יבול שיא
הרפת והחלב
1N4A9669

140 מצטיינים ומצטיינות במכללה הטכנולוגית באר שבע

2 דק' קריאה

שיתוף:

בשני טקסים מרגשים, הוקירה המכללה הטכנולוגית באר שבע, המציינת בימים אלה את שנת ה-70 להקמתה, את 140 הסטודנטים והסטודנטיות המצטיינים שלה לשנת הלימודים התשפ"ג.

כ-36 אחוז ממקבלי תעודות ההצטיינות במכללה (51) היו סטודנטיות, המהוות כ-29 אחוז מכלל הסטודנטיות הלומדות בשנתון. 44 מהסטודנטים (כ-31 אחוז מהמצטיינים) קיבלו תעודת הצטיינות יתרה, כ-30 אחוז מהם (13) היו סטודנטיות. 46 הסטודנטים והסטודנטיות המצטיינים יתרה קיבלו פרסים כספיים.

בטקסים שהתקיימו בימים רביעי וחמישי שעבר, באודיטוריום המכללה הטכנולוגית, השתתפו מלבד מנכ"ל המכללה יעקב דור, קודמו בתפקיד דב תמיר המכהן כיו"ר האסיפה הכללית של המכללה הטכנולוגית וסגן יו"ר הוועד המנהל והמנכ"ל לשעבר של המכללה פרופ' ג'ורג' (אוצו) מרקוביץ ונציגי ארגונים, מפעלים ותעשיות שונות, שכל אחד מהם קיבל מדליה מיוחדת בסימן 70 שנה למכללה הטכנולוגית: מנהלת התוכנית הלאומית להכשרת הנדסאים וטכנאים מוסמכים מיכל תימור, מנהלת תוכנית "עתידים לתעשייה ולהייטק" נעמי ראם תרשיש, ראש מינהלת "עתידים" בצה"ל סא"ל אוריה שמעון, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת "אלביט" לילך ברוקס שלום ומנהל מרכזי "ריאן לתעסוקה" לשילוב קידום והעצמת החברה הערבית בעולם העבודה וההכשרה באזור הדרום מוסא אלקריני.

IMG 5048

מנכ"ל המכללה יעקב דור, התייחס בדבריו בטקסים גם למצב הביטחוני הלא פשוט במדינה זה יותר מארבעה חודשים: "אנחנו נמצאים בימים לא פשוטים, כאשר המדינה נמצאת במלחמה. כולנו זוכרים את הנופלים עבור תקומת ישראל, מייחלים לשובם הביתה בשלום של כל חיילי ישראל בכל הגזרות , מתפללים להחלמתם המהירה של כל הפצועים ולשובם במהרה הביתה של כלל החטופים. זה אכן לא הזמן לחגיגות ופסטיבלים, אבל זה בהחלט כן הזמן לעצור לרגע ולהעלות על נס את ההצטיינות שלכם בלימודים. תעודות ההצטיינות שתקבלו כאן הערב הן לא אירוע ברור מאליו; הן מגיעות כתוצאה מהשקעה, התמדה ומאמץ שיטתי של כל אחת ואחד מכם. במכללה הטכנולוגית באר שבע לומד פסיפס של כלל החברה הישראלית, ביניהם 1,700 סטודנטים הלומדים ב-15 מגמות לימוד שונות ובתוכן 23 התמחויות. רק השנה, פתחנו מגמה נוספת של הנדסאי עיצוב תעשייתי שמצטרפת לשלל מגמות בתחום העיצוב. אין הרבה מוסדות שיכולים להתגאות בגיוון כה משמעותי, ואתם זכיתם בכך".

NIK 0087

יו"ר האסיפה הכללית של המכללה, דב תמיר: "ב-70 שנות קיומה, שמה המכללה הטכנולוגית דגש על הביחד. היום כולם מדברים על הביחד, אבל אנחנו מיישמים את הביחד כבר עשרות בשנים. עולים וותיקים, דתיים וחילוניים, נשים וגברים, יהודים וערבים, בלימודי יום ובלימודי ערב. תעודת הסטודנט מאחדת את כולם. במכללה פעילים בית כנסת וחדר תפילה לבני דת האסלאם. המכללה הטכנולוגית באר שבע, הוותיקה והמעוטרת במדינת ישראל, משמשת דוגמה ללומדיה ולחברה כולה. מקומות העבודה מאירים לכם את הדרך לתעסוקה איכותית. בקיצור, מחכים לכם".דיקאנית הסטודנטים וראש המכינות במכללה הטכנולוגית, לירון זינו, שהנחתה את הטקסים: "אנחנו נמצאים בתקופה מאתגרת ורבת תהפוכות, ובהחלט לא בימים רגילים. סטודנטים ובוגרים רבים של המכללה גויסו למילואים, והיו לצערנו הרב, גם פגיעות בנפש. לא מעט מהסטודנטים והבוגרים, גם מבני העדה הבדואית, התמודדו ומתמודדים עם קשיים בלתי מבוטלים. למרות ואולי בגלל זה, אנחנו סבורים שיש לשמור על שגרה מבורכת כלשהי, הן בלימודים היומיומיים והן בהוקרה השנתית לסטודנטים ולסטודנטיות המצטיינים והמצטיינות. השנה, זכיתם אתם להוביל את המגמות השונות במכללה, ועל כך גאוותנו".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן