יבול שיא
הרפת והחלב
מאיר יפרח מזכיר ארגון מגדלי ירקות. קרדיט צלם בועז רבינוביץ

אדריכלי השוק החופשי הביאו אסון על המדינה

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

טלו קורה מבין עיניכם. מביאים אותנו אל פי התהום. אין הוזלת מים, אין ביטול אגרות למעסיקי עובדים זרים, אין השקעות בשוק המקומי, אין תמיכה בהשתלבות צעירים בחקלאות

בימים אלה עולה העגבנייה שוב לכותרות, מחשש שלקראת החגים מחירה יעלה, ואני אומר, אז יעלה, מה ההתרגשות, צפינו והתרענו שככה יקרה. אנחנו כיום בדיוק במציאות שהזהרנו מפניה. מצד אחד, יבוא העגבניות גרם לנטישת 4,000 דונם עגבניות בארץ ולפגיעה בכמויות המגיעות לשוק המקומי, ומצד שני קיים מחסור בעגבניות בכל אגן הים התיכון, ולכן היבוא פחות נגיש, והמחירים  בחו"ל גבוהים ובלתי נוחים ליבואנים. צריך לזכור גם שאופציות היבוא של עגבניות הן מצומצמות, כיוון שעגבנייה היא ירק מתכלה, יקר מדי להביאה בהטסה ובדרך הים נדרשים מסלולים קצרים בלבד.

הכול דיבורים, הרי לא באמת מטפלים ביוקר המחיה, אלא רק מפיצים ספינים וכותרות. בעיקר מחפשים מישהו אחר להטיל עליו את האחריות. רק העגבנייה והמלפפון מדאיגים כיום את הציבור?

חקלאות הישראלית מפותחת היא הפתרון לאספקת תוצרת איכותית בשפע ולמחירים סבירים של השנה, אבל הורידו אותה לסדר עדיפות נמוך מאוד. החקלאות נעלמת ונדרסת, מבוזה באידיאולוגיה של "שוק חופשי". הורידו מכסים, אבל תמיכה לא נתנו לחקלאים, כי גם הצרכנים וגם החקלאים לא מעניינים אף אחד. רואים את זה בכל שטחי החיים, כמו בדיור, בחינוך, בביטחון, במשילות, בפרוטקשן וביחסי החוץ של ישראל.

אז טלו קורה מבין עיניכם. מביאים אותנו אל פי התהום. אין הוזלת מים, אין ביטול אגרות למעסיקי עובדים זרים, אין השקעות בשוק המקומי, אין תמיכה בהשתלבות צעירים בחקלאות. הוותיקים עדיין שורדים, כי החקלאות היא גם ביתם.

עם כניסתו לתפקיד של שר החקלאות, ח"כ אבי דיכטר, מרגישים אכן שינוי ביחס לחקלאות וכוונות אמיתיות לנסות ולהביא לשינוי. ימים יגידו.  גם משרד האוצר צריך לשנות כיוון ולהשתחרר מקצועית מהתורות ההרסניות של פורום קהלת ברוב תחומי חיינו.

אני רואה סכנה למדינה בהתנהלות מול החקלאים. זוהי דוגמא לכל שטחי החיים. פורום קהלת לא ישאירו אבן על אבן ויביא לחורבנה של המדינה. ראו הוזהרתם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דוד סילברמן, רוני אמיר, ניר ברהולץ, דובי צהר, מדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) יצחק אסקירה, טכנולוגיה בבתי צמיחה, יועץ מיקור חוץ מרק פרל, מנהל תחום אגרו-מטאורולוגיה, חטיבה למשאבי סביבה משרד החקלאות וביטחון המזון *תמונה
9 דק' קריאה
נופית וקנין1, שמעון פיבוניה1, עדי סויסה2, מילי זנבר1, יובל ברזילי1, מוטי אושרוביץ1, מייק וקנין1, סבטלנה גוגיו1, דוד סילברמן2, אהבה ברשקו1, רז יפהר1, רועי קרני1 1מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר,2שה"מ משרד החקלאות ופיתוח הכפר, אריאל קיטרון,
7 דק' קריאה
סיכום הרצאה של איתן סלע בכנס מגדלים, רבדים, יולי 2025  עריכה ממצגת: ד”ר דרור הדר *תמונה ראשית: שעלבים: עונת 2024, כרב חמצה, עיבוד משמר, קטע ללא איסוף קש, דיורקס 250 סמ”ק/ד’ בסתיו, ראונדאפ + היט על עשבים מתחמקים.
2 דק' קריאה
חוקרים: מורן סגולי – מו"פ רמת הנגב, דובי צהר – שה"מ *תמונה ראשית: איור 1. מרסס הגב שהוכנס בו מחולל אוזון והריסוס האינטנסיבי על הצמחים מבוא בגידול ירקות אינטנסיביים, קיימת בעיה מרכזית של הגנת הצומח
3 דק' קריאה
אוגוסט 2025 מולי זקס1, יגאל מירון2, עדי נוה3 1 ממ"רית טכנולוגיה של השקיה ומצעים מנותקים, שה"מ; 2ממ"ר גידול מלפפון, שה"מ; 3 מדריך קרקע, מים והזנת הצמח, מחוז מרכז, שה"מ גידול במצע מנותק – פירושו
11 דק' קריאה
שדה עוזיהו אוג' 2024 זיו מי-טל תחום ירקות שה"מ, עומר בן-דוד תחום ירקות שה"מ, נביל עומרי תחום ירקות שה"מ, משה מסיקה – חקלאי מבוא כיום מגדלים חסה בשטח פתוח ברחבי הארץ לאורך כל ימות
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן