יבול שיא
הרפת והחלב

תחרות "הגלריה החקלאית" של קנט לשנת 2025 יוצאת לדרך: השנה תעמוד התחרות המסורתית בסימן הצדעה לחקלאיות הישראליות

2 דק' קריאה

שיתוף:

קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, משיקה את  תחרות הצילום המסורתית "הגלריה החקלאית" לשנת 2025. כמדי שנה, התחרות מוקדשת בכל פעם לנושא אחר. הפעם היא תתקיים בסימן הצדעה לחקלאיות  הישראליות ולתרומתן הייחודית לחקלאות ולחברה. זאת, בין השאר,  כחלק משנת החקלאית הבינלאומית עליה הכריזה העצרת הכללית של האו"ם. על פי החלטת האו"ם, ההכרזה על שנת 2026 כשנת החקלאית הבינלאומית נועדה להדגיש ולהעצים את תפקידן המכריע של החקלאיות ברחבי העולם ואת ותרומתן לביטחון תזונתי ומיגור העוני.

תחרות "הגלריה החקלאית" היא יוזמה ייחודית שנועדה לחשוף לציבור הרחב את תרומתה הגדולה של החקלאות לפיתוח המדינה ואת יופייה של החקלאות הישראלית. התחרות, המתקיימת זו השנה ה-18, החלה כתחרות סגורה לחקלאים בלבד. בהמשך, ולאור הביקוש, היא נפתחה לקהל הרחב והפכה לאירוע מרכזי בתחום צילום החקלאות והטבע המקומי. במשך השנים נשלחו לתחרות עשרות אלפי תמונות מקוריות ויצירתיות של חקלאים, שדות, גידולים, בעלי חיים וציוד חקלאי. הגלריה הפכה ל"שגרירה" של החקלאות הישראלית בעולם, ותמונות נבחרות מוצגות בתערוכות בינלאומיות ובשגרירויות ישראל ברחבי העולם. השנה, כאמור, התחרות מוקדשת לחקלאיות העומדות בחזית העשייה החקלאית. הן מתמודדות עם אתגרי הטבע והשדה, מובילות מחקרים ופיתוחים חדשניים, ומהוות מקור השראה לכולנו.

התחרות מורכבת משני שלבים: בשלב הראשון מועלות כל התמונות לאתר התחרות. צוות השיפוט של התחרות יבחר את 20 התצלומים המקוריים, המיוחדים והיפים ביותר בדגש על צילומי חקלאיות. בשלב השני הציבור הרחב, וצוות השיפוט, יצביעו לתמונה היפה ביותר. מעבר לזכיה בתחרות היוקרתית, הזוכים יקבלו גם פרסים. פרס ראשון:  Iphone 16 pro. פרס שני: Apple Watch Ultra 2 GPS. פרס שלישי: Air 11 iPad. פרס אהבת הקהל: מייצב גימבל לסמארטפון.

ניתן לשלוח תמונות לתחרות החל מהיום, השני בפברואר, ועד לשני באפריל 2025.

אז איך משתתפים?

  • התחרות פתוחה לקהל הרחב: חקלאים, צלמים חובבים ומקצועיים.
  • כל משתתף רשאי להגיש תמונה אחת בלבד.
  • יש להעלות את התמונות באיכות גבוהה (לפחות 300 DPI) ובפורמט JPG בלבד לאתר התחרות (חפשו "קנט" בגוגל).
  • יש לצרף שם מלא, כתובת, מספר טלפון ותיאור קצר על התמונה.

אודות קנט

חברת הביטוח קנט – קרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, נחשבת לבין המובילות בעולם המערבי במתן פתרונות ביטוחיים לענפי החקלאות השונים. החברה פועלת משנת 1967 כחברת ביטוח ממשלתית עסקית בשותפות עם ארגונים חקלאיים נוספים, ביניהם: התאחדות האיכרים, האיחוד החקלאי, מועצת הייצור החקלאית וארגוני מגדלים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוקר ראשית: טל אוגד, מו"פ דרום, חוקר ירקות.חוקרים שותפים: יואל מסיקה, מו"פ דרום, חוקר הגנת הצומח. טלי אילני, מו"פ דרום, חוקרת קרקע ומים. חגי רענן, מנהל המחקר החקלאי – גילת, ניסויים מבוקרים וכימות מיקרוביולוגיה
13 דק' קריאה
הסיור כלל ביקור במשק התבלינים של אנה מלר במושב נעמ"ה, ביקור במשק רועי בפצאל, ביקור וסיור במו"פ בקעת הירדן ועוד *תמונה ראשית: מימין, אנה מלר מציגה את התבלינים של המשק, באמצע: החוקרים אפרים ציפלביץ
2 דק' קריאה
בחירות למועצת הצמחים בהמשך להודעתכם בדבר הבחירות הקרובות למועצת הצמחים ולוועדות המועצה, הריני מתכבד להודיע כי אינני מגיש את מועמדותי לבחירות המתקיימות בחודש מאי 2026. בהזדמנות זו אבקש להביע את גאוותי והערכתי על כך
< 1 דק' קריאה
יש קו אחד משותף בין כול "הרפורמות" – בכולן יוחלפו מאות או אלפי חקלאים והמערכת התומכת סביבם: מפעלים, עובדים, יצרני תשומות, ביבואן אחד או שניים, מעשירי המשק *תמונה ראשית: עגבניות בשדה. צילום: יח"צ בתקופה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!