יבול שיא
הרפת והחלב
דנה יוסקוביץ מנכלית איגוד החקלאים האורגנים. צילום רביד עידן 1

דנה יוסקוביץ' מונתה למנכ"לית ארגון החקלאות האורגנית

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

יוסקוביץ': "אני מאמינה שהחקלאות האורגנית מהווה פתרון ישים, גמיש ומתפתח לבעיות רבות שהחקלאות הקונבנציונלית מייצרת היום"

דנה יוסקוביץ' (30), טבעון, מונתה למנכ"לית ארגון החקלאות האורגנית בישראל.

יוסקוביץ' בעלת תואר ראשון במדעי החיים (ביולוגיה) במגמת אקולוגיה וסביבה, ובתפקידה האחרון כיהנה כמנכ"לית עמותת "שבועת האדמה" לקידום חקלאות עירונית ופיתוח קהילה הפועלת בעיר באר שבע והסביבה. בנוסף, הייתה רכזת רשת יזמים בעמותת "ארץ עיר", וליוותה 25 יזמים מכל הארץ במסעם לקדם יוזמות חברתיות עסקיות.

ארגון החקלאות האורגנית מאגד בתוכו חקלאים, יצרנים, עוסקים ופעילים במגוון עיסוקים בתחום החקלאות, התעשייה, והמסחר האורגני. הארגון מונע ע"י תחושת שליחות לתרום לבריאות הציבור והסביבה במדינת ישראל.

דנה יוסקוביץ: "אני מאמינה שהחקלאות האורגנית מהווה פתרון ישים, גמיש ומתפתח לבעיות רבות שהחקלאות הקונבנציונלית מייצרת היום. לכן היא ראויה לקבל מקום מכובד בשיח ובצרכנות הישראלית בנוסף להכרה ולתמיכה ממשלתית. אני רואה את תפקידי ותפקיד הארגון כגוף מאגד המייצר רשת חזקה של מגדלים ועוסקים, המתעל את הכוח שלנו כקבוצה ואוסף אליו אנרגיות המגולמות בידע, כסף ומשאבים אנושיים כדי לקדם את החקלאות והתודעה האורגנית בישראל."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*תמונה ראשית: ההצפה במושב בית השקמה. צילום: דוברות כיבוי והצלה  הסופה "ביירון" גרמה להצפות קשות באחד מרחובות מושב בית שקמה אשר במועצה חוף אשקלון. צוותי מד"א הקימו במושב נקודת טיפול, וטיפלו באותם תושבים שסבלו מפגיעות קור. שבעה מהם פונו
< 1 דק' קריאה
"נאבק בהחלטה בכנסת ואם צריך כל החקלאים במדינה יצאו לרחובות"  לאחר אישור "הרפורמה" שמשרד האוצר רוצה להעביר בענף החלב, בישיבת הממשלה שדנה בתקציב 2026, הודיעו יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח ומזכ״ל התאחדות חקלאי ישראל, אורי דורמן בתגובה: “החלטת הממשלה לאשר את רפורמת החלב היא גזר דין מוות למאות רפתות ישראליות ובעיקר לאלה שבקו הגבול בצפון ובעוטף עזה. בעוד החקלאים מספקים ביטחון מזון תחת אש ותוך כדי שמירה על גבולות המדינה, הממשלה בוחרת לפרק את החוסן הלאומי מבפנים.  "זהו מהלך חסר אחריות, שמסכן את ביטחון המזון של ישראל ומפקיר משפחות שחיות שנים על האדמה ומייצרות את החלב הטרי והבטוח ביותר בישראל. מי שחושב שייבוא הוא תחליף לחקלאות ישראלית לא מבין את המציאות, או פשוט ויתר על ההתיישבות ועל הפריפריה."  יפרח ודורמן אומרים: "הרפורמה הזו לא תעבור. נאבק בהחלטה בכנסת ואם צריך כל החקלאים במדינה יצאו לרחובות עד שנעצור את המחדל הזה. אנו מודים לשר החקלאות וביטחון המזון, אבי דיכטר שהתנגד ושעמד כחומה בצורה למען החקלאים ולשרי מפלגת עוצמה יהודית בן גביר, אליהו ווסרלהאוף אשר נמנעו ומבינים את חשיבות החקלאות למען ביטחון המזון של אזרחי מדינת ישראל."  
< 1 דק' קריאה
בכפר סילבר – או כפי שהוא נקרא בחיבה בפי התלמידים והעובדים בו בשם "הכפר" – השכילו לשמור על קשר עם הוותיקים והפורשים, הגמלאים. השבוע נערך כנס הגמלאים והפורשים השני של ועד הגמלאים, במהלכו הנציחו את בוגרי הכפר
4 דק' קריאה
ממתקים ברוטאליים, תחפושות ואדרנלין גבוה. איך התמקם חג ההלוואין (גם) בקיבוצי ארצנו? דיווח מצמרר מקיבוץ דביר  *תמונה ראשית: רוחות רפאים במרפסת. תקציב של 100 שקל למשפחה. צילום: המשפחות המארחות  כאילו הלב לא מאיץ במהירות 200 קמ"ש
4 דק' קריאה
אחרי שירות קרבי ארוך ותובעני שבמהלכו מעולם לא נשאל מה שלומו, למד ליאור חיון מקיבוץ דביר לדבר על רגשות. עכשיו הוא מתעל את היכולת שרכש לעבודה עם חיילים ומילואימניקים. "אחת המטרות היא שאנשים יבינו
6 דק' קריאה
ליאור שמחה, מזכ"ל התנועה הקיבוצית, בהכנה עם הפעילים לשנת 2026: "בנק המטרות מלא, ואנו עובדים על תכנית עשירה ומגוונות – גם של רעיונות, אבל לא פחות חשוב, של דרך"  "שנת 2025 הייתה שנה קשה כואבת בתנועה הקיבוצית.
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן