יבול שיא
הרפת והחלב
המתבן שהוצת באחיהוד ציםו כבאות והצלה

הפשיעה החקלאית משתוללת 

2 דק' קריאה

שיתוף:

במושב רוויה שבעמק המעיינות הוצת מתבן גדול בפעם השלישית * בסוף השבוע הוצת מתבן במושב אחיהוד 

מתבן של חקלאי, ממושב רוויה בעמק בית שאן – נשרף בליל חמישי שעבר בפעם השלישית בשנתיים האחרונות. המשטרה עצרה חשוד בהצתת מתבן במהלך הלילה במושב רוויה. על פי החשד, הרקע לאירוע הוא סכסוך על קרקעות בין החשוד ובין בעל המתבן. 

חמישה צוותי כיבוי עמלו על כיבוי המתבן הבוער. הצוותים פעלו לאורך הלילה למניעת התפשטות הלהבות לחממות ולמבנים סמוכים. במתבן היו כאלף חבילות חציר (באלות) שהיו אמורות להספיק ל-7 חודשים, סיפר החקלאי. "את כל מה שהיה לי שמתי במתבן. בכוונה בניתי מתבן גדול, כדי שאוכל לאכסן הכול במקום אחד ושהחציר ולא יירטב או יינזק מהגשם". 

זו לא הפעם הראשונה שהמשק הנ"ל סובל מהצתות, בעקבות דרישת דמי חסות (פרוטקשן). לפני כשנתיים נשרפה סככה במשק, ושריפה שהשתוללה בחממות המשק השכן, פגעה גם במשק שלו. 

החקלאי שנפגע סיפר כי לפני כשנה הקים את האסם החדש על שטח של 800 מטר רבוע ולאחר השריפה נאלץ להיעזר בחבריו מהמשקים הסמוכים כדי להאכיל את העדר. החקלאי מגדל עדר של כ-900 כבשים ולדבריו: "בתקופה הקרובה איעזר בחברים, אבל אני לא יודע מה אעשה במשך כל העונה". 

הנזק שנגרם למשק ברוויה מוערך בכ-800 אלף שקלים שיגיעו אליו רק בתום חקירת המשטרה וחברת הביטוח. ארגון השומר החדש נרתם והחל בגיוס המונים עבור החקלאי, שנפגע משמעותית מההצתה, ועד כה גויסו כ-100 אלף ש"ח לצורך רכישה מיידית של מזון לבע"ח במשק. בנוסף קורא הארגון לחקלאים לסייע למשק ולתרום מהר באלות לחקלאי ואף דואג לשנע את התרומות אל המשק. 

יש לציין כי בתחילת סוף שבוע שעבר הוצת מתבן נוסף, הפעם במושב אחיהוד שבמועצה האזורית מטה אשר, בגליל המערבי. חמישה צוותי כיבוי מתחנות זבולון, קריות וכרם, עמלו עד לפנות בוקר בכיבוי השריפה. במתבן באחיהוד נשרפו כ-120 ערימות חציר בשווי למעלה ממאה אלף ₪. נסיבות הדליקה נחקרות. 

אירוע זה מצטרף לגל הצתות ומעשי פשיעה חקלאית נוספים שאירעו בשבוע האחרון, כולל השחתת שדות על-ידי רכבי שטח, גניבת 30 שעוני השקיה והרס ציוד חקלאי במושב שקף, בחבל לכיש, שסובל כבר שנים מפשיעה חקלאית. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוחמד יוסף אבו טועמה – מדריך לגידול תות שדה, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ תקציר בדפון זה מפורסמות הנחיות לגידול תות שדה בחלקות מניבות במנהרות נמוכות בשדה הפתוח,
7 דק' קריאה
מוחמד יוסף אבו טועמה – תחום ירקות, אגף ענפי הצומח, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ ד"ר סטנלי פרימן – מכון וולקני מבוא מחלת ה-Neopestalotiopsis נתגלתה לראשונה בישראל במהלך
3 דק' קריאה
מסביר מאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי ירקות, מדוע קשה להילחם בפערי התיווך * "שנים אנחנו סובלים מכך שרשת השיווק היא בו זמנית יבואנית, קמעונאית וסיטונאית ויכולה לשחק עם המחירים על חשבון הציבור והחקלאים" *תמונה
4 דק' קריאה
במהלך הישיבה הודיע מאיר יפרח, מזכיר הארגון, כי משרד החקלאות מתכנן לשלב צעירים בחקלאות: תוכנית ל-250 מושבים, חקלאי אחד למושב. תוך ארבע שנים ישולבו 1,000 חקלאים חדשים, בתקציב של 400 מיליון שקל בשנה ישיבת
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן