יבול שיא
הרפת והחלב
נוער מטה יהודה מתגייס לסייע באירוח צעדת משפחות החטופים

מארחים את משפחות החטופים 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

ביום חמישי שעבר התקיימה צעדת משפחות החטופים והנעדרים ונכנסה לשטח המועצה האזורית מטה יהודה, והצועדים התמקמו ללילה במתחם יד לשריון בלטרון. המועצה נענתה לפניית מטה משפחות החטופים לסייע בקבלתם בשטחה, לסייע בארגון מתנדבים, מזון, תורמות והכנות לעצרת ההזדהות. 

המועצה בשיתוף עם מטה המשפחות נערכה להגעתם והזמינה את התושבים להצטרף. מחלקת הנוער ארגנה הסעות לבני ובנות הנוער מהיישובים, ציידה אותם בחולצות, דגלים והם המתינו להגעת הצדעה בצידי הדרכים בכניסה ללטרון. תושבים ויישובים שלמים נערכו בהכנת 300 מנות חמות לארוחת ערב חמה ומנחמת שהמתינה להם במתחם ואף דאגו להם לעוגות ושתייה ולארוחת בוקר וצידה לדרך. 

עובדות ועובדי מועצה סייעו בארגון התושבים, ארגון המתחם, מחלקת התרבות סייעה עם גיוס תרומות מספקים שונים לטובת עצרת ההזדהות ועוד. הצעדה בשטח המועצה המשיכה גם ביום שישי וקבלה לאורך הדרך קבלת פנים חמה מתושבי מועצה בצידי הדרכים שהצטרפו לצעדה. בשישי בערב נפתח גן לאומי עין חמד בעזרת ראש המועצה ורשות הטבע והגנים לטובת לינת המשפחות ונערכה קבלת שבת שארגנה המועצה ותושבי האזור ממטה יהודה שדאגו למזון חם. בליל חמישי נפגש ראש המועצה עם נציגי המשפחות, שוחח איתם והוזמן לנאום בעצרת ההזדהות שהתקיימה בלטרון. 

ניב ויזל, ראש המועצה אמר בעצרת: "משפחות יקרות מועצה אזורית מטה יהודה מחזקת ומזדהה עם זעקתכם, כולנו עומדים כאן לצידכם, מחבקים אתכם ונלך יחד אתכם במטרה אחת להחזיר את כולם הביתה בשלום והיום. כולנו יחד עם כל עם ישראל מצטרפים לדרישה להחזיר אותם הביתה עכשיו!" 

נציגי המשפחות עלו וסיפרו את סיפורם האישי והשמיעו את זעקתם. בסיום שר הזמר רן דנקר בהתנדבות את שירו "כל מה שלא הספקתי לומר" ואת המנון המדינה יחד עם כל המשפחות. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן