יבול שיא
הרפת והחלב

אנשי הגליל והגולן בישיבת חירום לאור ריבוי אירועי הפרוטקשן

2 דק' קריאה

שיתוף:

ראשי הרשויות בגליל ובצפון, בישיבת החירום של ארגון "עד כאן" למאבק בפרוטקשן: "ככה אי אפשר להמשיך, יוצאים למלחמה, אומרים עד כאן!" 

בארגון עד כאן המוביל את המאבק בפרוטקשן (דמי חסות) קיימו בערב יום ראשון השבוע מפגש מיוחד עם ראשי הרשויות והמועצות בגליל ובגולן, המועמדים בבחירות הקרובות, נציגות בעלי העסקים ונציגות של נפגעי הפרוטקשן וזאת במטרה לשנות גישה ולצאת למלחמה של ממש בפרוטקשן המשמיד כל חלקה טובה בגליל. בין המשתתפים בדיון החירום: ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן, ראש מועצת מטולה דוד אזולאי, ראש המועצה האזורית גולן אורי קלנר מועמדים בבחירות הקרובות, חקלאים, אנשי עסקים ועוד. 

המפגש התקיים לאור ריבוי אירועי הפרוטקשן בחודשים האחרונים, מאז תחילת הפסקת האש בגליל. "אנחנו חווים יותר מ-60 אירועי פרוטקשן רק בחודשיים האחרונים, מרבית האירועים כלל לא מדווחים כי הציבור מפחד גם מהעבריינים וגם שיבטלו לו את פוליסת הביטוח" הסביר זוהר כהן, מנכ"ל עד כאן.  

אביחי שטרן ראש עיריית ק"ש הבהיר: "זה שאנחנו כאן בפנים גלויות זו אמירה ראשונה ואני כאן לחזק אתכם. הנושא ברור: סבלנו מטרור חיזבאללה וזה טרור, טרור פרוטקשן ואם נתייחס לזה בהתאם יהיה מענה גם של פיצוי וגם של חקיקה, לא צריך לשבור את הראש יותר מידי- רק לדאוג שיכירו בפרוטקשן כטרור ואז גם צבא יטפל ואפשר להפעיל אש חיה והכל ישתנה". 

דוד אזולאי ראש מועצת מטולה הלוקח חלק פעיל במאבק הבהיר: "הכי קל לומר ממשלה וחוקים, אבל מהפכה באה מהשטח, מלמטה. כל הכנסת יודעים לבוא לפני בחירות ואז כלום לא קורה. אני נתתי הנחיה: כל מכרז כולל סעיף מפורש שמי שמשלם פרוטקשן לא זוכה במכרז ואם אני מגלה את זה בעתיד אני נותן קנס ופוסל אותו. יחד, מהשטח, נשנה את המציאות. מטולה תהיה מרושתת תוך שנה 100% מצלמות". 

אורי קלנר ראש מועצת הגולן אמר: "בדיעבד הבנתי שבקדנציה הקודמת כסגן ראש המועצה שילמנו מעין פרוטקשן לחברה שסיפקה שירותים למועצה, הבנתי אחרי ששרפו לנו חדר מכונות, ואז שילמנו לבחור יהודי אבל הוא היה מאחורי הקלעים משויך לפרוטקשן. אנחנו חייבים לקדם מהלכים אזוריים לרבות מערכות צילום, איגום וחיבור בין כלל הגופים שבשטח, ותוספת סיירים בשטח". 

יריב בן עמי חקלאי שנפגע מהפרוטקשן ומייסד עד כאן אמר: "לצערי הפסקת האש הוארכה, היה עדיף שישובו הטילים של חיזבאללה כי אז הפרוטקשן נעלם ומול חיזבאללה כולם איתנו במאבק. אני מעריך את כל מי שהגיע לכאן כי אנשים מפחדים להיות כאן בפנים גלויות. השכנים שלי כועסים שאני מתראיין הם מפחדים שיטעו בבית והם יפגעו. אנחנו לא מוכנים להמשיך במציאות הזו ודורשים שינוי מהותי של המצב". 

במהלך האירוע אחד החקלאים אמר בזעם : "יש לנו רק דרך אחת – לקחת את החוק לידיים! רק ככה הם יפחדו להגיע ולאיים, לשרוף ולפגוע בנו. המדינה לא עושה דבר ואם הם לא עושים – אנחנו צריכים לעשות!" 

'עד כאן!' הוקמה במטרה לשים סוף לטרור הפרוטקשן-תופעה חמורה שהפכה לאיום קיומי ממשי על עסקים ותושבים בגליל בפרט וברחבי המדינה בכלל. התנועה הינה אזרחית, א-פוליטית, שנועדה להניע מהלכים טקטיים ואסטרטגיים לחיסול הפרוטקשן.  מזה שנים השתרשה תופעה של גביית דמי חסות מעסקים במגזרים שונים בכל רחבי הארץ. מדובר בתופעה נפוצה המלווה במעשי אלימות הזורים אימה ופחד, פוגעים בביטחון האישי, ומסבים נזקים כבדים לרכוש עד כדי דרדור עסקים לפשיטת רגל.  

בתום האירוע ההנהגה בגליל – ראשי הרשויות, המועצות והמועמדים בבחירות המקומיות שיתקיימו ב 18.2.2025 העלו נקודות, שעל פיהם תורכב אמנה אזורים שתיחתם בימים הקרובים כהצהרה משותפת למאבק הנחוש למיגור הפרוטקשן בגליל ובגולן. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ממקימי קיבוץ יראון, לחמה במלחמת העצמאות ובצו התנועה שובצה ברשימת המערך ונבחרה לכנסת השביעית  תמונה ראשית: צילום: דוד (דדה) עינב  עדה פיינברג-סרני נולדה ב-1930 ברומא, בתם היחידה של אנריקו סרני, בן למשפחת סרני הידועה באיטליה
2 דק' קריאה
כששרים משתררת דממה. הדר גולדין חזר הביתה. מני גודארד: המון אהבת חיים  שעת צוהריים, כיכר סעד. בדרך כלל אני נוסעת לצומת גמא לעמוד עם החברים מאשכול, אבל נודע לי באיחור, סעד יותר קרובה וזה
3 דק' קריאה
עימות בקואליציה: משרד החקלאות וביטחון המזון בראשות דיכטר מציע להשקיע ברפתות ובמחלבות, בניגוד לרפורמה שיוזם משרד האוצר בראשות סמוטריץ' | "בטווח הארוך הרפורמה תוביל לחיסול ענף החלב", אומרים במשרד החקלאות  תמונה ראשית: ענף הרפת הוא
4 דק' קריאה
"מאז שהתחילו לעקוב אחרי תקריות אלימות בשטחים, במיוחד בעונת המסיק, אנחנו בשנה הכי גרועה המתועדת" היא אומרת   תמונה ראשית: הרבה דנה שרון, מסיק בכפר בתיר, רביעי שעבר. צילום: באדיבות המצולמת  בבוקר חמישי שעבר, נסעה דנה
4 דק' קריאה
הודעה שהעבירה "אבן קיסר" לבורסת נאסד"ק בניו יורק על צעדי התייעלות ורה-ארגון שהיא נוקטת, מלמדת על מצבה של החברה. שווי השוק שלה היה בשיאו מעל 1.5 מיליארד דולר, וצנח ל-34 מיליון דולר. בעת ההנפקה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן