יבול שיא
הרפת והחלב
אוהל התנועה הקיבוצית בכיכר החטופים

אוהל של ערבות קיבוצית 

2 דק' קריאה

שיתוף:

לפני שבועיים נפתח אוהל התנועה התנועה הקיבוצית ב"כיכר החטופים" שברחבת מוזיאון תל אביב. במהלך החג הפעילו אותו צעירי כפר עזה וכעת הוא מאויש מדי על ידי קיבוץ אחר מכל רחבי המדינה. מזכ"ל התנועה הקיבוצית דרש מהממשלה לפעול להחזרת החטופים בהדלקת נר שמיני בכיכר: "כל יום שעובר מסכן את שלומם של החטופים ומפחית את הסיכויים להשבתם בחיים. למה אתם מחכים?" 

ימי חג החנוכה נוצלו להעלאת הלחץ הציבורי לשחרור החטופים. במהלך ימי החג ומאז הגיעו מדי יום וערב אל "כיכר החטופים" אלפי אנשים להפגין סולידריות ותמיכה במשפחות ולהראות את התמיכה הרחבה בשחרור החטופים בהקדם האפשרי. 

בשבוע הראשון להקמת האוהל הוא אוכלס על ידי צעירי קיבוץ כפר עזה ("דור צעיר") למשך ימי החג. הצעירים והצעירות הדליקו בכל יום נרות חנוכה עם משפחות שונות מהקיבוץ שיקיריהם נמצאים בשבי החמאס וארגנו מעגלי שיח בהם שיתפו בתופת שעברה ועוברת עליהם. אמנים שונים הגיעו גם כן לשיר ולהיות יחד, ובנוסף אליהם גם חברי וחברות קיבוצים מכל הארץ וחניכי מכינות קדם צבאיות שהגיעו לתמוך, להשתתף ולהקשיב. 

איילת סלע יונגרמן ונרי שוטן שהיו אחראים על הקמת האוהל מטעם התנועה, יחד עם ריקי רז, רותם שניצקי, שיר גורן ודנה אדלהייט, מספרים כי כמות האנשים וכלי התקשורת שביקרו היא בלתי נתפסת, וכי "יש לקהילה שלנו כוח עצום". 

ביום חמישי שעבר השתתפו מזכ"ל התנועה הקיבוצית ניר מאיר ומזכ"לית תנועת הקיבוץ הדתי שרה עברון בהדלקת נר שמיני בכיכר החטופים. בדבריו קרא ניר מאיר לממשלה לחדש בהקדם את המו"מ לשחרור כל החטופים, ואמר בין היתר: "אנחנו מתייצבים פה להדליק אור קטן בתוך חושך גדול. חנוכה הוא חג הניסים, אבל ניסים לא קרו בקיבוצי ויישובי הנגב המערבי בשביעי באוקטובר וניסים לא יחזירו את החטופים. רק מעשים.  

מיצג החטופים שארגנו צעירי כפר עזה
מיצג החטופים שארגנו צעירי כפר עזה

אנחנו פה להזכיר לממשלת ישראל שחובתה הראשונה היא הבטחת ביטחון אזרחיה ודורשים ממנה לעמוד בחובתה. הזמן משרת את חמאס. לא את ישראל. לחטופים שלנו אין זמן, לצה"ל אין זמן, ולמדינת ישראל אין זמן. אני קורא לראש הממשלה ולקבינט – שלחו את ראש המוסד לקטאר לחדש את המו"מ לשחרור החטופים. כל יום שעובר מסכן את שלומם של החטופים ומפחית את הסיכויים להשבתם בחיים. למה אתם מחכים? 

התנועה הקיבוצית הייתה שם לפני, היא כאן כעת ותהיה גם ביום שאחרי. אנחנו נשקם את עוטף ישראל, אנחנו מבנה מחדש את הקיבוצים. אנחנו נחזור הביתה. אבל מי שחושב שנעבור לסדר היום, שנחזור לחיינו בלי שהחטופים יחזרו הביתה לא קורא נכון את המציאות". 

מאז סיום החג מאויש אוהל התנועה בעזרת מנהלות ומנהלי התרבות בקיבוצים שיוזמים הגעה של נציגי קיבוציהם לאוהל. בכל ערב מגיע קיבוץ אחר, ובמקום מתקיימת פעילות כלשהי כמו ערב שירה, מפגשים עם חטופים וחטופות אשר שוחררו משבי החמאס ושבו אל משפחותיהם וקהילותיהם וכן, פעילות מחאה תחת הקריאה הברורה – להשיב את כולם הביתה עכשיו. ביום שישי האחרון התקיימה קבלת שבת של קהילת פלמחים יחד עם משפחת רובין מנחל עוז ששיתפו במה שעבר עליהם במהלך אותה שבת שחורה. 

אנחנו מזמינים את כל הקיבוצים להגיע לכיכר ולאוהל התנועה, לתמוך במאבק ולהביע הזדהות עם המשפחות. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר צביקה גזית בן ה-87 ממושב רם-און, שערך השנה ביחד עם בתו, ד"ר עירית גזית פרפנס – טרק לבסיס האם של הר האוורסט * הטרק באורך מעל 100 ק"מ ובגובה 4,500 מטר בוטל יומיים לפני ההגעה ליעד בשל סופה ומפולות שלגים
9 דק' קריאה
טיול עשיר בחוויות – עם 100 שנות היסטוריה של אחת ממושבות הברון והיחידה שנראה על שם תחנת הרכבת שבסמוך לה * בוקר עם חוויות של רכיבת אופניים, מורשת וגם אוכל לצד אומנות ועוד *תמונה ראשית: רחוב המייסדים בבנימינה.
3 דק' קריאה
תחרות "פסנתר לתמיד" – התחרות הארצית ה-17 לפסנתרנים צעירים, תתקיים בימי חג החנוכה באשדוד ■ נציגות המושבים בתחרות – דורון ניצן מניר בנים (17), עין גל ליה מגני עם (17), פריזה הראל מבצרה (16), שנהב אור מבצרה (16) ושמאלי הללי משדה ורבורג (17)  *תמונה ראשית: בתחרות "פסנתר לתמיד", התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים. צילום: בוריס שנוביץ  תחרות "פסנתר
< 1 דק' קריאה
מתוך אמונה כי החינוך צריך להיות מחובר למרחבי הטבע, ויש בו הכוח להעניק לתלמידות ותלמידים למידה חווייתית ומשמעותית במרחב הפתוח  *תמונה ראשית: המתנדבים אורזים את המעילים והסווצ'רים לנזקקים. צילום: מיכל עובדיה  בשנים האחרונות מתבססת בבתי
2 דק' קריאה
בפשיטה על עשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע ועל בתי מחוללי פשיעה מרכזיים * עשרות חשודים נעצרו * ארגון "עד כאן": "אנו קוראים לכל רשויות החוק לנקוט בענישה מקסימלית, מחמירה ומרתיעה"  *תמונה ראשית: הפשיטה על בתי החשודים. צילום: משטרת ישראל  בראשון
3 דק' קריאה
האצטדיון משמש בית לאלופי ישראל ויארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר  *תמונה ראשית: קפיצה לרוחק באצטדיון האתלטיקה החדש. צילום: רון פרידמן  המועצה האזורית עמק חפר, משרד התרבות והספורט וכפר הנוער הדסה נעורים השלימו שיפוץ מקיף שהופך את אצטדיון האתלטיקה לאחד משלושת המתקנים המובילים בישראל בתחום. השדרוג ישמש בית לאלופי ישראל וביניהם נועם ממו, דרג'ה צ'קולה, טדסה גטהון ותחלואיני מלקה, למועדון הפועל עמק חפר באתלטיקה, ויאפשר אירוח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר.   במרחק של 500 מטרים בלבד מקו המים, בנקודה הנחשבת לאצטדיון האתלטיקה הקרוב ביותר לים בישראל, הושלם השבוע אחד הפרויקטים המשמעותיים ביותר בספורט המקומי. במסגרת העבודות, חודשו מסלולי הריצה לחלוטין תוך שימוש בכ-240 טון של חומר סינתטי איכותי, שופצו מתקני הקפיצה והזריקה, והותאמו התשתיות לסטנדרטים המחמירים ביותר. המשמעות המיידית היא הפיכתו של האצטדיון לאחד משלושת המתקנים המרכזיים והאיכותיים בארץ.  ראשת המועצה האזורית עמק חפר, גלית שאול: "עמק חפר גאה להיות מעצמת ספורט מובילה בישראל, והשיפוץ המקיף באצטדיון הוא ביטוי נוסף למחויבות שלנו למצוינות וטיפוח דור העתיד. המתקן המחודש יעניק לספורטאיות ולספורטאים שלנו את התנאים הטובים ביותר להגיע לשיאים חדשים, לארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר ולהמשיך להוות בית חם ומקצועי לאלופים שבדרך. השילוב בין חינוך, ספורט וקהילה הוא מודל מנצח שבו אנו מאמינים ומטפחים כל העת."  האצטדיון משמש כביתם של ספורטאי מועדון "הפועל עמק חפר", ביניהם שמות בולטים כמו אלוף ישראל ב-800 מטר נועם ממו, והרצים למרחקים ארוכים דרג'ה צ'קולה וטדסה גטהון. ההיסטוריה של המקום מוכיחה כי תנאים טובים מצמיחים הישגים: כאן צמחו ספורטאים שהגיעו לאולימפיאדה (כמו רץ המרתון תחלואיני מלקה) וכאלו שזכו במלגות יוקרתיות בקולג'ים בארה"ב.  האצטדיון, הקרוי על שמה של המנהיגה הציונית מרלין אדית פוסט, נשיאה לשעבר של "נשות הדסה" ממשיך את חזונה לאפשר לכל נער ונערה להתאמן בתנאים של מקצוענים. כעת, עם רוח גבית מהים ומסלול חדש ומהיר, הספורטאים של עמק חפר מוכנים לשבור את השיאים הבאים. 
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן