יבול שיא
הרפת והחלב
כפר עזה ברוחמה

“תחנה בדרך הביתה”

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

תושבי קיבוץ כפר עזה יעברו בקרוב ליישוב זמני בקיבוץ רוחמה

תושבי קהילת כפר עזה יקלטו בחודש הקרוב בשכונת כפר עזה שנבנתה עבורם בקיבוץ רוחמה.
במסגרת המעבר נבנו 179 מבני דיור וכן 12 מבני ציבור ובהם חמישה מבני גני ילדים, ארבעה מבני חינוך בלתי פורמלי ושלושה מבני ציבור נוספים שיתמכו את הקהילה. כחלק ממעבר התושבים למקום מגורם הזמני נסללו כבישים ושבילים, גינון ותשתיות נוספות.
כ-80 משפחות מכפר עזה ייקלטו בביתם החדש, במסגרת מתווה מגורי הביניים וזאת עד חזרתם לביתם הקבוע. המתחמים הוקמו על ידי מנהלת תקומה בשיתוף קרן קיימת לישראל והחטיבה להתיישבות.
מרבית קהילת כפר עזה התפנתה
באירועי הטבח שאירעו בשבת השחורה חדרו לכפר עזה 140 מחבלים. 64 בני אדם נטבחו בקיבוץ, 19 מתושבי הקיבוץ נחטפו לעזה, 11 מהם שוחררו בעסקה. שניים מהחטופים, יותם חיים ואלון שמריז נורו בשוגג על ידי חיילי צה"ל כשהצליחו להימלט משוביהם. במהלך הטבח הוצתו בתי הקיבוץ ונבזזו. מרבית תושבי קהילת כפר עזה התפנו לאחר טבח 7 באוקטובר לקיבוץ שפיים שקלט אותם ובן הם שוהים עד למעבר לביתם הזמני ברוחמה.
זה הבית שלנו

גון סוסנה, תושב כפר עזה ורכז במנהלת תקומה, אמר: "בקיבוץ שלי, כפר עזה, התנהלו קרבות קשים, אין מדרכה או שביל שלא נהרג או נרצח מישהו. אבל זה הבית שלנו, וזו המשימה שלנו לצד החזרת החטופים, לשקם את כפר עזה ואת חבל עוטף עזה. זה הבית, זו החובה. אם מחפשים תמונת ניצחון, יש שני אלמנטים להשגה – החזרת החטופים ושיקום חבל עוטף עזה, להפוך אותו לטוב יותר ממה שהיה ב-6 באוקטובר, אם נעשה זאת, נדע שהצלחנו.
בכפר עזה החלטנו שאנחנו הולכים יד ביד עם המנהלת. היום אנחנו בונים ישוב זמני בקיבוץ רוחמה, קיבוץ כפר עזה חוזר דרומה, לשער הנגב. הוא עוצר בתחנה אחת אבל הוא בדרך הביתה. כאן, במנהלת תקומה, כמוני, קמים בכל בוקר מתוך משימתיות לשקם את הבית״.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית  רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית.
2 דק' קריאה
ספר חדש בהוצאת ספריית יהודה דקל-המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל מביא את הסיפור המורכב והמרתק של שימור הגשר העתיק והיחיד מסוגו שעל הירדן  *תמונה ראשית: העבודה על שיקום הגשר הפגוע. צילום: מיכאל כהן, 2018 
3 דק' קריאה
עדי פיאסצקי נעים, דור שלישי במושב גיאה, היא דיאטנית קלינית, מרצה לתזונה נכונה ומטפלת * בריאיון לעדינה בר-אל היא סוקרת בין היתר הפרעות אכילה, בעיות באכילה ומניעתן אצל ילדים, בני נוער וקשישים * "הדגש
7 דק' קריאה
אמר מזכ״ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח בכנס הנהגות המושבים * "אסור לוותר על הסרת האיום הביטחוני. חיסול החמאס הוא תנאי הכרחי לשלום תושבי העוטף ולשיקומו של האזור" * "החקלאות הישראלית
15 דק' קריאה
*תמונה ראשית: פסטיבל ימי ענף הזית חוגג 30 שנה לקיומו. צילום: יח"צ  פסטיבל ימי ענף הזית, הוותיק והטוב בגליל, חוזר בעוצמה רבה אחרי שנתיים ומציין שלושים שנה של מסורת, שלושים שנה של ארומה בימי
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן