יבול שיא
הרפת והחלב
קורונה קיבוצים

וותיקים בקיבוץ וקורונה, גם בריאות נפשית חשובה

2 דק' קריאה

שיתוף:

בימים אלה מוחמרות הנחיות משרד הבריאות לגבי האוכלוסייה כולה, ובכללן גם ההגבלות על האזרחים הוותיקים. לכולנו מובן הצורך הקריטי לשמור על בריאותם של דור המבוגרים בנקודה זו, ועם זאת יש כמובן חשיבות לשמר גם את בריאותם הנפשית, במסגרת המגבלות. קבלו מספר רעיונות לעשייה עם הוותיקים

וותיקים בקיבוץ וקורונה: לאחר מספר ימים בהם כולנו נמצאים בתוך האירוע, ניתן להתרשם כי רוב הקיבוצים התארגנו למתן שירותי בסיס לוותיקים כמו מזון, כביסה, תרופות, ספרים וכדומה, וכמובן שיש לברך על כך. בנוסף קיימת יוזמות מאורגנות בכדי להתקשר לשאול לשלומם, ומחוות קהילתיות מקסימות כמו משלוח עוגות, פרחים וברכות.

מתוך ידיעה כי יש להתכונן לזמן שהות ממושך בתנאים אלה, צוות בריאות, רווחה, וותיקים בתנועה – עדי רמות, ארנון בוכבינדר, ויעל לחיני, ממליצים להיערך גם לפעילות משמעותית יותר של וותיקים, וריכז עבורכם כמה רעיונות לאיך לעשות זאת טוב:

  • חשוב לתקשר לשאול מה נשמע, אך גם חשוב לפתח שיחה מעט יותר מעמיקה. לכן בקשו מאנשים המוכרים כחברותיים ואכפתיים, להתקשר לוותיקים ולקיים עמם שיח אמיתי ומשמעותי. גם הוותיקים מזהים כשאין עניין אמיתי בצד השני…
  • לוותיקים יש זמן ממושך של ישיבה בבית. אף הם יכולים (מי שמתאים לו/ה), להיות בין אלו המתקשרים לאחרים, ובכך להפוך עצמם למשמעותיים בזמן בו הם מפתחים שיח עם אחרים ומתעניינים בשלומם.
  • להציע תרשימי שיחה למתקשרים לוותיקים. למשל: מה נשמע? האם אתם מסתדרים עם מזון ותרופות? מה עשיתם היום? האם אתם מכירים אתרים לפעילות ספורט/הרצאות/חידונים בטלוויזיה ובאינטרנט? האם אתה מצליח לדבר עם בני המשפחה וכיצד? האם אתה זוכר תקופה בעברך בה נאלצת לשבת שעות מרובות בבית? האם יש משהו שיכול לעזור לך בתקופה זו בבית?
  • אנו נוטים לחשוב שטכנולוגיה היא אתגר מורכב לוותיקים. ראשית, –לא לכולם זה כך. שנית, אם אכן קיים אתגר כזה, בואו ננסה לעזור בעזרת חברי קיבוץ, צעירים ונוער שמוכנים להתנדב ולהדריך טלפונית לגבי האפשרויות והכלים. במיוחד אם לקיבוץ יש פעילות ברשת כמו אתר קיבוץ פעיל, חשבון שיחות מקוונות משותף (דוגמת סקייפ או זום או אחרים), וכדומה.
  • לוותיקים יש מה לתרום. ככל שהצליחו להתגבר על האתגר הטכנולוגי, הציעו להם אולי להעביר בעצמם הרצאה קצרה ברשת, סיפור, מתכון, או כל דבר אחר בתחום החוזקות שלהם.
  • פתאום יש זמן למה שתמיד אין זמן… אספו סיפורי ותיקים. בקשו מאנשים בקהילה להתקשר לוותיק/ה אחד לפי רשימה, ולבקש את רשותו להקליט אותו מספר סיפור (על חייו, על הקיבוץ,,,). את הסיפורים אפשר יהיה לתמלל, לאחסן בארכיון או לפרסם באתרי הקיבוץ ו/או באירוע תרבותי לאחר ימי הקורונה.
  • הכריזו על מבצע הכרות עם השכנים, ועודדו דווקא משפחות וצעירים ליצור קשר עם וותיקים, כל יום-יומיים או שלושה…
  • גלו תשומת לב מיוחדת לאוכלוסיות מיוחדות בקרב בוותיקים (כמו יחידים, חולים, מרותקי בית, וכו')

אם וכאשר יש לכם רעיונות נוספים אנא עדכנו את הצוות, שכמובן עומד לרשותכם לכל התייעצות בנושא וותיקים בקיבוץ וקורונה

ארנון בוכבינדר, ראש מטה פנסיה ובטחון סוציאלי – 0502034881
עדי רמות, מחלקת בריאות ורווחה – 0549798458
יעל לחייני, מנהלת שיבה בחברה טובה – 0547917271

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכנס השנתי הראשון של פורום ההתיישבות בלשכת עורכי הדין ורשות מקרקעי ישראל נחתם בהצלחה, וכבר שולח את בשורות הסנוניות הראשונות לשיפור תהליכים בהתיישבות * אנחנו על המפה  *תמונה ראשית: עו"ד אפרת חקיקת ועו"ד אורן
6 דק' קריאה
דניאל בוכן ותיאדורה בן יקר, שניהם במקור מאוסטרליה, פעלו במהלך כל ימי המלחמה ופועלים כדי לשפר מוכנות אזרחית למצבי מצוקה, חירום, ואיום בישראל * העמותה לסיוע בהתמודדות עם שריפות בשטחים פתוחים – פועלת מאוקטובר
7 דק' קריאה
 החל מתחילת אפריל יועלה המחזה בהשתתפות עירוניים, מושבניקים וקיבוצניקים מהעוטף ברחבי הארץ * בעונה הקודמת עו"ד שרינה שדות, תושבת תלמי בילו, לא השתתפה בהפקה בגלל הטראומה שעברה ב-7 באוקטובר והשנה חזרה לחזרות  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
ראשי הרשויות בגליל ובצפון, בישיבת החירום של ארגון "עד כאן" למאבק בפרוטקשן: "ככה אי אפשר להמשיך, יוצאים למלחמה, אומרים עד כאן!"  בארגון עד כאן המוביל את המאבק בפרוטקשן (דמי חסות) קיימו בערב יום ראשון
2 דק' קריאה
"פרח הטיס" שבחר לחזור למקום הפציעה ובת ה 12ממחלקת הילדים שהצליחה בקלות "לטוס" מתחת לגשר הזהב בסן פרנסיסקו. עפר גביש מקיבוץ יפתח "מטיס" פצועי מלחמה בסימולטור טיסה כחלק מתהליך שיקומם *תמונה ראשית: רס"ן במיל'
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן