יבול שיא
הרפת והחלב
ליעד סואץ קרני 2

בונות אלטרנטיבה 

9 דק' קריאה

שיתוף:

ראינו אותן צועדות בהפגנות בקפלן וברחבי המדינה לבושות באדום, עם הכובעים הלבנים של "סיפורה של שפחה" – מפגינות נגד הרפורמה המשפטית * כיצד הפכה "בונות אלטרנטיבה" מתנועה פמיניסטית לתנועת מחאה ומאז ה-7 באוקטובר הפכה לקבוצת סיוע אזרחי, שעדיין עומדת על עקרונותיה הפמיניסטיים? * תמר פלד-עמיעד שוחחה עם ליעד סואץ קרני, מחברות הוועד המנהל של "בונות אלטרנטיבה" 

עד השביעי לאוקטובר הכרנו את תנועת "בונות אלטרנטיבה" כתנועת מחאה נגד הרפורמה המשפטית שיזמה הממשלה. כולנו זיהינו ברחובות את אותן קבוצות של נשים פמיניסטיות לבושות באדום, עם מצנפות בסגנון הנשים בסדרה הבדיונית "סיפורה של שפחה", קבוצות קטנות שגדלו מקבוצה קטנה לתנועת מחאה גדולה וסוחפת בכל רחבי הארץ.  

ליעד סואץ קרני, אחת מחברות הוועד המנהל של "בונות אלטרנטיבה", אשת אשכולות, מספרת על השינוי שעשה הארגון לאחר ה-7 באוקטובר: "עם פרוץ המלחמה, בשל המבנה של 'בונות אלטרנטיבה', אפשר היה ליצור ממש במיידי עשייה ועזרה ככל שניתן. כבר בשביעי לאוקטובר הוצאנו הודעה ויצרנו פלטפורמה לעזרה ועשייה. הוצאנו הודעה שפנתה למשפחות שיוכלו לקלוט משפחות מעוטף עזה. חברנו לארגונים 'אחים לנשק', 'מטה ההיטקיסטים' ול'חזית הוורודה'.  

"החלו להגיע בקשות מנשים שפנו אלינו כדי שנצא להוציא קרובים שלהם מהעוטף. הפנינו בקשות אלו ל'אחים לנשק'. התחלנו לאסוף ציוד והעברנו קול קורא על כך. ביום ראשון היו לנו כבר מחסנים מלאים בציוד. חברנו ל'אחים לנשק' וכך נולד האקספו. נשים שלנו הצטרפו לחמ"ל האזרחי, הפכנו לארגון עזרה אזרחית. הכל עבד בסנכרון מעורר התפעלות. רוב המובילות שלנו עשו את החמ"ל האזרחי שלהן באזורי המגורים שלהן. בכך נוצרה פריסה ארצית." 

כיום מתפקדת "בונות אלטרנטיבה" כתנועה לסיוע אזרחי, אך משמרת את תפקידה כתנועה פמיניסטית. מלבד סיוע למשפחות מפונים במציאת דיור, אספקת ביגוד, כלי בית ועוד ועוד ציוד, סיפקה התנועה כ-3,000 מתנדבות ומתנדבים לחקלאים והחמ"לים של חברות התנועה פועלים במלוא הקיטור גם בימים אלה. 

מי את ליעד סואץ קרני? 

המורשת עליה גדלה ליעד היא מורשת של התיישבות, ציונות, הנהגה, ספורט והובלה. 

ליעד סואץ קרני, התפרסמה עוד כשהייתה כדורסלנית וקפטן נבחרת  ישראל. ליעד (42), הקימה משפחה עם חבר נעוריה והיא אם לשלושה ילדים, עובדת כמאמנת מנטלית של ספורטאים ובוועד של תנועת "בונות אלטרנטיבה". הציבור הישראלי נחשף לתנועה עם תחילת המחאה, ראינו אותן עם החולצות האדומות וב'מצעד השפחות' שהחל ברחוב קפלן והפך למצעדים ארציים של נשים, שהופיעו כמעט בכל הצמתים עם הגלימות האדומות. ראינו אלפי נשים עם חולצות אדומות ואף גברים רבים שהבינו מה יקרה במידה והרפורמה המשפטית תעבור.  

ליעד סואץ קרני היא נכדתה של זיוה  בן דרור, שהייתה ראשת מועצת אבן יהודה. אישה מובילה יוצאת דופן בימים עברו. ההתיישבות העובדת שזורה בחייה – סבה גדל בעין גנים, מושב שהוקם ליד פתח תקוה (וכבר הפך לאחת משכונותיה) ויש שטענו שהיה הראשון לפני נהלל. הוריה גרים בבית ינאי, בעלה נצר למשפחה ממולדת.  

ליעד ובני משפחתה גרים באבן יהודה. ליעד שיחקה כדורסל ממש כילדה קטנה בת שמונה. בגיל 16  הפכה למקצוענית, שיחקה בליגת העל ובנבחרת ישראל. כשהייתה בת 21 נסעה ללמוד בקולג' ושיחקה כדורסל. לחבר שלה, אמיר שלו, שאף הוא נסע ללמוד ולשחק כדורסל נישאה לאחר הלימודים. גם אחיה, אחותה הקטנה ואביה שיחקו כדורסל. הכדורסל זרם בדמם.  

תקופת הלימודים הייתה תקופה נהדרת בעבור ליעד, אמיר ומעוז האח. העיסוק בספורט הפך לדרך חיים. השיחה בינינו נסובה על הספורט, כדורסל, על הערך המוסף של הספורט ועל החוזקות שילדים וילדות מפתחים כשהם עושים ספורט. כדורסל הוא משחק שיש בו אגרסיביות רבה, תחרותיות ויחד עם זאת תמיכה גדולה ושיתוף פעולה כצוות.  

ליעד :"חברת 'ארנסט יאנג' חקרה ומצאה שנשים שהן מצליחות ומנהלות ברמה גבוהה הן נשים שעשו ספורט ברמה גבוהה וגם נשים שלמדו לימודים גבוהים. דוגמאות לכך הן ציפי לבני, שקמה ברסלר ואחרות. 

"הכדורסל בשבילי זה ספור אהבה טוב, עד עולם. מאמן טוב הוא מאמן שמבין ומאמין שספורט הינה דרך נהדרת לחנך . מאמן טוב הוא מאמן שרואה שדרך הספורט אפשר לשפר את החברה שלנו.  הספורט הוא כלי לשיפור חברתי, במיוחד בגיל הצעיר בבתי הספר. יש אמירה הטוענת שספורט הינו התרופה הטובה ביותר והאנטיביוטיקה הטובה ביותר לביות העתיד. ילדים שמתאמנים לומדים ומקבלים ערכים אנושיים כאלו שהם בסיס לחיים. הם לומדים תקשורת, מוטיבציה, קבלת סמכות, מוטיבציה, עבודת צוות ועוד. נוכחנו שבתקופת הקורונה, ילדים שהמשיכו לעשות ספורט עברו את התקופה הזו בבריאות נפשית יותר גדולה." 

ליעד סואץ קרני עם המגפון בהפגנה
ליעד סואץ קרני עם המגפון. אלבום פרטי 

"בונות אלטרנטיבה" 

ליעד מכהנת כיו"ר האגודה לקידום הספורט באבן יהודה ועובדת כמאמנת מנטלית של ספורט ביישובי המועצה האזורית חוף הכרמל. בחוף הכרמל עושים עבודה טובה בתחום וליעד, עם הניסיון וההכשרות שעברה, תורמת ועובדת שם. המפגש והריאיון עם ליעד נערך בשל היותה חברה בוועד המנהל של התנועה של "בונות אלטרנטיבה".  

ליעד: "תנועת 'בונות אלטרנטיבה' קמה לפני כשלוש שנים. הן אמנם התפרסמו במחאה אבל ההתחלה הייתה לאחר האונס הנוראי שקרה באחד מבתי המלון באילת לפני כשלוש שנים. מורן זרקנשטיין, בחורה צעירה הזדעזעה מאותו אונס שהופיע וזעזע את הציבור הישראלי והעלתה פוסט בו כתבה: 'משהו חייב להשתנות'. 40 נשים קראו והחליטו להצטרף אליה. כך קמה התנועה שהפכה לפורצת דרך. האונס ההוא קרה בתקופת הקורונה, תקופה יוצאת דופן שאפשרה להרבה אנשים לחרוג מהשגרה שהייתה עד אז. 

"מורן לא הייתה אקטיביסטית חברתית עד אז. מורן יזמה ועשתה מיצג בו עמדו כ-30 גברים בתור.  העצרת הייתה יוצאת דופן, הן בכך שהייתה מיצג בלבד והן בכך שהגיעו 5,000 אנשים. ההבנה הייתה שתמונה והמחשה טובה יכולה להיות הרבה יותר אפקטיבית מהרבה נאומים או מאמר. האנשים שהיו במיצג עמדו עם אצבעות מורמות למעלה. באותו יום, נשים בכל רחבי המדינה לבשו חולצות אדומות  ובשתים עשרה בצהריים החשיכו מסכים. היה שיתוף פעולה גדול בין חברות ענק מהמשק שהוציאו  נשים החוצה – זה היה מפגן הכוח הראשון של 'בונות אלטרנטיבה'.  

"לאט לאט הצטרפו עוד נשים לקבוצות הווטסאפ. הצטרפו נשים מקשת רחבה של מקצועות, נשים בגילאי 35 עד 55. ארגונים רבים הצטרפו, האונס באילת היה הטריגר. אונס שהתרחש בבית מלון בארץ, כמות האנסים שהשתתפו ואנסו, אנשים שעברו במסדרון והתעלמו – אונס שקשה היה להכיל. הייתה הבנה שמשהו מאד רקוב בבסיס, שזהו עניין מערכתי. אני הצטרפתי כמה חודשים אחר כך. הצטרפתי כש'בונות אלטרנטיבה' עשתה פרויקט גיוס המונים עבור ליאת אנשל. בעלה לשעבר של אנשל ניסה לרצוח אותה ואחר כך ניסה לדרוס אותה.  

"ליאת ביקשה עזרה בקנייה של מערכת אבטחה לביתה שתגן עליה. בעלה לשעבר הורשע ונשלח לכלא לתשע שנים. שתי נשים מקורבות ופעילות פנו אלי, הכניסו אותי לקבוצת הווטסאפ וכך נכנסתי לפעילות. עשינו פרויקטים שונים. גילינו שיש פערי שכר בין נשים וגברים – פער של שלושים אחוז באותן משרות לטובת הגברים.  פער של שלושים אחוז אומר שבפער זה נשים עובדות שלושה חודשים בשנה, חינם. פנינו למנכ"לים, קראנו לפרויקט 'שוות משוות'. מנכ"לים רבים בדקו והשוו  את הפערים.  

"אנו באות בטוב ומאד מקפידות על שיתופי פעולה. החלטנו שעלינו להחליט על מטרת על ולפעול להשיג את מטרותינו. המטרה שלנו היא שוויון מגדרי בכל תחומי חיינו. אחד הדברים שמנחים אותנו הוא הגדרת מטרת העל שלנו. הגדרת מטרת העל שלנו יוצר שיתוף פעולה מלא בינינו וכולנו מתגייסות למימוש המטרות שלנו.  

"'בונות אלטרנטיבה' שמה לה מטרות בכל נושא השוויון המגדרי. אנו פועלות ברשויות המקומיות, במנכ"לות ובכל מקום בו אנו יכולות לפעול למען שוויון. בוועד המנהל יש שלוש נשים. בהנהלת העמותה מכהנות 30 נשים ובקבוצות הווט סאפ 30,000 נשים. המטרה שלנו היא שנצמח ויהיו 100,000 נשים. אנחנו לא מפלגתיות, יש אצלנו נשים מכל המגזרים ומכל הקשת הפוליטית – אנחנו הבית של כולן. 

"בתקופת המחאה הבנו שאנו מהוות מטריה לנשים להרגיש נוח. 'בונות אלטרנטיבה' עברה תהליכים שונים. בשנת 2020 החליטו לשנות את הלוגו שלהם. הוספנו ללוגו חנית. התלבטנו מאד. הלוגו היה של לוחמת נצח מיתולוגית והמעצבת הגרפית התעקשה שנוסיף חנית. קראנו לדמות שלנו חניתה וחייכנו. כשהחלטנו להוסיף את החנית הבנו שהתפתחנו. חנית פירושו כלי נשק. להילחם על הדברים החשובים לנו, משמעותו להיות פחות נחמדות ויותר ברורות ואסרטיביות.  

"היום אנחנו פועלות היום בכמה מישורים. נשים חייבות להבין שאנחנו מחויבות להיות בהנהגה ובהובלה, במוקדי קבלת החלטות. נשים הן בעלות ראייה שונה מגברים. הרבה פרטים שנשים ישימו לב אליהן וגברים פחות, למשל, עמידה על כך שתהיה תאורת לילה ברחובות, תקצוב לצהרונים ועוד. 

"לפני מספר חודשים החל המרוץ לבחירתם של מועמדים ומועמדות לראשות עיריות ומועצות. יצאנו עם קול קורא יחד עם עמותות נשים על מנת לעודד נשים לרוץ ולהיות מעורבות בבחירות אלו. דוגמא טובה בעבורי היא ראש עיריית הוד השרון, מאד פמיניסטי, מקדם מאד נשים בתפקידי ניהול בעיר. המטרה שלנו שכמובן נשים יתמודדו ויבחרו כראשי ערים ומועצות, ויותר ויותר נשים יהיו במקומות של מקבלי ההחלטות. נשים צריכות להיות בהנהגה וההובלה. אנחנו איננו ארגון מחאה, אנו ארגון נשי פמיניסטי. החזון מבראשית ממשיך להתקיים. החנית שבלוגו הפכה אותנו לנשים שמוכנות לצאת למלחמה בעבור ילדינו. בעבורינו, בעבור העולם שלנו וחיינו.  

כאמור, התנועה התפרסמה בזמן מחאת קפלן, לאחר שהממשלה ניסתה  לעשות את הרפורמה המשפטית. ביטול הבג"ץ היה מוביל לכך שנשים היו המגזר הראשון שהיה נפגע מכך. הרבה מפריצות הדרך של נשים הפכו למציאות בזכות הפנייה לבג"ץ. אליס מילר היא הדוגמא הבולטת ביותר והזכורה מכולן.  

ליעד: "פגיה בבג"ץ היא פגיעה בזכויות נשים. אנו רואות לנגד עינינו מה שקרה באיראן. נשות איראן היו בטוחות שלא יקרה להן מה שקרה שם לאחר ההפיכה המשטרית. תקופה קצרה לפניי ההפיכה המשטרית, נשות איראן הלכו בשפת הים עם ביקיני – הן לא שיערו שתוך תקופה קצרה תהיינה חייבות להסתתר מאחוריי החיג'אב ויחולו עליהן כל כך הרבה מגבלות. נשים מכל הקשת הצטרפו לתנועת 'בונות אלטרנטיבה' – יש כאן דתיות, ערביות וחילוניות. מה שחשוב לנו שקולן של הנשים יישמע." 

עיית נשיא המדינה מיכל הרצוג בחמל של בונות מחדש
רעיית נשיא המדינה מיכל הרצוג, בחמ"ל של "בונות מחדש". צילום: "בונות אלטרנטיבה" 

בונות אלטרנטיבה ביחד 

כאמור, ליעד היתה קפטן נבחרת ישראל לנשים, תפקיד המשקף מנהיגות ועוד. "ב'בונות אלטרנטיבה' כמו בקבוצת כדורסל," אומרת ליעד, "כל אחת עושה כמה שהיא יכולה במידה ואם יש לחץ על אחת הנשים והיא מורידה הילוך – נשים אחרות מכסות עליה ולוקחות על עצמן יותר. ברור שתמיכה מהבית היא חשובה. נכון להיום גם גברים נכנסו לתנועה והם מעורבים ופועלים עימנו.  

"בארץ חילקנו את המשימות לקבוצות שונות, ועם המחאה הצטרפו נשים שעובדות ושייכות ל'בונות אלטרנטיבה'. רוחה של מורן שיזמה והקימה את התנועה היא הרוח הזורמת ומניעה את כולנו: 'הכל בגדול – הכול אפשרי', הכול בר השגה, לא הנימוס הוא המוביל אלא החשיבות בהשמעת קולנו.  

"אנחנו באות בטוב – אנחנו לא נגד, אנו בעד. זו אינה תנועת מחאה, זו תנועה ששמה לה למטרה לבנות ביחד. על הצמיד שהוצאנו כתוב 'בונות אלטרנטיבה ביחד'. מלכתחילה לא הייתה לנו כוונה להיות תנועת מחאה, אך המציאות שנוצרה במדינה הובילה אותנו להיות כאלו.  

"הדרך שלנו הייתה תמיד למצוא עם מי אפשר לקדם ולהשמיע את קולנו – גם עם חברי ממשלה. ההפיכה המשפטית והחוקים אותם העבירה הממשלה האחרונה הובילה אותנו לצאת במחאה. החוקים  ששינו והרחיבו את סמכויות בתי הדין הרבניים. אנחנו סבורות שביהמ"ש הרבניים מזעזעים ופוגעים בנשים. המטרה שלנו לייצר מצבים שהדבר הנכון ייעשה, לדוגמא, בכל הנוגע להחלטות הנוגעות במשמורת על הילדים. אנו פועלות על מנת שיהיו פתרונות טובים לכולם וטובת הילד היא העיקר. התפיסה שלנו בכל מטרה היא לייצר תוצאה של WIN WIN. 

"במלחמה שפרצה בשמחת תורה נוכחנו שנשים נלחמו, ובכל מקום שהיו נשים – היה לכך ערך עצום בכל מובן. חה"כ רוטמן אמר: 'האישה שבטנק תנצח אבל צה"ל יפסיד'. האמת שזה עוול גדול, האישה שבטנק מנצחת – כך ראינו במלחמה הזאת וצה"ל מרוויח. כך לגבי הנשים שהובילו בכל." 

Screenshot 2023 12 13 113352
למעלה מ-130 תצפיתניות קיבלו במשך השבוע מארזים מפנקים מתנת "פרימייר ים המלח" בעבודה, שינוע וחיבור של בונות נס ציונה. צילום: "בונות אלטרנטיבה" 

ספרי לי על פעילות "בונות אלטרנטיבה" מתחילת המלחמה. 

"כאמור, רוב המובילות שלנו עשו את החמ"ל האזרחי שלהן באזורי המגורים שלהן. בכך נוצרה פריסה ארצית. בכל מקום שיש מובילה נולד חמ"ל אזרחי. ב'אחים לנשק' התמקדו בציוד לחיילים ובפינויים, יחד עם ה'הייטקיסטים'.  

"בשל הארגון של כולנו יכולנו לעשות 'שיפט' ולפעול ביעילות ובמהירות במצב שנוצר. הבנו שאנו צריכות לקחת כיוון פעולה נוסף והוא ארגוני הנשים בעולם. חוסר התמיכה והיעדר ההכרה של ארגוני נשים אלו בפשעים כנגד האנושות וחוסר ההכרה הבינלאומית הוציאו אותנו לפעולה אף בתחום זה. 

"ב-24.10, ארגוני הנשים העולמיים הוציאו הודעה שהן מודאגות מההפצצה על הנשים הפלסטיניות בעזה. דר' כוכב אלקיים, החברה ב'בונות אלטרנטיבה', הופיעה ודיברה על הנעשה בישראל ועל הפשעים המחפירים שנעשו בישראל. היציאה והדיבור של ד"ר אלקיים יצר שינוי והביא לכך שנוצרה הסכמה לדבר עם ארגונים ישראליים.  

בונות אלטרנטיבה בקריאה לשחרור החטופים
"בונות אלטרנטיבה" בקריאה לשחרור החטופים. צילום: "בונות אלטרנטיבה" 

מאבק נגד השתיקה 

"היתה שתיקה רועמת של ארגוני הנשים בעולם," אומרת ליעד. "התחלנו לעבוד עם ערוצים דיפלומטיים. הפנייה שלנו הייתה בטוב, מתוך הנחה שאולי הן לא מבינות ולא יודעות. הבנו שזה לא קורה והתחלנו לעשות רעש. כיום אנו פועלות בארץ ובהסברה בחו"ל. אנו פועלות בימים אלו, ימי המלחמה ומפעילות כל עזרה אפשרית. נוכחתי שהעשייה שלנו היא כמו החזון, עשייה מעבר לכל דמיון.  

נושא ההסברה, בשל המלחמה, היה רע. לקחנו על עצמנו כארגון נשים לצאת בהסברה בעולם. נושא ההסברה הוא מאד אקוטי. יש לנו נשים שעוסקות היום בהסברה לגביי מה שקרה בישראל ב-7.10 במקומות רבים בעולם. עם פרוץ המלחמה התברר שלישראל אין נציגות מספקת של ארגוני נשים מהארץ בארגונים העולמיים ואילו  מהגדה, מעזה ומירדן יש ופעלנו לשנות זאת." 

יש לציין שבאחרונה הפגינו נשות "בונות אלטרנטיבה" ונשים ישראליות מול מטה ארגון זכויות הנשים של האו"ם בניו-יורק, מה שאילץ את האירגון, סוף כל סוף – אחרי שתיקה רועמת של יותר משלושה שבועות – לצאת בהודעה המגנה (אם כי בשפה רפה) את הזוועות והפשעים שבוצעו נגד נשים במתקפת החמאס ב-7 באוקטובר. 

ליעד: "אנו משמרות כל הזמן את הקשר הנשי. יש המון יצירתיות ורעיונות שעולים מן השטח. בזכות המחאה גידלנו וצימחנו הרבה מנהיגות. החזון שלנו מתקיים ומוביל ואנו צומחות בכל המצבים המשתנים.  

"הבחירה לעשות טוב ולהיות בטוב גורמת לכך שאני הולכת עם הלב וכך כולנו. העשייה שלנו גדלה מעבר לכל דמיון. אנו מתעסקות עם המהות, המהות היא המובילה וגורמת לתמיכה רחבה וגדולה יותר. 'בונות אלטרנטיבה' היא בית לכל אישה. כל אישה שרוצה לבוא ולהשפיע מתקיימת בשבילה הפלטפורמה לכך. אנו היום במצב מלחמה, נשים רבות נפגעו מכך כלכלית, ברור לנו שבעוד זמן המחירים הכלכליים יגדלו והקשיים. כבר עכשיו אנו  מלוות נשים במצבים כלכליים שונים ומסייעות להן."  

יצאתי מראיון זה עם ליעד בהתרגשות גדולה. "בונות אלטרנטיבה" התפרסמו בזמן המחאה.   ההיסטוריה שלהן החלה עוד קודם והיום הפכו לכוח מניע ותומך, מחר לכח מניע, תומך, בונה ויוצר. כפי שהן בנויות כארגון הן כוח משנה עולמות, ונשים רבות יצמחו כאן בזכות נשים כמו ליעד וחברותיה. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן