יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 07 04 100655

אבל אם אלו היו נערי גבעות…. 

3 דק' קריאה

שיתוף:

יש אצלנו חוק אחד למתנחלים וחוק אחר למפגיני השמאל, אמר השר בן גביר. נתניהו מסכים איתו * אלדד יניב מכין לנו רעידת אדמה 

לא תהיה פה אכיפה סלקטיבית 

יש אלימות של מתנחלים ביהודה ושומרון, ויש אלימות של אנרכיסטים באיילון בתל אביב, ולשני אפיקי האלימות הללו צריכים שלטונות החוק אצלנו להתייחס באופן שווה, כי אנחנו מדינת חוק, ואסור שתהיה פה אכיפה סלקטיבית כפי שישנה היום – סלחנות כלפי האנרכיסטים והקפדה יתרה מול המתנחלים.  

כשאת האמירה הזו, שמקשרת בין האלימות של המתנחלים ביו"ש והאלימות של המפגינים בקפלן, משמיע השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, אף אחד לא מופתע. זה האיש. כשמצטרף אליה גם ראש הממשלה, זו הוכחה נוספת לקריטריונים המעוותים בהם מנהלת הממשלה את ענייני המדינה. 

השר איתמר בן גביר אמר השבוע בישיבת סיעתו: "לא יהיה חוק אחד למתנחלים וחוק אחר למפגינים באיילון…ממשלת ישראל לא יכולה להפלות בין דם ודם. לא תהיה פה אכיפה סלקטיבית". נתניהו עשה את ההקשר הזה השבוע פעמיים. פעם אחת במליאת הכנסת, שם השווה את מעשי המתנחלים למפגינים נגד ההפיכה המשטרית ואמר: "אנחנו מדינת חוק – ביהודה ושומרון, בגולן ובאיילון". פעם נוספת כשקיים דיון בנושא ההפגנות נגד הרפורמה המשפטית בהשתתפות היועמ"שית, פרקליט המדינה והשרים בן גביר ולוין, שם אמר: "אני רוצה לשאול שאלה: מה היה קורה אם נוער הגבעות היה חוסם את נתב"ג? מה הייתם עושים אם נוער הגבעות היה מפרסם שיש 'יום שיבוש' ובאים כולם לנתב"ג וסוגרים את הכביש?".  

כל השוואה בין מעשי האלימות של המתנחלים ביו"ש בשבועות האחרונים, ובין "האלימות" של המפגינים באיילון, היא השוואה מטורפת. נזכיר – בפעולות גמול על הרצח הנורא בעלי, שרפו מתנחלים מכוניות, בתים ושדות, בכפרים תורמוס עיא, אום ספא ואחרים. באום ספא תועד ירי של מתנחלים לעבר הכפר. האלימות בהפגנות בקפלן מסתכמת בחסימת נתיבי איילון לזמן מה ולפעמים הדלקת מדורה על הכביש. בהפגנה השבוע ליד הבית של שר המשפטים יריב לוין במודיעין, חסמו המפגינים כביש והבעירו צמיגים, וחברת הכנסת טלי גוטליב אמרה: "הרבה יותר גרוע בעיניי הפגנות האנרכיסטים של השמאל ליד ביתו של השר לוין מאשר התנהלות המתפרעים בשבת בכפרים הערבים". כי להבעיר צמיג על הכביש מול הבית של לוין, זה חמור לאין שיעור מאשר לשרוף עשרות בתים ומכוניות של פלסטינים.  

המפגינים באיילון לא רק מבעירים מדורה על הכביש, הם גם שורפים מכוניות. מי אמר? אמר השבוע חבר הכנסת אביחי בוארון, נציג ההתיישבות בליכוד. ח"כ בוארון התארח בתוכנית "בחצי היום" אצל אסתי פרז ששאלה אותו: "יהודי ששורף בית של ערבי, זה לא מעשה טרור?" לא, השיב בוארון. "לא מדובר בטרור, מדובר במעשים על רקע פלילי. כמו שאחינו הדרוזים מוחים בצפון או כמו שמתנגדי הרפורמה המשפטית שורפים כלי רכב במרכז הארץ". מיזם בודקים, שמנסה, ללא הצלחה יתרה, לנקות מהשיח הפוליטי שקרים ופייק ניוז, בדק וכתב: "בניגוד לדברי חבר הכנסת בוארון, מתנגדי הרפורמה לא שורפים ולא שרפו כלי רכב במרכז הארץ". גם גיא זוהר בתוכניתו "מהצד השני" בדק וביקש את התייחסות בוארון, ששלח בתגובה כתבה מ"כיכר השבת": "מפגינים בזזו דירה ושרפו אותה באיילון". הסיפור על הדירה שנבזזה ונשרפה על ידי האנרכיסטים השמאלנים, פורסם באפריל השנה ונחגג בכלי התקשורת מימין. "הביזה המחרידה שביצעו מפגיני שמאל בבית מגורים", נכתב בערוץ 14. "בזזו מכל הבא ליד. כך פרצו מפגיני השמאל לדירה ורוקנו את תכולתה", דיווח "המחדש".  גיא זהר בדק וסיכם: מפגינים אכן תועדו מוציאים מדירה נטושה לוח עץ ובסיס של מיטה כדי להבעיר אותם על הכביש. "זה לא בסדר", אמר זהר, "אבל לא הוצתה דירה ולא הוצת רכב".  

המשטרה חקרה את העניין והוחלט לסגור את התיק בלי להעמיד איש לדין. אבל אם נערי גבעות היו עושים משהו דומה… 

אלדד יניב יספק הוכחות יצוקות בבטון 

אגב חגיגות מימין. אחת כזו התרחשה ב-12 ביוני. אלדד יניב, פעם איש שמאל והיום חבר של איילה חסון וינון מגל, סיפר בתוכנית "הפטריוטים" בערוץ 14, שבמחאה של 2017, שהוא היה אחד ממוביליה, קציני משטרה תידרכו עיתונאים ופעילי מחאה נגד ראש הממשלה נתניהו. "אנחנו היינו מתודרכים באופן קבוע על ידי בכירי החוקרים במשטרת ישראל", אמר יניב, "תודרכנו בזמן אמת איך נראו התיקים, עם מי הולכים לסגור עדי מדינה, מה יש בתיקים. תדרכו עיתונאים וגם פעילים בולטים במחאה. הם רצו לגייס אותנו כדי לעשות שינוי פוליטי במדינה". 

מחזיקי תיאוריית תפירת התיקים נגד נתניהו, חגגו כמוצאי שלל רב. רציתם הוכחה שהייתה תפירת תיקים והיה ניסיון לבצע הפיכה שלטונית? קיבלתם. שרת ההסברה גלית דיסטל אטבריאן, ("נתניהו הוא אבי האומה"), קראה להסיק מסקנות. יש "לפתוח בחקירה מיידית נגד רוני אלשיך, אביחי מנדלבליט ושי ניצן, על ניסיון מעשי לביצוע הפיכה שלטונית". 

אלדד יניב לא ציין שמות מתדרכים, ואיש מבין המתודרכים, עיתונאים ופעילי מחאה, לא אישר שכך אכן היה. להפך, שותפו במחאות אז, מני נפתלי, טען שהוא משקר. בריאיון לברוך קרא אמר נפתלי: "מה שהוא אומר זה שקר אמיתי. גם כשעצרו אותנו אז בפתח תקווה, הוא התחיל להגיד כל מני דברים, שהפשיטו אותנו ובדקו אותנו בעירום מלא. אני מזמן הפסקתי להאמין לו…משטרת ישראל צריכה להגיש נגדו תביעת דיבה". 

אלדד היה חייב להגיב והוא הגיב בתוכנית "אתכם בדרכים": "אני מכין פרויקט תיעוד מאוד גדול שיעשה רעידת אדמה, בו אספר את הסיפור המלא ואחשוף את שמות האנשים שהשתמשו בי ובאנשים כמוני. אספר גם את השמות וגם את המהלך מה עשינו יחד, עם הוכחות בטון". 

 אז צפויה לנו בקרוב רעידת אדמה. או שלא.  

תגובה אחת

  1. כשבג'נין רצחו דרוזי והחברים שלהם הדרוזים הלכו לנקום ולהחזיר את הגופה כולם הללו ושבחו אותם.
    אבל שערבי רצח 4 יהודים שמתוכם 2 נערי גבעות והחברים של הנערים הלכו לנקום פתאום הם ניהים מופרעים נערי שוליים וכו' תרגעו הם אחים של כולנו
    ואנשים בחיית תפסיקו להגזים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

