יבול שיא
הרפת והחלב
דיון חירום בגליל 3 1

אנשי הגליל והגולן בישיבת חירום לאור ריבוי אירועי הפרוטקשן

2 דק' קריאה

שיתוף:

ראשי הרשויות בגליל ובצפון, בישיבת החירום של ארגון "עד כאן" למאבק בפרוטקשן: "ככה אי אפשר להמשיך, יוצאים למלחמה, אומרים עד כאן!" 

בארגון עד כאן המוביל את המאבק בפרוטקשן (דמי חסות) קיימו בערב יום ראשון השבוע מפגש מיוחד עם ראשי הרשויות והמועצות בגליל ובגולן, המועמדים בבחירות הקרובות, נציגות בעלי העסקים ונציגות של נפגעי הפרוטקשן וזאת במטרה לשנות גישה ולצאת למלחמה של ממש בפרוטקשן המשמיד כל חלקה טובה בגליל. בין המשתתפים בדיון החירום: ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן, ראש מועצת מטולה דוד אזולאי, ראש המועצה האזורית גולן אורי קלנר מועמדים בבחירות הקרובות, חקלאים, אנשי עסקים ועוד. 

המפגש התקיים לאור ריבוי אירועי הפרוטקשן בחודשים האחרונים, מאז תחילת הפסקת האש בגליל. "אנחנו חווים יותר מ-60 אירועי פרוטקשן רק בחודשיים האחרונים, מרבית האירועים כלל לא מדווחים כי הציבור מפחד גם מהעבריינים וגם שיבטלו לו את פוליסת הביטוח" הסביר זוהר כהן, מנכ"ל עד כאן.  

אביחי שטרן ראש עיריית ק"ש הבהיר: "זה שאנחנו כאן בפנים גלויות זו אמירה ראשונה ואני כאן לחזק אתכם. הנושא ברור: סבלנו מטרור חיזבאללה וזה טרור, טרור פרוטקשן ואם נתייחס לזה בהתאם יהיה מענה גם של פיצוי וגם של חקיקה, לא צריך לשבור את הראש יותר מידי- רק לדאוג שיכירו בפרוטקשן כטרור ואז גם צבא יטפל ואפשר להפעיל אש חיה והכל ישתנה". 

דוד אזולאי ראש מועצת מטולה הלוקח חלק פעיל במאבק הבהיר: "הכי קל לומר ממשלה וחוקים, אבל מהפכה באה מהשטח, מלמטה. כל הכנסת יודעים לבוא לפני בחירות ואז כלום לא קורה. אני נתתי הנחיה: כל מכרז כולל סעיף מפורש שמי שמשלם פרוטקשן לא זוכה במכרז ואם אני מגלה את זה בעתיד אני נותן קנס ופוסל אותו. יחד, מהשטח, נשנה את המציאות. מטולה תהיה מרושתת תוך שנה 100% מצלמות". 

אורי קלנר ראש מועצת הגולן אמר: "בדיעבד הבנתי שבקדנציה הקודמת כסגן ראש המועצה שילמנו מעין פרוטקשן לחברה שסיפקה שירותים למועצה, הבנתי אחרי ששרפו לנו חדר מכונות, ואז שילמנו לבחור יהודי אבל הוא היה מאחורי הקלעים משויך לפרוטקשן. אנחנו חייבים לקדם מהלכים אזוריים לרבות מערכות צילום, איגום וחיבור בין כלל הגופים שבשטח, ותוספת סיירים בשטח". 

יריב בן עמי חקלאי שנפגע מהפרוטקשן ומייסד עד כאן אמר: "לצערי הפסקת האש הוארכה, היה עדיף שישובו הטילים של חיזבאללה כי אז הפרוטקשן נעלם ומול חיזבאללה כולם איתנו במאבק. אני מעריך את כל מי שהגיע לכאן כי אנשים מפחדים להיות כאן בפנים גלויות. השכנים שלי כועסים שאני מתראיין הם מפחדים שיטעו בבית והם יפגעו. אנחנו לא מוכנים להמשיך במציאות הזו ודורשים שינוי מהותי של המצב". 

במהלך האירוע אחד החקלאים אמר בזעם : "יש לנו רק דרך אחת – לקחת את החוק לידיים! רק ככה הם יפחדו להגיע ולאיים, לשרוף ולפגוע בנו. המדינה לא עושה דבר ואם הם לא עושים – אנחנו צריכים לעשות!" 

'עד כאן!' הוקמה במטרה לשים סוף לטרור הפרוטקשן-תופעה חמורה שהפכה לאיום קיומי ממשי על עסקים ותושבים בגליל בפרט וברחבי המדינה בכלל. התנועה הינה אזרחית, א-פוליטית, שנועדה להניע מהלכים טקטיים ואסטרטגיים לחיסול הפרוטקשן.  מזה שנים השתרשה תופעה של גביית דמי חסות מעסקים במגזרים שונים בכל רחבי הארץ. מדובר בתופעה נפוצה המלווה במעשי אלימות הזורים אימה ופחד, פוגעים בביטחון האישי, ומסבים נזקים כבדים לרכוש עד כדי דרדור עסקים לפשיטת רגל.  

בתום האירוע ההנהגה בגליל – ראשי הרשויות, המועצות והמועמדים בבחירות המקומיות שיתקיימו ב 18.2.2025 העלו נקודות, שעל פיהם תורכב אמנה אזורים שתיחתם בימים הקרובים כהצהרה משותפת למאבק הנחוש למיגור הפרוטקשן בגליל ובגולן. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בעידן שבו הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מהיר, עולם החקלאות לא נשאר מאחור. אחד מהחידושים המרתקים שמופיעים לאחרונה הוא השימוש במציאות רבודה (AR) לשיפור ניהול שטחים חקלאיים. פרויקט משותף בין חברת Ceres Imaging ואוניברסיטת קליפורניה, דייוויס,
< 1 דק' קריאה
יו"ר שולחן מגדלי המנגו במועצת הצמחים: "בשנת 2024 צרכו הישראלים כ-43 אלף טון מנגו, עלייה של כ-18% ביחס לשנת 2023" בכנס 'ענף המנגו' השנתי של מועצת הצמחים, מו"פ צפון-מיגל ושה"מ במשרד החקלאות בשנת 2024
4 דק' קריאה
במפגש חקלאי מקיף שנערך במרץ בחיספין, הציגו "מי גולן" והיחידה לחקלאות וחדשנות פתרונות מעשיים לקראת עונת ההשקיה המאתגרת שבפתח. הכנס, שמשך אליו מעל מאה חקלאים מרחבי הגולן, התמקד בהיערכות מיטבית למציאות המורכבת של מחסור
2 דק' קריאה
(פוסט שפורסם בפייסבוק) ב-11.4, עמרי מירן, אשר נחטף מביתו בנחל עוז לעיניי לישי, אשתו ושתי בנותיו רוני ועלמא – יציין יום הולדת שני בשבי. לאחרונה, משתלת חישתיל, יחד עם עוד עשרות מתנדבים, קיבוץ נחל
< 1 דק' קריאה
שיחה עם ברוך זמר, חקלאי ותיק מקדמת צבי, על גידולים חדשניים ואתגרי החקלאות בגולן קדמת צבי היא מושבה חקלאית שנוסדה בשנת 1981, ועברה לישוב קבע ב – 1985. עד אז ישבו המתיישבים במוצב הסורי
2 דק' קריאה
אילאיל הרץ מניר אליהו, מעצבת גרפית במקצועה, הפכה לחקלאית כאשר הקימה חממה הידרופונית כמיזם משפחתי, בו היא מגדלת בעזרת בני משפחתה חסה, עשבי טיבול ועלי מאכל אילאיל הרץ, בת 43, אמא לשלושה ילדים, בוגרת

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן