יבול שיא
הרפת והחלב
פלמנקו

רוקדים בתשוקה ובכאב

2 דק' קריאה

שיתוף:

מופע הבכורה ומסע ההופעות של להקת הפלמנקו של קרן ואבנר פסח מרמת רחל נעצרו עם פרוץ המלחמה. עכשיו הם חוזרים לבמה ומתחברים מחדש לחיים

מופע הבכורה של להקת הפלמנקו "רמנגאר"- "דארבאר" (שפירושו שבח) היה אמור לעלות בבכורה חגיגית מספר ימים לאחר 7 באוקטובר. עם פרוץ המלחמה, נעצר הפרויקט וכמו כל תושבי המדינה, נעצרו גם חייהם של מנהלי הלהקה קרן ואבנר פסח.
קרן ואבנר גרים בקיבוץ רמת רחל עם שלושת ילדיהם. ב-2006 פתחו את בית הספר הגבוה לפלמנקו בישראל ויצרו את להקת רמנגאר. לאורך שנות פעילותם העלו מספר מופעים והופיעו על במות באירופה ובפסטיבלים נחשבים, בארץ ובחו"ל. ״במשך כל התקופה הראשונה של המלחמה, לא היה לאף אחד חשק לרקוד" אומרים קרן ואבנר פסח, שבנם ירדן הוא חברו הטוב של אופיר אנגל שנחטף מבארי וסבו ג'וחא אנגל צלם הבית של הלהקה. "השארנו את הפלמנקו מאחור, עצרנו הכול והקדשנו את כל פעילותינו למאבק להחזרת החטופים. הפניקה הייתה נוראית בקיבוצנו, רמת רחל, שממוקם בסמוך לכפר צור באהר, הידוע כמוקד לפעילות של החמאס. חברי הקיבוץ לא יצאו מהבתים ואנחנו, כמשפחה ללא ממ"ד, עברנו ימים של פחד".
בעקבות חרדה גדולה של בתם הקטנה, טסה המשפחה לספרד "שם אירחו איתנו ה'משפחה השנייה שלנו', משפחת הצוענים המפורסמת 'לוס פרוקוס'. לאחר שבועיים, ולאור בקשתו של בננו ירדן, שרצה לחזור ולהצטרף למאבק לשחרור חברו אופיר, חזרנו ארצה״.
הטראומה הייתה גדולה והפרויקט נראה רחוק מתמיד. לאחר שלושה חודשים מפרוץ המלחמה, הבינו כי דווקא היצירה החדשה DARRABAR נהייתה עוד יותר רלוונטית, להם כאומנים וגם לקהל הישראלי. "המופע נוצר מתוך הרצון העז שלנו לצאת למסע יחד עם להקתנו, במטרה למצוא את הדברים והמרכיבים שעושים לנו טוב, כאומנים וכבני אדם. הבנו כי עלינו לתת ביטוי ליצרים ולתשוקה, עלינו לבנות לעצמנו גם חוויות של נועם ושחרור״.
המופע מתחיל עם האומנית האורחת, דגה פדר בשירת קינה ייחודית לצלילי גיטרת הפלמנקו. "המופע נותן ביטוי לתשוקה וכאב ולאט לאט מוביל לבחירות שלנו, לתובנות שלנו, שלמעשה מובילות אותנו למוזיקה עם הרמוניות חיוביות שמאפשרות לנו בסופו של דבר, לקבל רגע נחת של שמחה גדולה וחיבור מחדש לחיים״.
הרכב הפלמנקו כולל שש רקדניות, חמישה זמרים, שני נגני גיטרה, ופלמריסט (זה שמוחא כפיים ונותן קצב לזמרים). האומנים בהרכב בוגרי האקדמיות הגבוהות לפלמנקו בספרד.
״עכשיו, יותר מתמיד, משהו קורא לנו לאסוף את עצמנו חזרה ואין דבר שיוכל לעשות זאת טוב יותר בשבילנו, כמו הגוף שלנו ושלל תחושותיו״.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דוד סילברמן, רוני אמיר, ניר ברהולץ, דובי צהר, מדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) יצחק אסקירה, טכנולוגיה בבתי צמיחה, יועץ מיקור חוץ מרק פרל, מנהל תחום אגרו-מטאורולוגיה, חטיבה למשאבי סביבה משרד החקלאות וביטחון המזון *תמונה
9 דק' קריאה
נופית וקנין1, שמעון פיבוניה1, עדי סויסה2, מילי זנבר1, יובל ברזילי1, מוטי אושרוביץ1, מייק וקנין1, סבטלנה גוגיו1, דוד סילברמן2, אהבה ברשקו1, רז יפהר1, רועי קרני1 1מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר,2שה"מ משרד החקלאות ופיתוח הכפר, אריאל קיטרון,
7 דק' קריאה
סיכום הרצאה של איתן סלע בכנס מגדלים, רבדים, יולי 2025  עריכה ממצגת: ד”ר דרור הדר *תמונה ראשית: שעלבים: עונת 2024, כרב חמצה, עיבוד משמר, קטע ללא איסוף קש, דיורקס 250 סמ”ק/ד’ בסתיו, ראונדאפ + היט על עשבים מתחמקים.
2 דק' קריאה
חוקרים: מורן סגולי – מו"פ רמת הנגב, דובי צהר – שה"מ *תמונה ראשית: איור 1. מרסס הגב שהוכנס בו מחולל אוזון והריסוס האינטנסיבי על הצמחים מבוא בגידול ירקות אינטנסיביים, קיימת בעיה מרכזית של הגנת הצומח
3 דק' קריאה
אוגוסט 2025 מולי זקס1, יגאל מירון2, עדי נוה3 1 ממ"רית טכנולוגיה של השקיה ומצעים מנותקים, שה"מ; 2ממ"ר גידול מלפפון, שה"מ; 3 מדריך קרקע, מים והזנת הצמח, מחוז מרכז, שה"מ גידול במצע מנותק – פירושו
11 דק' קריאה
שדה עוזיהו אוג' 2024 זיו מי-טל תחום ירקות שה"מ, עומר בן-דוד תחום ירקות שה"מ, נביל עומרי תחום ירקות שה"מ, משה מסיקה – חקלאי מבוא כיום מגדלים חסה בשטח פתוח ברחבי הארץ לאורך כל ימות
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן