יבול שיא
הרפת והחלב
ברק איילון ואמו מירה איילון

ברק איילון ואמו מירה נהרגו מפגיעת נ"ט 

2 דק' קריאה

שיתוף:

למרות צו הפינוי מהמושב נותרו מירה ואליהו איילון ובנם ברק, אב לשני ילדים במושב, כדי לדאוג ללול ולמטעים שברשותם * הם לא היחידים, עשרות לולנים בגבול הלבנון מסכנים את חייהם בכדי לשמור על פרנסתם 

ברק איילון, חקלאי וחבר כיתת הכוננות של כפר יובל, ואמו מירה נהרגו ביום ראשון השבוע מירי טיל נ"ט שפגע בביתה במושב שבאצבע הגליל. מירה, בת 76 במותה, הותירה אחריה בעל, ארבעה ילדים ו-12 נכדים. ברק, בן 45 במותו, הותיר אחריו שתי בנות. האב, אליהו איילון (74) הוגדר כנפגע חרדה ומוגדר כפצוע קל. השלושה שהו בבית כאשר טיל נ"ט פגע בקיר הבית. הלויית ברק ומירה איילון התקיימה ביום שני השבוע בחייק המשפחה, ע"פ הוראת פיקוד העורף. 

מייד לאחר הפגיעה בבית קבעו כוחות מד"א וכוחות רפואה של צה"ל את מותו של ברק. במקביל הוטסה מירה איילון, במסוק למרכז הרפואי "זיו" בצפת במסוק, לאחר שנפגעה במצב אנוש. לאחר מאמצי החייאה רבים נאלצו הרופאים לקבוע את מותה. 

מאז תחילת המלחמה נותרו מירה ואליהו בעלה במושב, על מנת לטפל במטעים ובלול שברשותם. למשפחה לול בין 32 אלף מטילות. ברק נותר במושב כחבר כיתת הכוננות וסייע לאביו ואמו במשק. מצה"ל נמסר כי מלבד ירי הנ"ט לכפר יובל, זוהו שיגורי נ"ט גם לעבר מרחב זרעית ושומרה. בנוסף זוהו שיגורים משטח לבנון לעבר משגב עם וגורן, ואלו נפלו בשטחים פתוחים. 

כשבוע וחצי לאחר פרוץ המלחמה פונו תושבי  כפר יובל מבתיהם. כעבר מספר ימים ביקר במושב שר החקלאות אבי דיכטר ופגש את בני הזוג איילון. מירה אמרה אז לשר: "כבר שנים שיש לנו משק של עופות פטם לפני שיווק, על אף שקיבלנו צו פינוי מהיישוב – בעלי לא יכול להתפנות ולהפסיק לעבוד ולטפל בעופות. אין מישהו אחר שיעשה זאת במקומו. " 

עד עכשיו לקחו חלק בעבודת המשק שלושה עובדים זרים תאילנדים – אך עם פרוץ המלחמה הם שבו לתאילנד. זה יצר מצב בעייתי שבו בעלי אליהו, בן ה-74, שגם סובל ממחלות בריאותיות – נותר לבדו לטפל במשק ששטחו פרוס על דונמים רבים בלי עזרה נוספת. ביקשנו מהחברה שאחראית לספק עובדים למצוא תחלופה – אך אף אחד לא רוצה להגיע לכאן. אפשר להבין אותם – אנחנו יושבים ממש על הגבול אך נקלענו למשבר חמור בכוח האדם. אין מי שידאג לעופות או יקטוף מהמטעים שלנו". 

"ממושב כפר יובל נמסר: "חבר המושב ברק איילון, חבר כיתת הכוננות נפל כשהגן על היישוב. אנו חברי כיתת הכוננות והנהלת היישוב והמועצה מרכינים ראש בנפילת."  

מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח: "אבל כבד נפל על מושב כפר יובל ועל תנועת המושבים. אנו מרכינים ראש ומשתתפים בצער המשפחה ובצער מושב כפר יובל על נפילתם של מירה איילון ובנה ברק ז״ל שנהרגו מטיל נ״ט. מדובר במשפחת חקלאים אשר נשארו במושב לעבד את אדמות המטעים שלהם ולעבוד בלול, ברק שימש גם כחבר כיתת כוננות במושב. החקלאים בצפון הארץ מסכנים את חייהם בכל רגע נתון בהיותם מעבדים את אדמות המדינה, מספקים תוצרת מזון טריה ושומרים על גבולות המדינה והביטחון הלאומי. יהי זכרם ברוך." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מועצת החלב הגישה לפני זמן קצר עתירה לבג״ץ, בטענה שועדת הכנסת לא יישמה את החלטת יועמ"שית הכנסת לפצל את הרפורמה מחוק ההסדרים בעתירה פירטה מועצת החלב כי העברת הדיונים על המשך הרפורמה לועדה למיזמים
< 1 דק' קריאה
עמית יפרח, מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל: ״הרפת הישראלית היא הסיירת של חקלאות הישראלית. כשמציעים לנו צימרים במקום חקלאות זו פשיטת רגל ערכית! רפת, לול וחממות עגבניות כמו שיש למשפחה שלי בעוטף,
3 דק' קריאה
רגולציה מחמירה, מכסות יבוא, תקני בריאות נוקשים ומאבקי סחר עולמיים – האיחוד האירופי מוביל מדיניות הגנה מהקשוחות בעולם על משק החלב המקומי *תמונה ראשית: פרות חולבות. צילום: FREEPIK בעוד בישראל נפתחים ליבוא חופשי של
4 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בכפר הצעירים והצעירות החדש בדברת. צילום: ענת חרמוני המועצה האזורית עמק יזרעאל חנכה השבוע את כפר הצעירים והצעירות לחינוך בדברת, לאחר תהליך שיפוץ וחידוש מקיף. הכפר מצטרף לכפר הצעירים והצעירות הפועל בגניגר,
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: כלניות ליד קיבוץ יד מרדכי. צילום: תיירות יד מרדכי במהלך פברואר תקיים המועצה האזורית חוף אשקלון פסטיבל חורף אזורי רחב היקף, שייפרס ברחבי יישובי המועצה ויציע עשרות אירועים, סיורים ופעילויות לקהל הרחב,
< 1 דק' קריאה
לכבוד ט״ו בשבט, צוות אגף המרחב הכפרי של המועצה האזורית גזר הוביל מהלך נטיעות רחב היקף, שהתאפשר בזכות שותפות חשובה עם משתלת אשתאול של קק״ל, שסיפקה 2,780 שתילי עצים צעירים, שיחים מקומיים וצמחי תבלין ויחד עם המשתלה הקהילתית
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!