יבול שיא
הרפת והחלב
תמונה 1 20190801 154404

רואנדה כמשל 

2 דק' קריאה

שיתוף:

ההרס, החורבן והמשבר שאליו נקלעו קיבוצי העוטף, מצריכה התגייסות של צעירים מבני הקיבוצים הנפגעים 

בשנת 2019 ובמסגרת שליחות מקצועית לאפיון פרויקט חקלאי ברואנדה נחשפתי למהלך שיקום מופלא שהגו, יזמו, הובילו ועדיין פעילים בו, קבוצת של מאות צעירים וצעירות מבני המקום. 

לאחר שנים של מלחמת שבטים שהגיעו לשיאן בטבח הדדי ואכזרי שטלטל את המדינה בשנת 1994 נפגשו צעירים משני המחנות והכריזו עד כאן! במפגשי המשך בין הקבוצות הם החליטו להתאחד, ליזום ולהתגייס במסגרת מחויבות אישית וארוכת טווח לשיקום חברתי, כלכלי ומדיני של רואנדה מולדתם. 

רובם ככולם יצאו ללימודי ממשל, ניהול פרויקטים ויחסים בין לאומיים, חזרו לארצם והחלו בהקמת מוסדות שילטון, משרדים לפיתוח חקלאי ועסקי וביעור מוחלט של השחיתות שאפיינה את הנהגת המדינה עד לטבח הנורא. 

בולטת במיוחד התגייסות רבה של נשים אינטליגנטיות, חכמות ומסורות שבצד תפקודן המוצלח בעמדות בכירות, מצליחות גם לנהל משפחה ועדין להיות מסורות ומחויבויות למשימה הלאומית. 

באחת מנסיעותינו בחזרה לעיר הבירה המקסימה קיגאלי, הציע לי ג'וני, המלווה המסור, לבקר באתר שקרוב לליבו ולדבריו, מסמל את המחויבות האישית שלו לשיקומה ושגשוגה של המדינה, המהווה "אתר הנצחה וזיכרון לקורבנות הסכסוך האתני" וכולל מסמכים, מוצגים, תמונות ופרטי ציוד אישיים של קרוב למיליון הנרצחים, באירועי הטבח האכזרי שבצעו כנופיות של מטורפים באוכלוסייה האזרחית. האסוציאציה הראשונה שלי בביקור באתר, הייתה כי קיים דמיון רב לאתר ההנצחה של העם היהודי באושוויץ. 

במהלך הביקור ציין ג'וני שכילד בן 9, חווה את רצח אביו ודודו ואלמלא אימו האמיצה שהחביאה אותו בסבך, גם הוא לא היה כאן כדי לספר. "השואה שלכם, ושיקום העם היהודי שקם מעפר, וחלוציו הקימו את הפלא הזה שנקרא מדינת ישראל, עמדו לנגד עינינו ביוזמה לשיקומה של רואנדה" 

ולמה אני משתף את הסיפור המטלטל הזה? 

נסיבות ההרס, החורבן והמשבר שאליו נקלעו קיבוצי העוטף, מצריכה התגייסות והתארגנות נרחבת של צעירים מבני הקיבוצים הנפגעים ובתוספת קבוצות איכותיות וערכיות כגון "חברים לנשק", תוך נטילת מחויבות ואחריות אישית לשנים קדימה. כולנו מכירים את האיכויות והיכולות של בני הקיבוצים ונוצרת כאן הזדמנות של פעם בחיים להתמסר לשיקום הבית, הקהילה והאזור בהתארגנות מתאימה ושינוי סדר עדיפויות אישי, בשליחות התנועה הקיבוצית ובמימון המדינה, קרנות ותרומות. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בשבוע שעבר התקיימה סדנת האפיון של פרויקט הפיילוטים RegenUp, שסימנה את יריית הפתיחה לשיתופי הפעולה בין החקלאים והסטארטאפים, שנבחרו לקחת חלק בתוכנית. במסגרת הפרויקט פועלים יחד אשכול גליל מזרחי ו-RegionUp בשיתוף מו״פ צפון, מכון
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בתצוגת האופנה הקהילתית במרחביה. צילום: איגזורה יניב  בערב מרגש במיוחד התקיימה השבוע בקיבוץ מרחביה "תצוגת אופנה ברוח יד שנייה", אירוע קהילתי  לציון חודש המודעות לסרטן השד. האירוע נולד בשותפות בין המחלקה לשוויון מגדרי, אגף
< 1 דק' קריאה
לאחרונה התקיימה פעילות חינוכית מיוחדת בנושא קיימות ומחזור, לילדי כיתות א'-ג' במושב נבטים שבבני שמעון, בשיתוף אתר דודאים – הפארק למיחזור וחינוך סביבתי בנגב. במהלך הפעילות, למדו הילדים על חשיבות ההפרדה, המחזור וצמצום הפסולת –
< 1 דק' קריאה
משרד האוצר הפך אובססיבי לענף החלב, כאילו הוא המקור ליוקר המחייה במדינת ישראל. מבלי לזלזל בצורך אזרחי ישראל לשתות חלב במחיר סביר, הציבור הישראלי סובל מיוקר מחייה בכל תחומי חייו ובין היתר- חינוך, תרבות
2 דק' קריאה
מסלול תמיכה מאוחד ליישובים צמודי גדר בגבול הלבנון וליישובי הנגב המערבי, לתכנון, הקמה ושדרוג של תשתיות חקלאיות אזוריות או יישוביות משרד החקלאות וביטחון המזון מפרסם בזאת מסלול תמיכה מאוחד ליישובים צמודי גדר בגבול הלבנון
< 1 דק' קריאה
״מועצת החלב מברכת את שר החקלאות, אבי דיכטר, על הצגת תכנית חשובה ומשמעותית תוך חיזוק הייצור המקומי ושמירה על ביטחון המזון של ישראל. זאת תוך ראייה אסטרטגית אשר נותנת מענה לצורכי המשק הישראלי לצד
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן