יבול שיא
הרפת והחלב

"שכונת הצעירים היא הלב הפועם של הדור הבא בנירים" 

2 דק' קריאה

שיתוף:

בצל הלחימה המחודשת בעזה: עלו טרקטורים על הקרקע לבניית שכונת הצעירים בקיבוץ נירים 

*תמונה ראשית: "הרבה יותר מבנייה – זו חזרה לחיים". טרקטורים מכינים את השטח לבניית הבתים בנירים. צילום: דוברות נירים 

שכונת הצעירים בקיבוץ נירים, שנשרפה ב-7 באוקטובר, החלה להיבנות מחדש ביום בו חידשה מדינת ישראל את הלחימה ברצועת עזה. על אף החזרה ללחימה וחוסר הוודאות המגיע עימה, נחושים חברי הקיבוץ להמשיך ולהתקדם בבניה, מתוך ציפייה ואמונה שבקרוב ישובו לביתם.  

במתקפת הטרור הרצחנית ב-7 באוקטובר התנהלו קרבות קשים בנירים ובתים רבים נשרפו בשכונת הצעירים של הקיבוץ. בשכונת הצעירים נרצחו אורן אלפסי שביקר את חברתו בנירים ונורה כשהסתתר עימה בממ"ד וגדעון באבני שביקר חברים בנירים יחד עם זוגתו נורלין בבדילה, שנחטפה לעזה ושוחררה בעסקה הראשונה לאחר 53 יום בשבי חמאס. 

קהילת נירים פונתה לאילת, ובהמשך עברה להתגורר בדירות בבאר שבע כמקום מגורים זמני עבור הקהילה. מאז מצפים חבריה לחזור ולבנות מחדש את ביתם. בניה זו, בה מתוכננים בניית 28 בתים חדשים בהם יתאכלסו צעירי הקיבוץ ויפיחו מחדש חיים בשבילים המוכרים, היא חלק מההיערכות הרחבה לחזרה. במהלך החודשים האחרונים שופצו ושוקמו מבנים מרכזיים, לב החיים בקיבוץ, בהם הכלבו, גני הילדים, הבריכה וחדר האוכל.   

בימים האחרונים הטרקטורים עלו על השטח, העבודות בעיצומן, והשכונה שהיוותה בית למשפחות צעירות ולדור העתיד של נירים – מוקמת מחדש. 

"הרגע הזה מסמל עבורנו הרבה יותר מבנייה – זו חזרה לחיים". אומרת מאיה ליברמן, מנהלת הקהילה. "שכונת הצעירים היא הלב הפועם של הדור הבא בנירים, והשיקום שלה הוא צעד משמעותי בדרך חזרה הביתה. תקומה אמיתית תיתכן רק בשובם של החטופים כולם ובהקמת ועדת חקירה ממלכתית, שתבדוק את הכשלים ותוודא שלא יקרו שוב". 

בונים מחדש 

בקיבוץ כפר עזה שופצה שכונת "הרצפות הירוקות" הצמודה לשכונת הצעירים שנפגעה קשות ב-7 באוקטובר. בעזרת אלפי מתנדבים ומיליוני שקלים שנתרמו מהציבור עומדת בכפר עזה השכונה שחודשה וממתינה לחזרתם של חברי הקהילה. שיפוץ 16 יחידות הדיור, כל אחת בגודל 40 מ"ר, המוערך בכ-4.5 מיליון שקלים, כפי שפורסם במאקו, נעשה בניצוחם של "בונים מחדש" (זרוע של "אחים לנשק"). נירה רונן, סבתו של עומרי רונן ממובילי "אחים לנשק" נרצחה בכפר עזה במתקפת הטרור יחד עם המטפלת שלה. בארגון המחאה הבינו כי גם לאחר שנה לא החלו בעבודות לשיקום הקיבוץ ופעלו לשיפוץ השכונה.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

צוות מדריכי תא מטעים, שה"מ, מחוז הצפון, בשיתוף היחידה לחקר עשבים, מרכז מחקר נווה יער, מנהל המחקר החקלאי, מכון וולקני תודה לשאול גרף, לשלמה גלידאי, ליואב מוטרו, לתמר קיסר ולאנשי חברות שיווק תכשירי הגנת
18 דק' קריאה
מחלת "ההשחרה הבקטריאלית במנגו" necrosis( apical )bacterial גורמת להתייבשות אמירי הצימוח (תמונה .)1 על פני העלים ולאורך הפטוטרת מופיעים כתמים נקרוטיים כהים, המלווים לעיתים בהפרשות שרף (תמונה .)2 מחולל המחלה הוא חיידק מסוג פסאודומונס
2 דק' קריאה
זו השנה השלישית בה מודי בכר, נכד לראשוני מושב גאליה, מפעיל את "המרכז לחקלאות וגינון טיפולי" שהקים במושב * המרכז מיועד לילדים ולנערים * לאחר לחימה בעזה שגרמה לו להתמודד עם פוסט-טראומה, הוא שב
6 דק' קריאה
*תמונה ראשית: דניאלה פלג, אלופת אירופה בפעם השניה ברציפות בדרך לסיום. צילום: Sailing energy  דניאלה פלג, ממושב בית חנניה, היא שוב אלופת אירופה בגלישת רוח, לאחר שסיימה את אליפות אירופה בגלישת רוח שהתקיימה בפאלרמו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הוותיקים של מועצת יואב עם האדניות  לכבוד חודש האזרח הוותיק, החל בחודש נובמבר, התקיימו ביישובי מועצה אזורית יואב סדנאות בניית אדניות מעץ בהנחייתה של ענבל ענבר – מנגרים מהלב ממושב סגולה.  בכל
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: סרן יוגב פזי ז"ל. צילום:  דובר צה"ל   במלאות שנה לנפילתו של סרן יוגב פזי ז"ל, לוחם ומפקד שנפל בקרב בעזה והתגורר עם משפחתו בגבעות בר שבמועצה האזורית בני שמעון, התקיימה השבוע עצרת
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן