יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 03 02 142528

אין 100% – דרמה בתחום הפיקוח על חקלאות אורגנית  בלעדי!

2 דק' קריאה

שיתוף:

השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות הטילו פצצה, כשהחליטו להסיר מחברת "אגריאור" את ההסמכה לפקח על תוצרת חקלאית אורגנית. נודע כי ההחלטה ניתנה לאחר שימוע שנעשה לחברה והיא נכנסה לתוקף החודש, ב-14 בפברואר 2023.

ההחלטה היכתה בתדהמה את מירב העוסקים בתחום החקלאות האורגנית. חברת "אגריאור"היא הוותיקה ביותר בתחום.

נודע לנו כי בחודש ספטמבר 2022 ביצעה מנהלת תחום סטנדרטים בשירותים להגנת הצומח מירית עמרני, מבדק בחברה, וממנו עלה כי "אגריאור" לא קיימה מאה אחוזים מתוכנית העבודה השנתית שלה, בפיקוח על תוצרת אורגנית. הגברת עמרני שאלה את מנכ"ל "אגריאור" ד"ר יצחק סקלסקי מה בדעתו לעשות כדי להשלים את הפיקוח עד למאה אחוזים ובה בעת קבעה לחברה שימוע ליום 25 בדצמבר אשתקד. ערב השימוע נמסר טלפונית למנכ"ל החברה שלא יגיע לשימוע כי מנהלת השירותים להגנת הצומח, שלומית ציוני, שהייתה אמורה לבצע את השימוע – חלתה. נקבע תאריך אחר לשימוע ב-10 בינואר 2023, ולדברי מנכ"ל החברה הוא קיבל הודעה עוד לפני השימוע כי נשלל מהחברה שלו אישור הפיקוח על התוצרת החקלאית.

השימוע התבצע במועד החדש שנקבע וד"ר סקלסקי הבטיח לגייס עוד מפקחים כדי להשלים את תכנית העבודה השנתית שהוא אמור לבצע שנה אחר שנה.

חברת "אגריאור" מפקחת על תוצרת אורגנית בקרב 180 חקלאים ועוד 350 עוסקים אורגניים במפעלים המייצרים תוצרת אורגנית ובהם לחם, מצות, מיצים ועוד. החברה הוקמה בשנת 1999, בהמשך עברה לבעלות של מועצת הצמחים, ממנה רכש ד"ר יצחק סקלסקי את החברה בשנת 2011. החברה ממוקמת במושב ניר ישראל, סמוך לאשקלון. ד"ר סקלסקי אוחז תואר דוקטור לביולוגיה מולקולרית בחקר הסרטן.

בתחום הפיקוח על תוצרת אורגנית פעילות ארבע חברות: "אגריאור", "סקאל", "המכון לבקרה ואיכות – ,"IQC ו"דרך המעבדה" שהוסמכה בשנה האחרונה.

בתגובה להחלטת משרד החקלאות העביר אלינו ד"ר סקלסקי את התגובה הבאה: "בראשית דבריי אבהיר כי האישורים האורגניים  של "אגריאור" כולל הסמלים על המוצרים, הם בתוקף על פי החוק עד חודש ספטמבר 2023 –  עבור העוסקים. אנו מקווים לחדש את ההכרה כבר בזמן הקרוב כך שלא תיווצר שום בעיה עבור אף אחד מהלקוחות. בחודש ספטמבר 2022 נערך מבדק סדיר בחברה על ידי מנהלת ההסמכה במשרד החקלאות שהעירה במבדק כי על מנת לחדש את ההכרה של החברה בסוף השנה, על "אגריאור" להבטיח ביצוע של 100 אחוזים מעבודת הפיקוחים על פי הנדרש בחוק. היקפי הפיקוח הנוכחיים של "אגריאור" עם עליית הדרישה לתוצרת אורגנית חייבו שינוי מבני ובעיקר הגדלת מספר אנשי המקצוע, תהליך שהחברה מצויה בסיומו יחד עם הגשת בקשה להכרה מחדש".

בהודעה של השירותים להגנת הצומח ולביקורת נאמר עוד כי "בתקופה הקרובה נפנה לכל העוסקים המחזיקים בהיתרים של חברת "אגריאור" על מנת ליידע אותם בדבר אי חידוש אישורה של החברה, להסביר את המשך התנהלותם בתקופת ההיתר וכן את הצורך בהתקשרות עם גוף אישור ובקרה אחר, טרם פקיעת מועד ההיתר שברשותם. כלל העוסקים האורגניים המחזיקים בהיתר בתוקף מטעם חברת "אגריאור" רשאים להמשיך ולסמן את התוצרת האורגנית בהתאם לתנאי ההיתר שברשותם עד למועד פקיעתו.

ובתגובה להודעה הזו שיגר אלי ד"ר סקלסקי את התגובה הבאה:

"חברת "אגריאור" מודה למשרד החקלאות על ההבהרה כי היתרי החברה וסמליל "אגריאור" הנישא על מאות אלפי המוצרים הם בתוקף מלא עד סוף שנת 2023."אגריאור" מאשרת כי אישורה כגוף פיקוח תם ב-14 בפברואר 2023 והחברה פועלת במרץ לחדשו תוך הקצאת משאבי כוח אדם נוספים לפעילות החברה".

דנה יוסקוביץ', המנכ"לית החדשה של הארגון לחקלאות אורגנית, הודיעה כי "אנחנו מצרים על כך ומנסים לסייע לאגריאור לקבל מחדש את אישור ההסמכה. בנוסף, אנחנו בקשר עם משרד החקלאות וכן עם חברת אגריאור בכדי לוודא שהעוסקים המפוקחים על ידם לא ייפגעו מהמהלך".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השומר החדש בשיתוף קרן הארווי וגלוריה קיילי יציבו 60 מיגוניות בשטחים חקלאיים ובחוות במסגרת קמפיין גיוס ההמונים של הארגון למיגון החקלאים ע״ש ולזכרו של החקלאי עומר ויינשטיין ז״ל שנפל מפגיעת רקטה קטלנית בזמן שעסק
2 דק' קריאה
עונת הביטוח 2026/2027 נפתחת בצל אתגרי הביטחון המדגישים את חשיבות החקלאות הישראלית # קנט מציגה שיפור משמעותי בתנאי ביטוח נזקי הטבע המורחב: הפחתת ההשתתפות העצמית ל-6% וללא סף כניסה לקבלת פיצוי. האירועים הביטחוניים של
2 דק' קריאה
כשותית הגפן היא מחלה הרסנית, הנגרמת ע"י מחולל דמוי פטריה מקבוצת האואומיצטים. המחלה משגשגת בתנאי לחות וגשם במהלך עונת הצימוח ומהווה אחד האיומים העיקריים על הכרם. הכשותית תוקפת את כל חלקי הגפן הירוקים, מתבטאת
< 1 דק' קריאה
העלייה בערך היצוא נובעת בעיקר משינויים במחירים הממוצעים, שהגיעו ל-1.28 אירו לקילו, עלייה של 4.8% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד סוזנה רוצ'ארה מקור: valenciaplaza.com קאסטילון. למרות שנה שהתאפיינה בייצור מופחת, מזג אוויר מאתגר ותחרות בינלאומית
6 דק' קריאה
מבצע "שאגת הארי", כמו גם מלחמת "חרבות ברזל" ייצרבו בתודעה הישראלית כתקופה של מבחן מתמשך לחוסן הלאומי. מציאות מורכבת זו עימה אנו מתמודדים למעלה משנתיים מחדדת את התרומה העצומה שיש לחקלאי ישראל, הפועלים בכל
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!