יבול שיא
הרפת והחלב
משפט חברים משאית יעקב דרומי

פתחו את השער, פתחוהו רחב 

2 דק' קריאה

שיתוף:

השער נסגר על המשאית, מי אחראי, הקיבוץ או הנהג הפוגע?  

נהג משאית עבר בשער קיבוץ אשדות יעקב איחוד ופגע בו. הקבוץ נאלץ לרכוש שער חדש בעלות של 58,069 שקלים. "הפניקס", שביטחה את הקיבוץ שילמה לו את סכום נזקיו ותבעה את נהג המשאית ואת הבעלים שלה (הם – הנתבעים) להשיב לה את הסכום ששילמה לקיבוץ.  

באמצעות עורכי הדין, שמואל שטיינר ויונית ליבה, טענה "הפניקס" לאחריות הנתבעים לנזק, אך לגירסת נהג המשאית: התאונה נגרמה בשל תקלה בשער, שגרם לו להיסגר תוך פגיעה במשאית (שאורכה כשמונה מטרים), בעת שיצא מהקיבוץ.  

השער הוסט ממסלולו 

רב"ש הקיבוץ, שגם אחראי על תקינות השער, העיד שהשער היה תקין במועד התאונה. לדבריו, השער נבדק לפרקים וקיים תיעוד לכך. זהו שער גדול וכבד, במשקל שישה טון. פתיחתו יוצרת מעבר ברוחב תשעה מטרים, במסלול דו נתיבי. לפני השער קיים פס עצירה, המקום מואר ומשולט ועל השער עיניות ונורה המהבהבת בעת שהוא פועל. פתיחת השער נעשית באמצעות הטלפון, והסגירה מתבצעת באופן אוטומטי. הרב"ש סיפר כי "ביום האירוע, בשעה 23:00, קיבל הודעה על הפגיעה בשער. הוא הבחין במשאית, מחוץ לשער. השער היה עקום והוסט ממסלולו והמשאית נפגעה בדופן. הרב"ש הציג את הערכתו לפיה: השער היה פתוח לאחר שמישהו נכנס לקיבוץ. השער נעצר למספר שניות ואז החל תהליך הסגירה. נהג המשאית התכוון לצאת וראה שהשער מתחיל להיסגר. כיון שחשש להישאר תקוע בתוך הקיבוץ, ניסה להקדים את השער בסגירתו ולעבור, אך לא הספיק לחלוף עם המשאית במלואה ולכן פגע בשער.  

שמאי מטעם הקיבוץ הסביר כי יש לשער "מנגנון עצירה אוטומטי". אם רכב פגע בשער, המשמעות היא "שהרכב נסע בזמן הסגירה של השער". יתכן שכאשר למשאית "קבינה הצרה מחלקה האחורי של המשאית, היא תוכל לחלוף בשער, אך החלק האחורי של המשאית עלול לפגוע בשער", שהיה בתהליך הסגירה שלו. סרטון האבטחה תעד את המשאית נוסעת אך לא את "נקודת הפגיעה" בשער.    

הנהג, באמצעות עו"ד עוה"ד עבאס הייה, טען שכאשר חלקה הקדמי של המשאית היה מחוץ לשער, המכה התרחשה במרכז המשאית. הנה כי כן פסקה השופטת, יפעת אונגר, מבית משפט השלום בחדרה: דברי הנהג מתיישבים עם עדויות נציגי הקיבוץ. הנהג התקרב לשער ונטל סיכון שיצליח לעבור עם המשאית לפני שהשער יתחיל את תהליך הסגירה שלו. לא הייתה מניעה לנהג המשאית לנהוג באופן זהיר יותר, כדי למנוע התנגשות בשער. הנהג יכול היה "להמתין שמישהו יגיע ויפתח את השער או להתקשר למי שהזמינו לקיבוץ כדי שיפתח את השער עבורו. למעסיקו של הנהג (בעל המשאית) אחריות שילוחית למעשי הנהג, קבעה השופטת, והיא חייבה את שניהם במלוא סכום התביעה בצירוף הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 11,000 שקלים.    

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כולנו מכירים את הרגעים האלה בחיים, כשהמילים פשוט לא יוצאות כמו שצריך, או כשאנחנו מתקשים לשמוע ולהבין את מה שנאמר לנו. בקהילה הקיבוצית שלנו, שבה הקשר הבין-אישי הוא ערך עליון, חשוב שנדע איך לתמוך
3 דק' קריאה
בקיבוץ שלנו, השבילים הם עורקי החיים.אנחנו רגילים לצעוד לחדר האוכל, לעצור לשיחה ליד הכלבו או ללכת לבקר את הנכדים בשיכון. אבל עם השנים, מה שהיה פעם פעולה אוטומטית הופך לאתגר. נתונים חדשים מראים כי
3 דק' קריאה
מדריך מקיף לשיפור תפקודי המוח המוח האנושי הוא פלא מורכב, המהווה את מרכז השליטה של כל פעולה, מחשבה ורגש שלנו. כמו כל מערכת מורכבת, גם המוח זקוק לתחזוקה ואימון כדי לשמור על ביצועים מיטביים.
3 דק' קריאה
בקיבוץ ברעם יזמו את מיזם "קיבוץ הזיכרונות" – פרויקט שנועד לחזק תחושת משמעות ולהפיג בדידות בקרב ותיקי הקיבוץ, באמצעות תיעוד סיפורי חיים בליווי חברותה – מלווה חברתית מקצועית * הסיפור האישי והקהילתי של ותיקי קיבוץ ברעם  *תמונה ראשית: ניר שריג, מנהל "זמן איכות
3 דק' קריאה
המודל שלנו נשען על תפיסה אסטרטגית סדורה, הרואה בוותיקות ובוותיקים חלק פעיל, משמעותי ובעל חוכמה בתוך הקהילה – לא רק מקבלות ומקבלי שירות, אלא שותפים ושותפות לעשייה. לכן, לצד מענים טיפוליים ותמיכתיים, אנו שמים.ות דגש גם על
בדידות היא חוויה אוניברסלית החוֹצה מגזרים וגילאים. עם זאת ישנם גורמים או טְריגרים הקשורים לגיל זיקנה והמנבאים רמה מוגברת של סיכון לחוות בדידות * בריאות לקויה, אלמנות, מחסור כלכלי וחוסר תחושת שייכות לקהילה, הן הגורמים המובילים לתחושה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!