצירות מאת באך, שוברט, שופן, ברנשטיין ופיליפ גלאס. 

יאנינה קודליק, המנהלת האמנותית של התחרות: "אנו רואים במשתתפים לא רק כישרונות מבטיחים, אלא גם את דור המוזיקאים הבא שימשיך להעשיר את חיי התרבות בישראל ובעולם ואנו גאים להעניק במה לחלוק את הקול הייחודי שלהם." 

"כחלק מהחזון התרבותי של אשדוד, אנו רואים חשיבות רבה בעידוד וטיפוח כישרונות צעירים ומבטיחים בתחום התרבות בכלל ומוסיקאים צעירים בפרט", אומר ראש עיריית אשדוד, יחיאל לסרי, "התחרות המצליחה מהווה בסיס איתן לדור הבא של הפסנתרנים בישראל, ומקדמת אותם לקראת עתיד מבטיח ועשייה ענפה בתחום המוסיקה בישראל ובעולם." 

התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים נוסדה ב-2009 על ידי החברה העירונית לתרבות ופנאי, מונארט מרכז תרבות והקונסרבטוריון העירוני 'אקדמא' אשדוד.  

לוח זמני התחרות: 

14.12 יום ראשון בשעה 20:00 – רסיטל פסנתר עם אלון גולדשטיין 

15.12 יום שני – קבוצה 1 גילאי 6-11 

16.12 יום שלישי – קבוצה 2 גילאי 12-15 

17.12 יום רביעי – קבוצה 3 גילאי 16-18 

18-19.12 ימי חמישי ושישי –קבוצה 4 גילאי 19-28 

22.12 יום שני בשעה 18:00 – טקס חלוקת הפרסים וקונצרט זוכים. 

שימו לב, כל שלבי התחרות פתוחים לקהל הרחב, הקהל מוזמן – הכניסה חופשית  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר צביקה גזית בן ה-87 ממושב רם-און, שערך השנה ביחד עם בתו, ד"ר עירית גזית פרפנס – טרק לבסיס האם של הר האוורסט * הטרק באורך מעל 100 ק"מ ובגובה 4,500 מטר בוטל יומיים לפני ההגעה ליעד בשל סופה ומפולות שלגים
9 דק' קריאה
טיול עשיר בחוויות – עם 100 שנות היסטוריה של אחת ממושבות הברון והיחידה שנראה על שם תחנת הרכבת שבסמוך לה * בוקר עם חוויות של רכיבת אופניים, מורשת וגם אוכל לצד אומנות ועוד *תמונה ראשית: רחוב המייסדים בבנימינה.
3 דק' קריאה
בפשיטה על עשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע ועל בתי מחוללי פשיעה מרכזיים * עשרות חשודים נעצרו * ארגון "עד כאן": "אנו קוראים לכל רשויות החוק לנקוט בענישה מקסימלית, מחמירה ומרתיעה"  *תמונה ראשית: הפשיטה על בתי החשודים. צילום: משטרת ישראל  בראשון
3 דק' קריאה
האצטדיון משמש בית לאלופי ישראל ויארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר  *תמונה ראשית: קפיצה לרוחק באצטדיון האתלטיקה החדש. צילום: רון פרידמן  המועצה האזורית עמק חפר, משרד התרבות והספורט וכפר הנוער הדסה נעורים השלימו שיפוץ מקיף שהופך את אצטדיון האתלטיקה לאחד משלושת המתקנים המובילים בישראל בתחום. השדרוג ישמש בית לאלופי ישראל וביניהם נועם ממו, דרג'ה צ'קולה, טדסה גטהון ותחלואיני מלקה, למועדון הפועל עמק חפר באתלטיקה, ויאפשר אירוח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר.   במרחק של 500 מטרים בלבד מקו המים, בנקודה הנחשבת לאצטדיון האתלטיקה הקרוב ביותר לים בישראל, הושלם השבוע אחד הפרויקטים המשמעותיים ביותר בספורט המקומי. במסגרת העבודות, חודשו מסלולי הריצה לחלוטין תוך שימוש בכ-240 טון של חומר סינתטי איכותי, שופצו מתקני הקפיצה והזריקה, והותאמו התשתיות לסטנדרטים המחמירים ביותר. המשמעות המיידית היא הפיכתו של האצטדיון לאחד משלושת המתקנים המרכזיים והאיכותיים בארץ.  ראשת המועצה האזורית עמק חפר, גלית שאול: "עמק חפר גאה להיות מעצמת ספורט מובילה בישראל, והשיפוץ המקיף באצטדיון הוא ביטוי נוסף למחויבות שלנו למצוינות וטיפוח דור העתיד. המתקן המחודש יעניק לספורטאיות ולספורטאים שלנו את התנאים הטובים ביותר להגיע לשיאים חדשים, לארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר ולהמשיך להוות בית חם ומקצועי לאלופים שבדרך. השילוב בין חינוך, ספורט וקהילה הוא מודל מנצח שבו אנו מאמינים ומטפחים כל העת."  האצטדיון משמש כביתם של ספורטאי מועדון "הפועל עמק חפר", ביניהם שמות בולטים כמו אלוף ישראל ב-800 מטר נועם ממו, והרצים למרחקים ארוכים דרג'ה צ'קולה וטדסה גטהון. ההיסטוריה של המקום מוכיחה כי תנאים טובים מצמיחים הישגים: כאן צמחו ספורטאים שהגיעו לאולימפיאדה (כמו רץ המרתון תחלואיני מלקה) וכאלו שזכו במלגות יוקרתיות בקולג'ים בארה"ב.  האצטדיון, הקרוי על שמה של המנהיגה הציונית מרלין אדית פוסט, נשיאה לשעבר של "נשות הדסה" ממשיך את חזונה לאפשר לכל נער ונערה להתאמן בתנאים של מקצוענים. כעת, עם רוח גבית מהים ומסלול חדש ומהיר, הספורטאים של עמק חפר מוכנים לשבור את השיאים הבאים. 
< 1 דק' קריאה
ראיון כניסה לתפקיד עם רועי ויצמן, מנהל חטיבת בני המושבים  *תמונה ראשית: צוות טיול שטח של בני המושבים   מצפון ועד דרום, מאז ועד היום – חטיבת בני המושבים פועלת ברחבי הארץ והובילה לאורך השנים מאות אלפי
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן