יבול שיא
הרפת והחלב
תמונה 1 4b8deb51 82ce 4deb bee3 ceeec6e22cb5

בסטייל שלה

7 דק' קריאה

שיתוף:

אורי גל (63) מנתיב הל"ה החליטה בגיל 50 פלוס לספק שירותי סטיילינג לנשים. היא מתחברת מכל הלב לנשים בנות 60 פלוס (אבל גם לצעירות יותר) שרוצות לקחת את הארון שלהן בידיים, להיראות טוב ולעשות שינוי פנימי וחיצוני

״נולדתי וגדלתי בקיבוץ הל"ה וכשהתחתנתי, ב-1988, חזרנו לקיבוץ", מספרת אורי. "עבדתי במפעל של תמי 4 ובחינוך, ואחרי מספר שנים ניהלתי מרפאת שיניים ונשארתי שם זמן רב. גידלתי שלושה ילדים חתיכים ונולדו לי שני נכדים.
בגיל 56 התחלתי לעסוק בסטיילינג. הרעיון להתעסק בבגדים ואופנה נבט אצלי בתקופה בה גרתי ברמת גן. הייתי בת 25 ואהבתי לקחת אוטובוס לתל אביב, להסתובב לראות בגדים יפים, תכשיטים, נעליים. עבדתי בשתי משרות כדי שיהיה לי מזומן להוצאות השוטפות וכסף לבזבוזים. בכלל, נורא אהבתי ללכת לעיר! הייתי יושבת לי במרכז ורואה נשים לבושות יפה.
אני זוכרת את הפעם הראשונה שנכנסתי לחנות למידות גדולות (אורי מגדירה עצמה כאישה שלובשת 'פלאס סייז'. א"ס). המוכרת ישר טרחה להגיד שזה לא בשבילי. מאוד נעלבתי. למען האמת, לא הייתה אז בארץ ממש אופנה למידות גדולות כשההיצע היה שמלות ללא צורה או בגדי 'אוהל' שנועדו להסתיר את הגוף״.
״בדיעבד אולי המוכרת עשתה לי טובה כשפקחה את עיניי לגבי ההיצע הדל שיש בשוק" מסבירה אורי. "בגיל 56, אחרי לא מעט עבודות בקיבוץ, חיפשתי משהו חדש ללמוד. משום שתמיד התחברתי לאופנה, רציתי לראות מה חדש. עשיתי הסבה מקצועית תוך כדי עבודה במרפאת שיניים ועבדתי בחנות בגדים. מאז אני עוסקת בסטיילינג. שש שנים בהן זרמו הרבה מים בנהר והרבה בדים, מעצבות וחנויות. המהפך האישי שלי מבחינת בגדים בא לידי ביטוי כשאני בוחרת את מה שמתאים לי ומה שאני רוצה. העיסוק באופנה והתמקדות בנשים אמיתיות, זה הניצחון שלי! מאז החיוך לא יורד לי מהפנים״.
סבתא לילי וסרטים לשיער
״נולדתי בקיבוץ על כל המשתמע מכך", מספרת אורי, "לינה משותפת, מקלחות משותפות עד גיל מסוים, בגדי רזרבה וכו'. רק בשישי שבת או בחגים היו לנו בגדים מיוחדים יותר שנקראו 'בגדי ערב'. פעמיים בשנה התקיימה בקיבוץ תערוכת בגדים ונעליים. בתערוכה הייתי מקבלת רשימה שמנתה את מה שמגיע לי ואת מה שאני יכולה לבחור. כנערה בקיבוץ הייתי פלאס סיז או יותר נכון לא שדופה כמו חברותיי לכיתה כבר מכיתה ח', לכן בחירת בגדים הייתה מאתגרת עבורי. למזלי הייתה לי סבתא לילי. סבתא לילי הייתה 'עירונית' שתמיד הפריע לה שכולן לובשות אותו דבר. לכן היא דאגה לקנות לי בגדים וסרטים לשיער. את הבגדים לבשתי רק בנסיעות אליה או בבית ההורים״.
מהיכן מגיעה המשיכה לאופנה למרות השיממון האופנתי שהיה מקובל בקיבוץ?
״המשיכה לאופנה הגיעה מגיל צעיר וגם כשהתחלתי להסתובב בחנויות ולהכיר מעצבות. פעם שוטטות הייתה עם הרגליים ולא בגוגל" אורי צוחקת, "מאז שלמדתי סטיילינג הבנתי כיצד להתאים בגד גם לפי מבנה גוף. לימדו אותנו שלא כל דבר שנראה יפה בחלון הראווה חוזר איתנו הביתה. עם הזמן הפכתי פחות מפוחדת ללבוש פריט שאמרו לי שלא יתאים לי. החלטתי שאני מתלבשת בשבילי ועבור איך שאני מרגישה. זה העיקר. התחלתי להגיע לירידים שעסקו באופנה, למדוד בגדים, לפגוש את המעצבות וגם לקנות.
כשהתחלתי לעסוק בסטיילינג רציתי לעבוד עם נשים בקבוצת השוות שלי, עם מי שנוח לי. אני מתחברת לנשים בגילי כי עברתי תהליך עם עצמי אחרי ששנים לא לבשתי שמלות. אני יודעת מה ההרגשה ואיך פותרים אותה.
לפעמים כנשים אנחנו הולכות לאיבוד כי הרבה פעמים דואגים להגיד לנו שאנו לא שוות. ההורים שלי למשל תמכו בשינוי קריירה שלי ועדיין מפרגנים לי, אבל יש נשים שסובלות מהורדת ביטחון מהבית. זה נכון, לקח לי כמה שנים עד שהחלטתי סופית שאני עושה מה שאני רוצה, משום שכשאת מרגישה לא שווה קשה לך יותר לתפקד ולשנות. יש נשים שחיות תחת 'דיכוי' של בן זוג או של הסביבה. אני עד היום אני נזכרת במילים שהורידו אותי, לכן אני חוזרת על מנטרות בהן אני אומרת לעצמי כמה אני שווה וכמה אני טובה כדי לגרש את המחשבות השליליות.
