יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 04 25 123328

קנסות כבדים על ליקויי בטיחות שנחשפו בשטחי חקלאות בערבה התיכונה     

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

ליקויי בטיחות חמורים נחשפו במהלך פעילות אכיפה רחבת היקף שביצעו פקחי מינהל הבטיחות במשרד העבודה, בקרב עשרות משקים חקלאיים בערבה התיכונה.

ראש מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד העבודה, אינג'ינר חזי שוורצמן, שעמד בראש מבצע האכיפה מסר שעל החקלאים הוטלו עיצומים (קנסות) בהיקף כולל של מיליון וחצי שקלים.

מפקחי הבטיחות ביצעו במהלך יומיים של פעילות שטח 91 ביקורים במשקי חקלאות ונרשמו מעל 25 ליקויי בטיחות. החקלאים שאצלם אותרו הליקויים נדרשו לתקן את הליקויים בתוך תקופה של לא יותר משבועיים ואז תתבצע בדיקה חוזרת של מפקחים.

אינג'ינר שוורצמן ציין כי נתגלו בין השאר מכונות ללא רישוי תקופתי, מכונות שהושבתו לאלתר, היעדר ציוד מגן חיוני לביצוע הדברה (מסכות, משקפיים ועוד), עבודה לא מורשית בגובה והיעדר בדיקות רפואיות. על כל חקלאי שליקוי כלשהו נתגלו במשקו הוטל קנס של 40 אלף שקלים ותקופת זמן קצרה לתקן את הליקויים.

נודע לנו שמבצע האכיפה הגדול שהיה בשטחים החקלאיים בערבה התיכונה התבצע בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל ביחידת האכיפה במשרד העבודה.

בעת ביצוע האכיפה מצאו הפקחים כלי רכב ללא אמצעי מיגון והתברר כי עובדים רבים כלל לא קיבלו הדרכה בנושא בטיחות. הפקחים החליטו בו במקום להשבית פעילות עד למתן הדרכה מתאימה.

נודע לנו כי בשטח נמצאו מבני פנלים סולאריים ללא אישורים. לאותם מבנים הוצאו צווים שכן לא היו בידי החקלאים אישורים הנדסיים לבטיחות המבנה.

אינג'ינר שוורצמן ציין בפנינו כי מבצע האכיפה נועד בראש ובראשונה לקדם את נושא הבטיחות בענף החקלאות. הוא גילה כי אחרי הפעילות בערבה, הייתה פעילות עניפה גם בקרב חקלאים באזור ירושלים. בוצעו 23 ביקורים והוטלו מעל עשרה צווים. במחוז הצפון בוצעו לאחרונה 29 ביקורים במשקים חקלאיים וניתנו שם חמישה צווים לתיקון ליקויים.

בחודש הבא מתוכנן מבצע אכיפה גם במחוז תל אביב והמרכז.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיבוץ ברעם מיושם לראשונה בישראל מודל "קיבוץ הזכרונות" – פרויקט שנועד לחזק תחושת משמעות ולהפיג בדידות בקרב ותיקי הקיבוץ, באמצעות תיעוד סיפורי חיים בליווי חברותה – מלווה חברתי מקצועי • הסיפור האישי והקהילתי של
4 דק' קריאה
"נשארתי לבד עם הנחלה" – המשפט הזה מהדהד בקרב רבים מחברי המושבים שלנו. זהו גם המשפט הראשון ששמעתי מפיה של נחמה, אלמנה ואם לשלושה, שמצאה את עצמה מתמודדת עם השאלה הגדולה: כיצד להבטיח את
2 דק' קריאה
עשרות צמתים מהגליל ועד הערבה צפויים לשיבושי תנועה. החקלאים מזהירים: סגירת כ-400 רפתות, פגיעה בפריפריה ואיום ממשי על ביטחון המזון של ישראל מאות חקלאים ורפתנים מכל רחבי הארץ ייצאו היום שני הקרוב, 5.1, להפגנות
2 דק' קריאה
מאות חקלאים ורפתנים מכל רחבי הארץ צפויים להפגין ביום שני הקרוב, ה- 5.1, בשעה 09:00 בעשרה צמתים ברחבי הארץ זאת בעקבות רפורמת החלב אשר עשויה לפגוע אנושות בענף ולסגור כ-400 רפתות במושבים ובקיבוצים בפריפריה
3 דק' קריאה
מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח סיכם היום את שנת 2025 במושבים ובמרחב הכפרי על האתגרים הביטחוניים, החקלאים והקהילתיים.יפרח הדגיש כי אנחנו פותחים את שנת 2026 עם הרפורמה בענף החלב אשר
< 1 דק' קריאה
המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע נמנית עם הזוכים בפרס היוקרתי של מגן שר הביטחון, שהוענק אמש (ב') בטקס ממלכתי בראשות שר הביטחון ישראל כ״ץ, והרמטכ״ל רב אלוף אייל זמיר, שהתקיים במחנה "דיין". הפרס ניתן
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!