במסמך שהוגש ע"י מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח ומזכ״ל התנועה הקיבוצית, ליאור שמחה, מתוארת הארכת חוק הותמ"ל כ: "מהלך דורסני, מיותר ומסוכן לחקלאות ולביטחון המזון"  תנועת המושבים בישראל והתנועה הקיבוצית הגישו למשרד האוצר התנגדות רשמית לסעיפים בתכנית הכלכלית המבקשים להאריך את תוקף חוק הותמ״ל עד אוגוסט 2028. במסמך שהוגש על ידי מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח ומזכ״ל התנועה הקיבוצית, ליאור שמחה נכתב כי התנועות "מתנגדות נחרצות" להצעה ומבהירות כי: "משבר הדיור אינו משבר תכנוני ואין הצדקה להמשך ואף להרחבת פעילות הותמ״ל."  עוד צוין כי כבר היום "קיים מלאי תכנוני של למעלה מ־1.2 מיליון יחידות דיור בתכניות מפורטות מאושרות, המספיק ליותר מ־15–17 שנות בנייה וכי תרומת הותמ״ל לתכנון זה היא מזערית כ-4.5%."  התנועות מדגישות כי "משבר הדיור בישראל הוא משבר ביצוע ושיווק ולא בתכנון."  בנוגע להשפעות על המרחב הכפרי, מצוין כי פעילות הותמ״ל הביאה "לפגיעה מצטברת של מאות אלפי דונמים של קרקע חקלאית ושטחים פתוחים” וכי מתקיימת “פגיעה כלכלית משמעותית ללא שימוע או תיאום, תוך שלילת זכות הטיעון של החקלאים."  עוד נכתב כי הותמ״ל "פוגע פגיעה אנושה בקרקע החקלאית ובכושר הייצור החקלאי, מסכן את המשך קיומה של ההתיישבות החקלאית והחקלאות המקומית ומהווה איום על עצמאותה של המדינה לייצר מזון מגוון, טרי וזמין עבור תושביה."  בנוגע למערכת התכנון, אומרים ראשי ההתיישבות הכפרית כי הותמ״ל "עוקף את מוסדות התכנון המחוזיים והמקומיים, פועל בהרכב המורכב ברובו מנציגי ממשלה ודוחה את מרבית ההתנגדויות ופוגעת בדמוקרטיה התכנונית."  לסיום מבקשים יפרח ושמחה: "תנועות ההתיישבות אשר על כל אלה, מתנגדות נחרצות להארכת החוק, ובוודאי להארכה החורגת מהמנגנון שנקבע בו כ'הוראת שעה' ובלי 'תחנות' בקרה ופיקוח. נבקשך לפעול להסרת מחטף במסגרת הליך חוק ההסדרים (אשר מטרתו המרכזית היא לקבוע את המדיניות הפיסקאלית של תקציב המדינה), ולא לפגוע בעתיד הדורות הבאים באמצעות מהלכים דורסניים קצרי טווח." 
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ההצפה במושב בית השקמה. צילום: דוברות כיבוי והצלה  הסופה "ביירון" גרמה להצפות קשות באחד מרחובות מושב בית שקמה אשר במועצה חוף אשקלון. צוותי מד"א הקימו במושב נקודת טיפול, וטיפלו באותם תושבים שסבלו מפגיעות קור. שבעה מהם פונו
< 1 דק' קריאה
"נאבק בהחלטה בכנסת ואם צריך כל החקלאים במדינה יצאו לרחובות"  לאחר אישור "הרפורמה" שמשרד האוצר רוצה להעביר בענף החלב, בישיבת הממשלה שדנה בתקציב 2026, הודיעו יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח ומזכ״ל התאחדות חקלאי ישראל, אורי דורמן בתגובה: “החלטת הממשלה לאשר את רפורמת החלב היא גזר דין מוות למאות רפתות ישראליות ובעיקר לאלה שבקו הגבול בצפון ובעוטף עזה. בעוד החקלאים מספקים ביטחון מזון תחת אש ותוך כדי שמירה על גבולות המדינה, הממשלה בוחרת לפרק את החוסן הלאומי מבפנים.  "זהו מהלך חסר אחריות, שמסכן את ביטחון המזון של ישראל ומפקיר משפחות שחיות שנים על האדמה ומייצרות את החלב הטרי והבטוח ביותר בישראל. מי שחושב שייבוא הוא תחליף לחקלאות ישראלית לא מבין את המציאות, או פשוט ויתר על ההתיישבות ועל הפריפריה."  יפרח ודורמן אומרים: "הרפורמה הזו לא תעבור. נאבק בהחלטה בכנסת ואם צריך כל החקלאים במדינה יצאו לרחובות עד שנעצור את המחדל הזה. אנו מודים לשר החקלאות וביטחון המזון, אבי דיכטר שהתנגד ושעמד כחומה בצורה למען החקלאים ולשרי מפלגת עוצמה יהודית בן גביר, אליהו ווסרלהאוף אשר נמנעו ומבינים את חשיבות החקלאות למען ביטחון המזון של אזרחי מדינת ישראל."  
< 1 דק' קריאה
זעק הרפתן אורן קמה ממושב אביגדור, בהפגנה שהתקיימה בעת דיון מפלגת הציונות הדתית בבית מאיר, על נושא חוק הגיוס * הזעקה של קמה באה לאחר שעשה 500 ימי מילואים ביחידה מיוחדת, במהלך השנתיים האחרונות ברצועת עזה
7 דק' קריאה
ממתקים ברוטאליים, תחפושות ואדרנלין גבוה. איך התמקם חג ההלוואין (גם) בקיבוצי ארצנו? דיווח מצמרר מקיבוץ דביר  *תמונה ראשית: רוחות רפאים במרפסת. תקציב של 100 שקל למשפחה. צילום: המשפחות המארחות  כאילו הלב לא מאיץ במהירות 200 קמ"ש
4 דק' קריאה
אחרי שירות קרבי ארוך ותובעני שבמהלכו מעולם לא נשאל מה שלומו, למד ליאור חיון מקיבוץ דביר לדבר על רגשות. עכשיו הוא מתעל את היכולת שרכש לעבודה עם חיילים ומילואימניקים. "אחת המטרות היא שאנשים יבינו
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן