יבול שיא
הרפת והחלב
יואל זילברמן

הושקה חברת ההשקעות בחקלאות – "ארץ נושבת"

2 דק' קריאה

שיתוף:

החברה תגייס עשרים מיליון דולר לטובת השקעה במיזמים חדשניים לחקלאות הישראלית

לאחרונה התקיים אירוע ההשקה לחברת ההשקעות בחקלאות "ארץ נושבת" מבית ארגון "השומר החדש". האירוע התקיים במעמד איש העסקים מייקל אייזנברג, יו"ר השומר החדש ושותף-מנהל בקרן הון הסיכון אלף (Aleph), איש העסקים ויו"ר מעוז ומנכ"ל טימברלנד לשעבר – ג'ף שוורץ, נשיא אלביט לשעבר – יוסי אקרמן,  סמנכ"ל הכספים ב-SimilarWeb – ג'ייסון שוורץ, איש העסקים – יצחק תשובה,מנכ"ל "מרכז כנרת לחדשנות KIC" – אלעד שמיר שהגיע עם אביו יאיר שמיר, שר החקלאות לשעבר ובנו של יצחק שמיר ז"ל, מנכ"ל ומייסד ארגון השומר החדש – יואל זילברמן ובהשתתפות יזמים, אנשי עסקים, חקלאים ועוד. 

במהלך האירוע נשא דברים יואל זילברמן וכן מנהל חברות ההשקעות והיזם, אבי כהן. במהלך האירוע נערך ראיון אחד על אחד של יו"ר הארגון מייקל אייזנברג עם ג'ף שוורץ בנושא 'עתיד ביטחון המזון והחקלאות בעולם'.

לאחר שלמעלה מ-200 מיזמים הוגשו לחברת ההשקעות, במהלך האירוע הוצגו 13 המיזמים שעברו את השלב הראשון וביניהם: חברת ביומיק אגריטק אשר פיתחו שיטה חדשה לגידול ירקות מודלים מלמעלה כלפי מטה לחיסכון בעבודה; חברת Salicrop המפתחת טיפול ביוכימי ייחודי לשיפור עמידות זרעים; ,Mata חברה שפיתחה טכניקה לדילול מקדים של הפרי על מנת לשלוט בגודל וכמות הפרי. 

בתחילת נובמבר יתכנסו חברי וועדת ההשקעות ויחליטו על גובה ההשקעות. הסכום הכולל לסבב הגיוס נאמד על עשרים מיליון דולר לטובת כלל המיזמים. היוזמות שייבחרו ע"י ועדת ההשקעות יחלו בשלב הפיילוט ויזכו לליווי אישי ומקצועי.

יואל זילברמן: "בשנים האחרונות עסקנו בעיקר בסיוע לחקלאים במצוקה וחיבור הנוער, אבל כעת צו השעה הוא לגדל את הדור הבא של החקלאים בישראל. לפני יותר משנתיים מייקל אייזנברג נכנס לתפקיד היו"ר, והתחלנו לחשוב יחד איך אנחנו מייצרים תשתית שתוכל לייצר את ביטחון המזון בישראל. גם בקורונה וגם במלחמה בין רוסיה לאוקראינה ראינו את שאלות ביטחון המזון. כל האירועים הללו האיצו את התהליך של הקמת חברת ההשקעות. יש פה חקלאים שחלומם זה לראות אותם משגשגים הולכים וגדלים. הערב הזה נועד כדי לחגוג ולהתניע את זה ולהאמין שאפשר לעשות דברים גדולים ביחד". חברת ההשקעות 'ארץ נושבת' מבית 'השומר החדש' הוקמה לאחר עשור וחצי של פעילות אינטנסיבית ברחבי הארץ מתוך הבנה שיש צורך לתמוך ולקדם חקלאות צעירה, חדשנית ועתידית במדינה. החברה נוסדה כעת כחלק מתהליך אסטרטגי שמטרתו לקדם את עתיד החקלאות הישראלית.  החברה תשקיע בחקלאות עתידית, מניבה, ברת קיימא וצעירה, כל זאת במטרה להניע יותר צעירים וצעירות להתחבר לאדמה ולראות בחקלאות פוטנציאל כלכלי אמיתי וקיים בראי האתגרים העולמיים. החברה תשקיע במיזמי חקלאים צעירים, טכנולוגיה ומיזמי אגריטק והפרחת קרקעות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע מקדמת בברכה את "פרויקט יואב": שילוב ייחודי של שירות צבאי משמעותי והכשרה טכנולוגית לצעירים חרדים *תמונה ראשית: צילום: יח"צ המכללה המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע בשותפות עם עמותת "דרך
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: המלש"שים של קדמה ברמת הנגב כ-60 מועמדים לשנת שירות מכל רחבי הארץ השתתפו ביום חמישי במועצה האזורית רמת נגב ביום הגיבוש הראשון של תנועת "קדמה התיישבות צעירים", לקראת פתיחת שנת הפעילות הבאה.
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הודיה כהן, כלת חידון התנ"ך לשנת 2026. צילום: ברונו שרביט, לע"מ כל הכבוד להודיה כהן, ממושב ניר עקיבא אשר במועצה האזורית מרחבים, שזכתה בתואר הנכסף כלת חידון התנ"ך. הודיה, תלמידת כיתה י"א
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: תלמידי ביה"ס נופים ותושבי המועצה "צועדים לזכרם" הבוקר התקיימה צעדת "צועדים לזכרם" בבית ספר נופים, אשר במועצה האזורית באר טוביה, יחד עם בני משפחותיהם של הנופלים, בוגרי בית הספר, גיבורי ישראל, שנפלו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מטקס יום הזיכרון ביואב. צילום: נגה שדמי ביום ראשון 19.4.26 התקיים בבית הספר צפית שבמועצה אזורית יואב, זו השנה השלישית בפורמט מועצתי, טקס זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה במעמד ראש
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הסוסים הטיפוליים יוצרים את המספר 78. צילום: איל דמרי בתוך השקט של שדות עמק אילון התקיים השבוע אירוע יוצא דופן: חוות "רוכבים במרחב הפתוח" במושב כפר שמואל, המהווה בית טיפולי לאוכלוסיות עם
< 1 דק' קריאה

כתבות נוספות

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!