יבול שיא
הרפת והחלב
כנס שרי החקלאות ברומא המשלחת הישראלית קרדיט משרד החקלאות

שר החקלאות, אבי דיכטר, השתתף בכנס שרי החקלאות של ה FAO רומא  

2 דק' קריאה

שיתוף:

מדובר באירוע המרכזי של הארגון, המתקיים אחת לשנתיים במטה ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) ברומא * מטרת הנסיעה: קידום יוזמות ורעיונות אשר יציגו וימצבו את מדינת ישראל במקום הראוי לה בתחומי המשרד השונים תוך השגת יעדי האו"ם לשנת 2030  

שר החקלאות, אבי דיכטר, ייצג את ישראל בוועידה הכללית של המדינות החברות בארגון ה-FAO, ארגון המזון והחקלאות של האומות המאוחדות. מדובר באירוע המרכזי של הארגון, המתקיים אחת לשנתיים במטה הארגון ברומא, וזהו הביקור הראשון של שר ישראלי בכנס מזה עשור. במסגרת הכנס נשא השר דברים באולם המליאה המרכזי והשתתף בדיוני שולחן עגול בנושאי מים. השר נפגש עם שרי חקלאות ובכירים מתשע מדינות (אסטוניה, סין, מולדובה, קרואטיה, אוזבקיסטאן, אזרבייג'ן, ארה"ב, תאילנד, איטליה), לצד פגישה עם מנכ"ל ה-FAO, מר קו דונגוו QU Dongyu ועוד שרי חקלאות נוספים. 

בנוסף לפגישות אלו, השר דיכטר נפגש עם מנכ"ל IFAD הקרן הבינלאומית לפיתוח חקלאי, שהיא סוכנות מיוחדת של האו"ם ומוסד פיננסי בינלאומי. הפגישה תהדק את הקשרים של ישראל עם הארגון, שעוסק בסיוע למדינות מתפתחות שכלכלתן נשענת על חקלאות, לפתח ענף חקלאי ריווחי ואיכותי, להגדיל את ביטחון המזון שלהם, לשפר את תזונתם של משפחותיהם ולהגדיל את הכנסתם באמצעות טכנולוגיה חקלאית שפותחה בישראל. 

השתתפות השר דיכטר בוועידה זו תסייע לקדם יוזמות ורעיונות של ישראל בתחומים הקשורים לפיתוח מקורות מים שונים לחקלאות, ייצור חקלאי בתנאי אקלים מאתגרים, הצעת מתווה שיאפשר נגישות לטכנולוגיה חקלאית מתקדמת שפותחה בישראל, קידום תכניות ייצור מזון לאורך כל שרשרת הערך, פיתוח מקורות לייצור חלבון אלטרנטיבי וחקלאות ימית, כל זאת בתנאי אקלים משתנים ושמירה על המגוון הביולוגי, קרקע ומים, לדורות הבאים. כל אלה יסייעו לקידום יעדי האו"ם לשנת 2030.   

שר החקלאות ופיתוח הכפר, ח"כ אבי דיכטר: "לראשונה מזה עשור – אני גאה לייצג את ישראל בכנס של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO). זוהי אבן דרך חשובה בהידוק היחסים שלנו עם מדינות רבות. לחקלאות הישראלית ולטכנולוגיות המתקדמות שלנו – פוטנציאל משמעותי לקידום תכניות בתחומי החקלאות וביניהן: ביטחון המזון הבריא לשגרה ולחירום, אתגרי המים וייצור חקלאות בתנאי אקלים מאתגרים. שיתופי פעולה אלה – מהווים כלי נוסף במאבק ביוקר המחיה ובחיזוק הכלכלה הישראלית. מפגישותיי עם שרי החקלאות מהמדינות השונות עולים האינטרסים המשותפים בתחומי הגידול ואספקת החיטה ומספוא בימי שיגרה וחירום – בכדי להבטיח רציפות של גידולים קריטיים לתושבי ישראל. ההיענות שנתקלתי בה מדהימה. אמשיך לפעול לחיבור בין יזמים ישראליים ויזמים מאותן מדינות שעמן אני נפגש, כך שהמטרייה שלנו ושלהם יבטיחו את הצלחת המהלך." 

ארגון ה-FAO, המורכב מ-194 מדינות ברחבי העולם (כולל ישראל), עוסק בעשורים האחרונים ביצירה והפצת ידע מעשי בתחום החקלאות והמזון, בקביעת מדיניות החקלאית העולמית באמצעות הפעלת סמכויות המוקנות לו בחוקה הכוללות המלצות בסוגיות הנוגעות למזון ולחקלאות, ויישום המדיניות באופן לאומי במדינות החברות בו. כמו כן הארגון קבע את יעדי הפיתוח בני קיימא של העולם. ביולי 2020, מדינת ישראל נכנסה לראשונה בהיסטוריה, למועצת המנהלים (Council) של הארגון, המורכבת מ-49 מדינות, מתוך כל 194 המדינות החברות בארגון. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית  רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית.
2 דק' קריאה
ספר חדש בהוצאת ספריית יהודה דקל-המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל מביא את הסיפור המורכב והמרתק של שימור הגשר העתיק והיחיד מסוגו שעל הירדן  *תמונה ראשית: העבודה על שיקום הגשר הפגוע. צילום: מיכאל כהן, 2018 
3 דק' קריאה
עדי פיאסצקי נעים, דור שלישי במושב גיאה, היא דיאטנית קלינית, מרצה לתזונה נכונה ומטפלת * בריאיון לעדינה בר-אל היא סוקרת בין היתר הפרעות אכילה, בעיות באכילה ומניעתן אצל ילדים, בני נוער וקשישים * "הדגש
7 דק' קריאה
אמר מזכ״ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח בכנס הנהגות המושבים * "אסור לוותר על הסרת האיום הביטחוני. חיסול החמאס הוא תנאי הכרחי לשלום תושבי העוטף ולשיקומו של האזור" * "החקלאות הישראלית
15 דק' קריאה
*תמונה ראשית: פסטיבל ימי ענף הזית חוגג 30 שנה לקיומו. צילום: יח"צ  פסטיבל ימי ענף הזית, הוותיק והטוב בגליל, חוזר בעוצמה רבה אחרי שנתיים ומציין שלושים שנה של מסורת, שלושים שנה של ארומה בימי
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן