יבול שיא
הרפת והחלב
מאיר ויזל

ראש מועצה במשך ארבע קדנציות רצופות 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

נפטר מאירק'ה ויזל מנתיב הל"ה. חקלאי, יזם ולוחם עז נפש 

הלך לעולמו מאיר (מאיר'קה) ויזל ז"ל, חבר קיבוץ נתיב הל"ה, שהיה ראש המועצה האזורית מטה יהודה בשנים 1994- 2009. ויזל נולד בתל אביב ב-1933 והצטרף לגרעין המייסד של קיבוץ נתיב הל"ה. מאיר היה חקלאי ועל רקע הקשיים הכלכליים של קיבוצו, שהתקשה להתקיים מחקלאות בלבד, יזם והקים את מפעל תנ"ה (תעשיות נתיב הל"ה), אשר היה מבוסס על מסגריית הקיבוץ והחל לפתח מוצרים בתחום טיהור מים. ויזל שימש כמנכ"ל המפעל, אשר ברבות השנים הפך למפעל בינלאומי בעל מכשיר טיהור המים "תמי 4" שנרכש על ידי חברת "שטראוס מים" במאות מיליוני שקלים. 

מאירק'ה היה לוחם עז נפש. במלחמת יום הכיפורים שרת במילואים כמפקד מעוז "פורקן" מול איסמעיליה. המעוז בפיקודו נלחם ללא אבדות במשך שלושה ימים בלי להיכנע. לאחר שניתנה פקודת פינוי לכל מעוזי קו בר לב, הוביל את חייליו בבטחה דרך כוחות האויב אל כוחות צה"ל. על מעשיו אלה קיבל את צל"ש אלוף פיקוד המרכז יונה אפרת. בשירות המילואים הגיע לדרגת סגן אלוף. 

בבחירות לרשויות המקומיות ב-1994 התמודד מאיר על ראשות המועצה האזורית מטה יהודה ונבחר ברוב גדול. כראש מועצה יזם את הקמת "דרך היין". כיהן בתפקיד במשך ארבע קדנציות רצופות, עד שפרש בשנת 2009. גם לאחר פרישתו היה מעורב בפעילות ציבורית מתוך אכפתיות ומחויבות לערכי ההתיישבות ותנועת העבודה.  

מאירק'ה היה נשוי לדליה, ונולדו להם שלושה ילדים: איל, ניב וגיא. הוא נישא בשנית, לרחל, ולזוג נולדו שני בנים, ערן ואריאל.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ד"ר נורית נוי ממושב נטעים, היא מומחית בינלאומית בתחום שיקום אנשים עם מוגבלות ראייה ועיוורון ובתחום יצירת נגישות לאנשים אלה למקומות שונים, היא מלמדת ומרצה על כך בארץ וברחבי העולם. בריאיון לעדינה בר-אל היא
7 דק' קריאה
סמ"ר רותם סהר – הדר ממושב כפר אביב, נפל ב-15 בפברואר 2024, כלוחם סיירת צנחנים בחאן יונס. כמפקד החוליה הרפואית של הסיירת הוא חילץ פצועים תחת אש • בהובלתו, החולייה הרפואית הגדודית הצילה את חייהם
11 דק' קריאה
בלב קרבות מלחמת העצמאות הוקם בית החלמה לפצועי הפלמ"ח, שנוהל על ידי שש נשות פלמ"ח ללא הכשרה אך מלאות באהבה ומוטיבציה. רמי אלוני ממעגן מיכאל, חוקר היסטוריה בנשמתו, יצא למסע בעקבות סיפורה *תמונה ראשית:
6 דק' קריאה
את חופשת פסח תשכ"ח (1968) אף אחד בקבוצת יבנה לא ישכח. ישבנו על סלע, ומולנו יוחאי טבע. אילו זה היה קורה היום היו מקימים ועדת חקירה, אבל אז את הכביסה המלוכלכת כיבסו בתוך הבית. סיפור
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!