יבול שיא
הרפת והחלב
4. שטראוס

שטראוס נכנסת לשוק תחליפי החלב

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

תחליפי החלב מהצומח הם שוק שנמצא בצמיחה מהירה בשנים האחרונות, כעת גם שטראוס נכנסת לשוק עם משקה אלפרו שמיוצר עם חברת משק ויילר

מחלבת שטראוס כבר זיהתה את השוק המבטיח של חלב מהצומח – תחליפי חלב סויה, שקדים ושיבולת שועל, שגם זוכה לביקושים גדולים ורווחיות גבוהה. החברה התחילה לבנות מפעל בת ליד המחלבה באחיהוד, בעלות של כ-200 מיליון ₪, אך החליטה להקדים ולהיכנס לשוק התחליפים, עוד בטרם סיום הבנייה, כדי להיכנס לשוק מוקדם ככל האפשר.

לפני כ-3 שנים, שטראוס קיבלה את הזיכיון למותג אלפרו ואיתו היא רוצה להיכנס לתחרות עם תנובה, שהיא היחידה שמייצרת תחליפי חלב טריים מהצומח ויש לה שליטה גדולה בשוק בשיעור של כ – 63%.

תחליפי החלב מכילים חומרי גלם שונים, כולל מים כנוזל מרכזי ומחירם נמוך משמעותי ממחיר חלב פרה ומאפשר ריווחיות גבוהה יותר בשוק. המחירים של התחליפים אינם מפוקחים וכך מחירם גבוה בכ- 150% ממחיר חלב השתייה. את התחליפים תייצר שטראוס עם משק ויילר, שכבר מייצרת תחליפים וטופו.

מוצרי תחליפי החלב ”אלטרנטיב״ מיוצרים על ידי תנובה באתר מיוחד באזור התעשייה אלון תבור, ליד עפולה ובסמוך למחלבה הגדולה שלה בצפון. תנובה אישרה השקעה של כ-50 מיליון ₪ בפיתוח האתר ונערכת להגדלת הייצור וגיוונו.

בד בבד עם הגידול המדהים בצריכת משקאות חליפיים לחלב מהצומח )סויה, שקדים ושיבולת שועל(, רואים גם את הירידה בצריכה של חלב שתייה, עם המשמעויות על היקף הייצור הכללי של הרפתנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סיכומים כלכליים מספרים לרוב את הסיפור שהיה. נתונים כלכליים המסכמים שנים שהסתיימו, הם תמיד לאחר מעשה. חשיבותם בכך שניתן בעזרתם לנתח מגמות, ללמוד מכך ולהפיק לקחים. "שנתון התנועה הקיבוצית" לשנים 2023 – 2024 המתפרסם
2 דק' קריאה
יושבים בגבולות, מתחזקים וגדלים. על פי סיכומי 2023 -2024 מצב הקיבוצים מעולם לא היה טוב יותר  *תמונה ראשית: משפחת אבני מקיבוץ געש. ארבעה דורות, סבא רבא שבתאי בן 101, הנין הקטן רני רק נולד.
5 דק' קריאה
המנהלים והמנהלות של שמונת מרכזי החוסן בנגב המערבי דורשים מראש הממשלה ומשרי האוצר, הבריאות והרווחה לעצור את הקיצוץ התקציבי ולהסדיר את התיקצוב למרכזי החוסן בעוטף עזה. לטענתם, לא זו בלבד שהוחלט על קיצוץ בתקציבים,
7 דק' קריאה
ניתן לראות כי למרות האתגרים הרבים, ובכללם הכלכליים, השנתון חושף גידול מתמשך במספר הקיבוצים שמצבם הכלכלי מצוין  עמוס פרג'ון, ראש אגף כלכלה בתנועה הקיבוצית "השנים 2023-2024 הינן מהמאתגרות והמטלטלות ביותר בתולדות מדינת ישראל בכלל והמרחב הקיבוצי בפרט. החברה הישראלית הוכתה בעוצמה
בבארי משפצים בתים ושבילים, מזל שהקיבוצניקים לא מתרגשים מקצת אבק *תמונה ראשית: אפשר כבר להוריד? שלט הענק על מגדל המים במרכז בארי. צילום: אביבית ג'ון  דרכים  משפצים ובונים אצלנו בתים, אבל זה עניין שולי. שיפוץ
4 דק' קריאה

כתבות נוספות

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן