יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 04 25 123328

קנסות כבדים על ליקויי בטיחות שנחשפו בשטחי חקלאות בערבה התיכונה     

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

ליקויי בטיחות חמורים נחשפו במהלך פעילות אכיפה רחבת היקף שביצעו פקחי מינהל הבטיחות במשרד העבודה, בקרב עשרות משקים חקלאיים בערבה התיכונה.

ראש מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד העבודה, אינג'ינר חזי שוורצמן, שעמד בראש מבצע האכיפה מסר שעל החקלאים הוטלו עיצומים (קנסות) בהיקף כולל של מיליון וחצי שקלים.

מפקחי הבטיחות ביצעו במהלך יומיים של פעילות שטח 91 ביקורים במשקי חקלאות ונרשמו מעל 25 ליקויי בטיחות. החקלאים שאצלם אותרו הליקויים נדרשו לתקן את הליקויים בתוך תקופה של לא יותר משבועיים ואז תתבצע בדיקה חוזרת של מפקחים.

אינג'ינר שוורצמן ציין כי נתגלו בין השאר מכונות ללא רישוי תקופתי, מכונות שהושבתו לאלתר, היעדר ציוד מגן חיוני לביצוע הדברה (מסכות, משקפיים ועוד), עבודה לא מורשית בגובה והיעדר בדיקות רפואיות. על כל חקלאי שליקוי כלשהו נתגלו במשקו הוטל קנס של 40 אלף שקלים ותקופת זמן קצרה לתקן את הליקויים.

נודע לנו שמבצע האכיפה הגדול שהיה בשטחים החקלאיים בערבה התיכונה התבצע בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל ביחידת האכיפה במשרד העבודה.

בעת ביצוע האכיפה מצאו הפקחים כלי רכב ללא אמצעי מיגון והתברר כי עובדים רבים כלל לא קיבלו הדרכה בנושא בטיחות. הפקחים החליטו בו במקום להשבית פעילות עד למתן הדרכה מתאימה.

נודע לנו כי בשטח נמצאו מבני פנלים סולאריים ללא אישורים. לאותם מבנים הוצאו צווים שכן לא היו בידי החקלאים אישורים הנדסיים לבטיחות המבנה.

אינג'ינר שוורצמן ציין בפנינו כי מבצע האכיפה נועד בראש ובראשונה לקדם את נושא הבטיחות בענף החקלאות. הוא גילה כי אחרי הפעילות בערבה, הייתה פעילות עניפה גם בקרב חקלאים באזור ירושלים. בוצעו 23 ביקורים והוטלו מעל עשרה צווים. במחוז הצפון בוצעו לאחרונה 29 ביקורים במשקים חקלאיים וניתנו שם חמישה צווים לתיקון ליקויים.

בחודש הבא מתוכנן מבצע אכיפה גם במחוז תל אביב והמרכז.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כולנו מכירים את הרגעים האלה בחיים, כשהמילים פשוט לא יוצאות כמו שצריך, או כשאנחנו מתקשים לשמוע ולהבין את מה שנאמר לנו. בקהילה הקיבוצית שלנו, שבה הקשר הבין-אישי הוא ערך עליון, חשוב שנדע איך לתמוך
3 דק' קריאה
בקיבוץ שלנו, השבילים הם עורקי החיים.אנחנו רגילים לצעוד לחדר האוכל, לעצור לשיחה ליד הכלבו או ללכת לבקר את הנכדים בשיכון. אבל עם השנים, מה שהיה פעם פעולה אוטומטית הופך לאתגר. נתונים חדשים מראים כי
3 דק' קריאה
מדריך מקיף לשיפור תפקודי המוח המוח האנושי הוא פלא מורכב, המהווה את מרכז השליטה של כל פעולה, מחשבה ורגש שלנו. כמו כל מערכת מורכבת, גם המוח זקוק לתחזוקה ואימון כדי לשמור על ביצועים מיטביים.
3 דק' קריאה
בקיבוץ ברעם יזמו את מיזם "קיבוץ הזיכרונות" – פרויקט שנועד לחזק תחושת משמעות ולהפיג בדידות בקרב ותיקי הקיבוץ, באמצעות תיעוד סיפורי חיים בליווי חברותה – מלווה חברתית מקצועית * הסיפור האישי והקהילתי של ותיקי קיבוץ ברעם  *תמונה ראשית: ניר שריג, מנהל "זמן איכות
3 דק' קריאה
המודל שלנו נשען על תפיסה אסטרטגית סדורה, הרואה בוותיקות ובוותיקים חלק פעיל, משמעותי ובעל חוכמה בתוך הקהילה – לא רק מקבלות ומקבלי שירות, אלא שותפים ושותפות לעשייה. לכן, לצד מענים טיפוליים ותמיכתיים, אנו שמים.ות דגש גם על
בדידות היא חוויה אוניברסלית החוֹצה מגזרים וגילאים. עם זאת ישנם גורמים או טְריגרים הקשורים לגיל זיקנה והמנבאים רמה מוגברת של סיכון לחוות בדידות * בריאות לקויה, אלמנות, מחסור כלכלי וחוסר תחושת שייכות לקהילה, הן הגורמים המובילים לתחושה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!