מבחינת הקיבוץ, כשרואים אותי לבושה בג'ינס ייחודי או בחולצה יפה וצבעונית, שואלים אותי בפליאה 'לאן את נוסעת!?' כשלמעשה אני פשוט מתלבשת יפה ללא מטרה מיוחדת".
יש המון נשים בנות 50 ואפילו צעירות יותר שלא משקיעות בלבוש. איך את מסבירה את זה?
"נשים מוחקות את עצמן כל הזמן. נשים פונות אליי ושואלות 'למה בכלל שווה לי לעשות שינוי בגיל מבוגר?'. תהליך שינוי סטייל של כל אחת הוא פנימי מאוד. אני למשל התחלתי את השינוי בגיל 50. עד אז תמיד הלכתי עם לבוש שחור או חולצה כהה וג'ינס פשוט, אבל ברגע שגיליתי את הגזרות שמתאימות לי – נעשה שינוי. הבנתי שאני אוהבת להתלבש אחרת, צבעוני יותר. לא קל לקום אחרי שנים של הרגל ולעשות שינוי. לעיתים גם מגיעה על כך ביקורת. היו אנשים קרובים אליי (גם נשים) שהעירו הערות בנוגע לשינויים שחלו בי אבל לי זה עשה טוב, אז עשיתי את זה".
מוציאה שחורים מהבגדים
אז איך משנים תפיסה לגבי לבוש או תדמית גוף?
״לאנשים יש תפיסה מסוימת לגבי בגדים" מסבירה אורי, "כמו למשל שצריך המון בגדים שחורים או רק מכנסיים וגופיות, וכמובן שיש את המיתוס על הכרח קיומה של 'השמלה השחורה הקטנה'. אבל אני ממש מוציאה שחורים מהבגדים. שמלה שחורה קטנה זה דבר טוב שיש לך בארון, אבל את לא צריכה ללכת איתה כל הזמן כי אז את כבר מסתירה את עצמך בתוך משהו שחור ומובנה. אני לא חושבת ששחור זה הכי אלגנטי ובכלל, אנחנו הולכות לאיבוד בתוך השמלה השחורה המשמימה. באירועים למשל, יש המון נשים שנוהגות להגיע בשמלות שחורות. אבל אם תבואי עם בגד ורוד לחתונה אני בטוחה שתקבלי מלא תשומת לב ומחמאות. עם שחור תלכי לאירוע ותגלי שאת הולכת לאיבוד בקהל.
אני לבשתי אפור לחתונה של הבן שלי, זה היה לפני שגיליתי את עולם האופנה ויכולות הסטיילינג, והיום אני מתחרטת על זה. כיום יש לי המון חברות בפייסבוק שמפרסמות תמונות שלהן בחתונות ואני רואה שיש שיפור. יש יותר נשים שמרשות לעצמן ללבוש פריטים עם צבע ולהיראות טוב יותר״.
באירופה מרבית האנשים נראים כאילו הם יצאו מקטלוג של איקאה – רוכבים על אופניים באלגנטיות, לובשים בגדי פשתן טרנדיים בגוני פסטל ונראים נינוחים (מעצבן!). יכול להיות שבישראל קשה להתלבש בסגנון כזה בגלל מזג האוויר הים תיכוני?
״כן חם כאן וזה קצת מגביל, לכן מאוד חשוב לבחור בדים שמתאימים לאקלים שלנו. כדאי ללבוש כותנה ולא בגדים סינטטיים. בישראל כדאי ללבוש בגדים עם בד נושם ולא צמודים מידי כדי שייכנס קצת אוויר לגוף. אפשר להראות טוב גם עם בגדים רחבים. מומלץ לבחור משהו נוח, אלגנטי, לבוש ומאוורר. תמיד אפשר להוסיף ז'קט אלגנטי למשרד ואז להוריד. ז'קט מחויט יוסיף טאץ' מוקפד לכל לבוש.
אני מאמינה שלמרות החום כל אחת יכולה להתלבש יפה ונוח תמיד. גם אם את בפגישה, גם כשאת בסידורים אינסופיים וגם כשאת עובדת מהבית. בקורונה למשל פרסמתי המון פוסטים על לא להתמכר לטייץ ולפיג'מות. נשים הולכות עם טייץ לכל מקום, וחבל. כדאי לבחור בגד שעושה מצב רוח טוב. אני ממליצה לבחור את הבגדים בערב כי בבוקר יש תמיד יש לחץ, בין אם יש ילדים או לא. חשבו, עם מה תרצו לצאת בבוקר? לאן אתן הולכות ואיזה מצב רוח תרצו שילווה אתכן במהלך היום?״.
גם בבית אפשר להתלבש. מי שלא אוהבת ללכת עם חזייה בבית אבל רוצה להראות מוחזקת כי יש לה אורחים או שכנים צמודים – יכולה לבחור גוזייה שזאת מעין חזייה שהיא גופייה, זה הרבה יותר נוח. אפשר ללכת בבית עם שמלות רחבות. לי יש בארון מדף בגדי בית עם בגדים נוחים במצב טוב בלי כתמים או חורים, כמו גלביות שאפשר ללבוש כבגד בית. לפני שאנחנו בוחרות בגדי בית, כדאי לראות שאין עליהם כתמים של אקונומיקה. זה מאוד מרומם ומחזק להראות טוב גם מול לקוחות וגם בבית״.

Screenshot 2024 10 29 120426
אורי גל. הבנתי שאני אוהבת להתלבש אחרת, צבעוני יותר. צילום: גילת ישראל 

נראות היא לא דבר שטחי 

הארון מלא בפריטים שלא לובשים? נמאס משחור ואפור? קצת סטיילינג עוד לא הזיק לאף אחת, בשום גיל או מידה 

איך מתנהלת פגישת סטיילינג עם אישה בגיל השלישי במידה גדולה, שאינה בטוחה בעצמה ואין לה חשק להשקיע בעצמה? 

"יש המון התנגדות לשינויים של נשים במשקל גבוה יותר ובגיל מתקדם יותר. למזלנו כיום יש טרנד של תמיכה בנשים גדולות ויש תמיכה גם ברזות. יש נשים במידה 36 שחושבות שיש להן בטן בולטת למרות שזה ממש לא נכון. הביקורת הכי גדולה מגיעה מתוכנו.  

כשאני ניגשת לאישה אני מכניסה צבע חדש לחייה, מציעה שינוי גדול או קטן לפי טעמה האישי שיכול לשנות את ההרגשה שלה.  

אני לא יכולה לחייב נשים להשקיע בעצמן אבל דווקא בגיל מבוגר אנחנו צריכות לשמור על עצמינו. ב2024 אופנה שמתאימה לגיל 40 יכולה להתאים לגיל 60. אם יש אישה שלא רוצה להשקיע בלבוש שלה אפשר להסביר מה השינוי יעשה: איך זה משפר איכות חיים ואת הביטחון העצמי. סטיילינג ונראות זה לא משהו שטחי, אלא צעד שעוזר לך להקרין שטוב לך ונוח לך מבחוץ ומבפנים. לכן מאוד חשוב לי שהאישה תבוא מוכנה לשיתוף פעולה". 

"בואי נתחיל במה לא ללבוש…" 

כ"אישה כנענית", כך אני קוראת לעצמי, שלא ניחנה בגנום הנורדי התמיר והשדוף, אני שואלת מה כדאי לי ללבוש ומה להעיף מהארון ויפה שעה אחת קודם. 

"בואי נתחיל במה לא ללבוש" אומרת אורי "ואני משחזרת במוחי את היום הארור בשנות ה-90 בו לבשתי חולצת בטן ורודה עם כיתוב open to business בשילוב ג'ינס חתוך מעל הברך. "מומלץ לא ללבוש מכנסי שבע שמניות שחותכים את האורך הטבעי של גופך. יש להקפיד על הלבשה תחתונה מחזיקה וגם עוטפת, וחשוב להסתכל איך את נראית מאחורה.  

אם לובשים שמלות כדאי ללכת על גזרת A המתאימה כמעט לכל מבנה גוף. חשוב לדאוג שיהיו קווי אורך בבגדים: אם לובשים טופ על טי-שירט או על גופייה, מומלץ לשלב קימונו שזה פריט שמדרג לגמרי את הטוטאל לוק ונותן קווי אורך יפים.  

ומה לגבי עקבים? 

אני לא הולכת עם עקבים. יש חברות שמייצרות נעליים שטוחות יפות ואלגנטיות. מי שרוצה להראות רלוונטית יכולה לבחור סניקרס נוחות שפותרות בעיות. עם סניקרס אפשר ללבוש טי-שירט או שמלה. אני לא אוהבת עקבים אבל מי שמוכרחה יכולה למצוא גובה של נעלי עקב שנוח לה". 

את בעד מבחר גדול של בגדים או כמה פריטים בודדים בארון? מה השילוב המנצח במלתחה 

"אני חושבת שלא צריך שיהיה ארון עמוס מידי כי אז לא לובשים את מה שיש וחוזרים לאותם פריטים כל הזמן. חשוב שיהיו פריטים על זמניים שיתאימו תמיד, כמו ג'ינס מחמיא שאוסף את הגוף וטי-שירט צבעונית או חלקה שאפשר לשדרג עם צעיף או תכשיט.  

לא צריך להעמיס את הארון בבגדים כדי להתלבש טוב. אין מה לקנות עוד ועוד. אפשר לשחק עם אקססוריז על חולצות שלובשים כמה פעמים. אם תקני שלושה-ארבעה ג'ינסים וכמה חולצות טובות – תגלי שיש לך יותר אפשרויות ואת לא מסתבכת. גם במשרד אפשר לשדר רוך. עורכות דין שלובשות שחור יכולות להוסיף מעט צבע לביגוד. צבע נותן נגישות ועוזר לאנשים להיפתח לאנשי ונשות מקצוע. 

לבוש נכון ואלגנטי זה לאו דווקא דבר שצריך לבזבז עליו הרבה כסף. אני למשל מתנדבת בויצ"ו שמציעה רשת חנויות יד שנייה זולות משמעותית וגם ידידותיות לסביבה. יש לי חדר בבית עם המון בגדים במידות גדולות שבתיאום מראש אפשר לבוא ולקנות בגדים במחיר נוח מאוד. בנוסף לכך אני מקיימת מכירות יד שנייה של בגדי איכות לפי תיאום והיענות. גם מסיבות החלפת בגדים זה דבר נהדר! בפגישות סטיילינג בהן אנחנו עושות קניות בארון נשים מגלות פריטים חדשים שהן שכחו מקיומן. אם תעשי סדר בארון תראי בגדים חדשים עם טיקטים. כדאי לא לקנות פריט במיליון צבעים ולהתפתות במבצעים של1+1 כי זה סתם יקר ומעמיס את הארון. צריך למצוא מקום טוב באמצע". אורי מסכמת.  

לפרטים נוספים: אורי 052-3742771  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ארגון הצלת המזון ערך אירוע הוקרה חגיגי למאות חקלאים שהמשיכו במשימת הצלת המזון גם בימי מלחמה ובשנה מאתגרת זו. האירוע נערך בהשתתפות שגרירת הארגון נלי תגר, והמנטליסט ליאור סושרד שהדהים את קהל החקלאים ובני
2 דק' קריאה
AROtech היא פלטפורמה חדשנית המאפשרת לחקלאים/ות להנות מ- מגוון הולך וגדל של אפליקציות ווביות שימושיות להורדה על בסיס פיתוחים של אלגוריתמים שונים שפותחו על ידי חוקרים/ות ממכון וולקני. חוקרי המכון צברו נתונים רבים במהלך
ליאם ודור יצאו להתרענן ולספר על טיול בימים לא פשוטים אלה, עם הרבה טבע, מורשת בן גוריון והנבטים וגם ציונות המאה ה-21  *תמונה ראשית: הסלון בצריף בן גוריון. צילום: דור בר  קבר וצריף בן
6 דק' קריאה
מירה פישביין, המתגוררת בעמק יזרעאל, מנהלת ארבעה סניפי ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) בצפון הארץ * פישביין היא אישה שכל עבודתה היא חסד והצלת נפשות * בראיון ל"קו למושב" היא מספרת על ה-7 באוקטובר, היום
7 דק' קריאה
אמר שר החקלאות דיכטר בוועדת הכלכלה, על רקע חשש החקלאים להתייקרות מחיר המים * יוני דמרי: "מדובר בחוק שיאפשר לחקלאים לקיים חקלאות ישראלית במחירי מים הוגנים"  *תמונה ראשית: שר החקלאות ובטחון המזון, אבי דיכטר
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן