יבול שיא
הרפת והחלב
מאיר יפרח יור ענף הירקות במועצת הצמחים ומזכיר ארגון מגדלי הירקות. קרדיט צלם בועז רבינוביץ 1024x683 1

הנדון: החזרת מיידית של מכסי המגן ביבוא ירקות ופירות

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

ח"כ אבי דיכטר

אני מעריך את תמיכתך בחקלאים ובחקלאות בכל נושא המובא אליך, אך לצערי החקלאות קורסת. הסיוע שהמשרד מציע ומתכנן בנושאים שונים לא יכול לבוא במקום העזרה החשובה ביותר לחקלאות: עצירת ההתקדמות של פעימות פתיחת המכס, כפי שהועברו בתקופתו של השר הקודם ליברמן, וחזרה למתווה הקודם של מכסים שיגנו על התוצרת החקלאית הישראלית, כפי שנהוג ומובן בכל העולם המערבי!!

לא ניתן לצאת בסיסמאות על חשיבותה של החקלאות הישראלית והצלתה ובתמונות צבעוניות בהן כולם נראים מאושרים על כך שנותנים יד זה לזה, כאשר למעשה, מאחורי הקלעים הרס החקלאות נמשך ואף מעמיק. מתברר לנו כיום, כי לא רק שממשיכים להתיר את דמה של החקלאות בשחרור הדרגתי של המכסים וממשיכים בהעשרתם של יבואנים בעלי הון, העושים קופה ענקית של מיליונים על חשבון החקלאים והציבור, גם בזמן מלחמה, אלא שגם הכספים שהובטחו לחקלאות בתמורה לפגיעה בהם ול"רפורמה" שלא הייתה, הוחרמו על ידי האוצר כפי הנראה לטובת איזון הכספים הקואליציוניים של הממשלה. כפי שפורסם, שר האוצר מקדם קיצוץ של 250 מיליון מהתמיכה הישירה בחקלאים עבור צורכי המלחמה. כנראה שדבר לא נלמד, גם ביטחון המזון הוא חלק ממאמץ המלחמה, ואם ימשיכו לקצץ במעט הכספים המיועדים לחקלאות, אתם למעשה נותנים יד להרס ביטחון המזון ולהרס החקלאות, שמצבה כיום מתקרב לאנוש. כמות היבוא המופקרת שנמשכת גם בימים אלה תוסיף ותוודא שהחקלאים ינטשו את החקלאות, והנזק הנוסף יירשם גם על שמכם.

לפיכך, היות שחקלאות העוטף מהווה כ-80% משיווק ירקות בשוק המקומי, ובמיוחד תפוחי אדמה, גזר, עגבניות, פלפל וכרוב ועוד, אבקש ממך לעמוד ולפעול לביטול כל הפעימות שממשיכות להפחית מכסים על יבוא מתחרה של ירקות ופירות, גם לאור ההפרה הבוטה של אי תמיכה ישירה בחקלאות, שניצבת כיום ללא עובדים וללא השקעות.

המשך הסרת מכסי המגן הוא סכנה ממשית להמשך קיומו של המשק החקלאי.

בברכה

מאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי ירקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית  רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית.
2 דק' קריאה
ספר חדש בהוצאת ספריית יהודה דקל-המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל מביא את הסיפור המורכב והמרתק של שימור הגשר העתיק והיחיד מסוגו שעל הירדן  *תמונה ראשית: העבודה על שיקום הגשר הפגוע. צילום: מיכאל כהן, 2018 
3 דק' קריאה
עדי פיאסצקי נעים, דור שלישי במושב גיאה, היא דיאטנית קלינית, מרצה לתזונה נכונה ומטפלת * בריאיון לעדינה בר-אל היא סוקרת בין היתר הפרעות אכילה, בעיות באכילה ומניעתן אצל ילדים, בני נוער וקשישים * "הדגש
7 דק' קריאה
אמר מזכ״ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח בכנס הנהגות המושבים * "אסור לוותר על הסרת האיום הביטחוני. חיסול החמאס הוא תנאי הכרחי לשלום תושבי העוטף ולשיקומו של האזור" * "החקלאות הישראלית
15 דק' קריאה
*תמונה ראשית: פסטיבל ימי ענף הזית חוגג 30 שנה לקיומו. צילום: יח"צ  פסטיבל ימי ענף הזית, הוותיק והטוב בגליל, חוזר בעוצמה רבה אחרי שנתיים ומציין שלושים שנה של מסורת, שלושים שנה של ארומה בימי
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן