יבול שיא
הרפת והחלב
86f6c06c fa9f 490e ab44 56e61586bc79

החיים הם התפתחות  

2 דק' קריאה

שיתוף:

שבתאי אבני מגעש חוגג מאה. את ערך המתנות ביקש לתרום ל"אחים לנשק" 

בשבת חגג שבתאי אבני מגעש, שנמצא בבריאות טובה ובראש צלול, יום הולדת 100 במסיבה גדולה בהשתתפות מאה מוזמנים, בני משפחה, חברים ואף חניכים שלו מתקופת שליחותו באורוגוואי. 

הוא נולד ב-1924 בעיר קורדובה בארגנטינה למשפחה שהיגרה ממולדובה. כנער היה בעל מודעות יהודית וציונית והיה בין מקימי קן השומר הצעיר הראשון בעיר "בפסח 1943 עת מרד גטו ורשה" ובהמשך ראש הקן. באפריל 47 בעת שיצא להכשרה בבואנוס איירס שמע ברדיו את הכרזת כ"ט בנובמבר ובמאי 48 עלה על אוניית משא בדרכו לארץ. שבתאי עלה עם גרעין לטינו אמריקאי א' של השומר הצעיר ולאחר תקופה בנגבה והכשרה במעברות הקים עם הגרעין את געש. 

לאורך השנים מילא שבתאי תפקידים שונים בקיבוץ במפ"ם ובתנועת הקיבוץ הארצי: בתחילת שנות ה-50 ריכז את סניף מפ"ם בנתניה, באמצע שנות ה-60 היה בשליחות של מפ"ם והקיבוץ הארצי לחטיבה צעירה מרדכי אנילביץ באורוגואי ובשנות ה-70 כיהן כמזכיר הקיבוץ. 

מרבית שנותיו עבד ברפת ואליה שב בסיום התפקידים השונים שמילא ועסק גם בהדרכה לגידול פרות בארצות אמריקה הלטינית. 

"איש ספר, אוהב היסטוריה, פילוסופיה ומוזיקה" מספרת בתו ומוסיפה: "איש רחב אופקים שכל הזמן שואף להרחיב אותם עוד ועוד גם בגילו המופלג". 

לשבתאי שלושה ילדים, תשעה נכדים, 10 נינים וכולם גרים בגעש. 

שבר לראות מה מתרחש במדינה 

לחגיגת יום ההולדת ביקש שבתאי מהמוזמנים לא להביא מתנות ואת ערך המתנה לתרום ל"אחים לנשק". "אני לא צריך מתנות" הוא אומר, "ביקשתי במקום זה לתרום לדבר שהוא חיוני ומרכזי למאבק לדמוקרטיה, לאור מה שעברנו. 'אחים לנשק' לוחמים לא רק בחזית הצבאית, אלא גם בחזית החברתית ואני רואה בהם כתובת נכונה לתרומה". 

ממרום שנותייך, איך אתה רואה את מה שקורה לנו במדינה? 

"הייתי בימי הקמת מדינה, עליתי לארץ והייתי בנגבה עם הלוחמים שהיו שם. זה שבר לראות מה שמתרחש היום במדינה. אני רואה את השסע, לא האמנתי שאנחנו יכולים להגיע לזה. כואב לי הלב על הנופלים ועל החטופים. כבר הגעתי לשלב שראיתי את המדינה משגשגת ופורחת, אני מקווה שבעתיד נוכל לחזור לשגשג ובדורות הבאים לשמור ולהיות נאמנים למסורת של אבותינו". 

מה אתה אומר על השינויים שהקיבוץ עובר? 

"השינויים חשובים. אנחנו חיים היום בקהילה פתוחה, ואלו החיים הרצויים, גם לפרט, גם למשפחה וגם לקהילה ולציבור. אני מקווה שנדע לשמר את צורת החיים שלנו ולשמש דוגמה לחיי קהילה בעולם של ניכור. כל השנים תמכתי בשינוי, החיים הם התפתחות ואי אפשר לעצור". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יסמין סרטני מתגוררת במושב מרחביה והיא בת קיבוץ מרחביה הסמוך * יסמין קיבלה על עצמה  לנהל את המוזיאון ומרכז המבקרים שמוכר בפי כולם כ"החצר הגדולה" * מעידים עליה, שהיא נכנסה לתפקיד עם רוח חדשה,
7 דק' קריאה
טרקטורים מתקדמים, שירות עד המשק ומחירים אטרקטיביים – כך כבשה קרסו מוטורס דויץ את לב החקלאים באירוע המיוחד באולם "אליבא" היום (יום רביעי) נערך באולם "אליבא" באופקים אירוע מכירות מיוחד של חברת קרסו מוטורס
2 דק' קריאה
היום ארון פנסיונר של החיים, הוא ממשיך ומסדר ומפרק ומפריד סוגי מתכות ומחיה עם נכדו מנועים וגם מתעקש להמשיך ולרוץ ולשמר כושר פיזי  יש כאלה שעבורם להיכנס למחסן של אהרון (ומכאן והלאה כפי שאנחנו
תערוכת צילום לזכרה של דניאל וולדמן ז"ל, בבית הספר 'יחד' בגבעת אלה * דניאל וולדמן ז"ל, נרצחה ב-7 באוקטובר במסיבת ה'נובה' יחד עם בן זוגה – נועם שי ז"ל  השבוע נחנכה זו הפעם השנייה,
3 דק' קריאה
במשך שנים עבדה שירה רביבו מנתיב העשרה כעובדת סוציאלית בשדרות, מלווה מקרוב משפחות שחיות תחת איום מתמיד – עד שהאיום והאימה הגיעו לפתח ביתה * בראיון מתארת רביבו את הדרך הארוכה שעברה, החל מטראומת
9 דק' קריאה
נאור סיבוני הי"ד, גיבור ישראל ולוחם גדוד 13 בחטיבת גולני, קיפח את חייו בבוקר השבעה באוקטובר בעודו בן 20 בלבד, תוך שהוא מצליח להציל חיילים ואזרחים רבים * בראיון מיוחד עם אימו צילה, ממושב
7 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן