יבול שיא
הרפת והחלב
מאיר יפרח יור ענף הירקות במועצת הצמחים ומזכיר ארגון מגדלי הירקות. קרדיט צלם בועז רבינוביץ 1024x683 1

הנדון: החזרת מיידית של מכסי המגן ביבוא ירקות ופירות

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

ח"כ אבי דיכטר

אני מעריך את תמיכתך בחקלאים ובחקלאות בכל נושא המובא אליך, אך לצערי החקלאות קורסת. הסיוע שהמשרד מציע ומתכנן בנושאים שונים לא יכול לבוא במקום העזרה החשובה ביותר לחקלאות: עצירת ההתקדמות של פעימות פתיחת המכס, כפי שהועברו בתקופתו של השר הקודם ליברמן, וחזרה למתווה הקודם של מכסים שיגנו על התוצרת החקלאית הישראלית, כפי שנהוג ומובן בכל העולם המערבי!!

לא ניתן לצאת בסיסמאות על חשיבותה של החקלאות הישראלית והצלתה ובתמונות צבעוניות בהן כולם נראים מאושרים על כך שנותנים יד זה לזה, כאשר למעשה, מאחורי הקלעים הרס החקלאות נמשך ואף מעמיק. מתברר לנו כיום, כי לא רק שממשיכים להתיר את דמה של החקלאות בשחרור הדרגתי של המכסים וממשיכים בהעשרתם של יבואנים בעלי הון, העושים קופה ענקית של מיליונים על חשבון החקלאים והציבור, גם בזמן מלחמה, אלא שגם הכספים שהובטחו לחקלאות בתמורה לפגיעה בהם ול"רפורמה" שלא הייתה, הוחרמו על ידי האוצר כפי הנראה לטובת איזון הכספים הקואליציוניים של הממשלה. כפי שפורסם, שר האוצר מקדם קיצוץ של 250 מיליון מהתמיכה הישירה בחקלאים עבור צורכי המלחמה. כנראה שדבר לא נלמד, גם ביטחון המזון הוא חלק ממאמץ המלחמה, ואם ימשיכו לקצץ במעט הכספים המיועדים לחקלאות, אתם למעשה נותנים יד להרס ביטחון המזון ולהרס החקלאות, שמצבה כיום מתקרב לאנוש. כמות היבוא המופקרת שנמשכת גם בימים אלה תוסיף ותוודא שהחקלאים ינטשו את החקלאות, והנזק הנוסף יירשם גם על שמכם.

לפיכך, היות שחקלאות העוטף מהווה כ-80% משיווק ירקות בשוק המקומי, ובמיוחד תפוחי אדמה, גזר, עגבניות, פלפל וכרוב ועוד, אבקש ממך לעמוד ולפעול לביטול כל הפעימות שממשיכות להפחית מכסים על יבוא מתחרה של ירקות ופירות, גם לאור ההפרה הבוטה של אי תמיכה ישירה בחקלאות, שניצבת כיום ללא עובדים וללא השקעות.

המשך הסרת מכסי המגן הוא סכנה ממשית להמשך קיומו של המשק החקלאי.

בברכה

מאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי ירקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מרב ביין הגיעה לחולית בתחילת שנות ה-80 לשנת שירות ועבדה בשלחין, אחרי השבעה באוקטובר הגיעה להתנדב בקיבוץ שזכרה לטובה וגילתה מקום עם אנרגיות מיוחדות שהרגיש לה כמו בית, מאז היא לא עזבה אחרי השבעה
5 דק' קריאה
בדרום הארץ, בתוך קיבוץ קטן בשם אורים, פועלת אחת הרפתות הייחודיות בארץ – לא רק בזכות ההישגים המקצועיים המרשימים שלה, אלא בעיקר בזכות האנשים שמרכיבים אותה. כאן, בין הרפתות, השדות והמרחבים, נרקמה קהילה של
התחרות המסורתית של קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, עמדה השנה  בסימן הצדעה לחקלאיות הישראליות, כחלק משנת החקלאיות הבינלאומית עליה הכריז האו"ם *תמונה ראשית: מפרי כפיה נטעה כרם. צילום: נילי ענברי קאופמן התמונה "מפרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן