יבול שיא
הרפת והחלב
מאיר יפרח מזכיר ארגון מגדלי ירקות. קרדיט צלם בועז רבינוביץ

אדריכלי השוק החופשי הביאו אסון על המדינה

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

טלו קורה מבין עיניכם. מביאים אותנו אל פי התהום. אין הוזלת מים, אין ביטול אגרות למעסיקי עובדים זרים, אין השקעות בשוק המקומי, אין תמיכה בהשתלבות צעירים בחקלאות

בימים אלה עולה העגבנייה שוב לכותרות, מחשש שלקראת החגים מחירה יעלה, ואני אומר, אז יעלה, מה ההתרגשות, צפינו והתרענו שככה יקרה. אנחנו כיום בדיוק במציאות שהזהרנו מפניה. מצד אחד, יבוא העגבניות גרם לנטישת 4,000 דונם עגבניות בארץ ולפגיעה בכמויות המגיעות לשוק המקומי, ומצד שני קיים מחסור בעגבניות בכל אגן הים התיכון, ולכן היבוא פחות נגיש, והמחירים  בחו"ל גבוהים ובלתי נוחים ליבואנים. צריך לזכור גם שאופציות היבוא של עגבניות הן מצומצמות, כיוון שעגבנייה היא ירק מתכלה, יקר מדי להביאה בהטסה ובדרך הים נדרשים מסלולים קצרים בלבד.

הכול דיבורים, הרי לא באמת מטפלים ביוקר המחיה, אלא רק מפיצים ספינים וכותרות. בעיקר מחפשים מישהו אחר להטיל עליו את האחריות. רק העגבנייה והמלפפון מדאיגים כיום את הציבור?

חקלאות הישראלית מפותחת היא הפתרון לאספקת תוצרת איכותית בשפע ולמחירים סבירים של השנה, אבל הורידו אותה לסדר עדיפות נמוך מאוד. החקלאות נעלמת ונדרסת, מבוזה באידיאולוגיה של "שוק חופשי". הורידו מכסים, אבל תמיכה לא נתנו לחקלאים, כי גם הצרכנים וגם החקלאים לא מעניינים אף אחד. רואים את זה בכל שטחי החיים, כמו בדיור, בחינוך, בביטחון, במשילות, בפרוטקשן וביחסי החוץ של ישראל.

אז טלו קורה מבין עיניכם. מביאים אותנו אל פי התהום. אין הוזלת מים, אין ביטול אגרות למעסיקי עובדים זרים, אין השקעות בשוק המקומי, אין תמיכה בהשתלבות צעירים בחקלאות. הוותיקים עדיין שורדים, כי החקלאות היא גם ביתם.

עם כניסתו לתפקיד של שר החקלאות, ח"כ אבי דיכטר, מרגישים אכן שינוי ביחס לחקלאות וכוונות אמיתיות לנסות ולהביא לשינוי. ימים יגידו.  גם משרד האוצר צריך לשנות כיוון ולהשתחרר מקצועית מהתורות ההרסניות של פורום קהלת ברוב תחומי חיינו.

אני רואה סכנה למדינה בהתנהלות מול החקלאים. זוהי דוגמא לכל שטחי החיים. פורום קהלת לא ישאירו אבן על אבן ויביא לחורבנה של המדינה. ראו הוזהרתם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי נחנך השבוע (יום ב') בטקס חגיגי המרכז החדש לרפואה יועצת גליל מערבי, אשר ממוקם בכניסה לכפר יאסיף, על הציר המרכזי של האזור. פתיחת המרכז מהווה מהלך משמעותי בהנגשת שירותי
בעקבות מלחמת חרבות ברזל בחזית הצפונית ובחזית הדרומית, נפגעו תשתיות מרעה רבות בשטחים הפתוחים. תיקון הנזקים חיוני לשמירה על המשקים השומרים על השטחים הפתוחים הציבוריים וכדי למנוע נזקים לענפי חקלאות בישובים סמוכים וסיכון לחיי
< 1 דק' קריאה
 ענת זיסוביץ חריט, מדריכת מטעים נשירים; דוא"ל: [email protected] יעל גרינבלט אברון, איל יונאי, אריה פלג, אברהם צימרמן, דני גמרסני הקדמה החורף האחרון התאפיין במיעוט גשמים חריג, וכפי הנראה השנה תוכרז כשנת בצורת. עם זאת,
יצאנו לסיור בעסקים ואתרים מובילים ברחבי המועצה האזורית מגידו, מעגלת קפה של בוקר ועד יאנק בורגר דרך יקב רמות מנשה ועוד * הצעות לטיול בעין פירחא, הסליק בעין השופט, מערת הפלמ"ח ועוד * אז
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן