יבול שיא
הרפת והחלב
עמית יפרח עם מוטי אלקבץ ירון סולומון ודפנה נוריאל כנן בוועדת הכלכלה

ועדת הכלכלה אישרה את הארכת התכנון בענף ההטלה עד לסוף 2041 

2 דק' קריאה

שיתוף:

ההצעה אושרה להכנה לקריאה שנייה ושלישית  בכנסת * "שמירה על ביטחון המזון וחיזוק משמעותי ללולנים אשר רובם מגדלים בגבול לבנון" 

*תמונה ראשית: עמית יפרח עם מוטי אלקבץ, ירון סולומון ודפנה כהן נוריאל בוועדת הכלכלה. צילום: דני שם טוב 

ועדת הכלכלה בראשותו של ח״כ דוד ביטן אישרה להכנה לקריאה שניה ושלישית את חוק תיקון מועצת הלול להארכת התכנון בענף ההטלה ל-31.12.41 ואופציה לשנה נוספת להארכה תאושר בסמכות שר חקלאות.  

מזכיר ארגון מגדלי העופות, מוטי אלקבץ: ״העברת הארכת התכנון עד לסוף שנת 2041 בענף ההטלה תפעל לחזק את המגדלים במשק המשפחתי אשר רובם מגדלים בגבול לבנון, תציב אופק תכנוני למגדלים ותחזק את יכולתם לעמוד במהלך הנדרש מהם ומצריך השקעות עתק כדי לבנות ולגדל עופות בלולים חדשים נטולי כלובים. עם זאת אני קורא להגדיל את התקציב לשדרוג הלולים ברוח הדברים שנאמרו על ידי יו״ר הועדה, ח״כ דוד ביטן.  

"אני מודה בשמי ובשם אלפי מגדלים היושבים על גבולות המדינה לח״כ ששון גואטה, לשר החקלאות וביטחון המזון, ח״כ אבי דיכטר ולמנכ״ל המשרד, אורן לביא שהובילו את המהלך, ליו״ר ועדת הכלכלה, דוד ביטן, לחה״כ אלון שוסטר ומטי הרכבי, שתמכו בהארכת התכנון ולכל העוסקים בנושא." 

מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח: "הארכת התכנון תעניק אופק כלכלי יציב ללולנים, במיוחד במושבים הסמוכים לגבול לבנון, ותספק להם ודאות חיונית בהקמת לולים חדשים, בהשקעות ארוכות טווח ובהבטחת החזר ההשקעה בעתיד. 

"אך מעבר לכך, מדובר במסר לאומי כפול: הראשון הוא מסר חד וברור מצד כנסת ישראל על חשיבותה של החקלאות וביטחון המזון בגבול הצפון, תוך ראיית האזור כנכס אסטרטגי מהמעלה הראשונה. והשני הוא מסר ניצחון לאויבינו שמעבר לגדר – התיישבות, חקלאות משגשגת והמשך חיזוק ההתיישבות לאורך הגבול הם התשובה האמיתית לכל ניסיון לערער את אחיזתנו במקום. 

"אנו מודים לשר החקלאות וביטחון המזון, ח״כ אבי דיכטר, ליו״ר ועדת הכלכלה, דוד ביטן, לח"כ ששון גואטה על הובלת הנושא ולח״כים מהקואליציה ומהאופוזיציה על הבנת חשיבותו וקידומו למען שמירת ביטחון המזון. תודה מיוחדת למזכיר ארגון מגדלי העופות, מוטי אלקבץ ושמעון ביטון מאביבים אשר נלחמו על עתיד הענף." 

ח״כ ששון גואטה (ליכוד): "הארכת התכנון תהווה אופק כלכלי עבור הלולנים שיושבים על גבולות המדינה. אני שמח וגאה שניתנה לי הזכות להוביל ולייצג את החקלאים, גם בענף ההטלה." 

ח״כ אלון שוסטר (המחנה הממלכתי): "המשך קידום התכנון בענף הלול הוא צעד חיוני לשמירה על ביטחון המזון של אזרחי ישראל. נמשיך לפעול לחיזוק החקלאות המקומית, לשיפור תנאי הגידול ולהבטחת פרנסה הוגנת לחקלאים בצפון ובארץ כולה."  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בעקבות הסערה התקשורתית שיצרה חשיפת נתוני המחקר של "השומר החדש" ומכון ריפמן לפיתוח הנגב, המצביעים על נזק של 23 מיליארד ש"ח למשק בשנה, קיימה הוועדה לפתיחת חסמים דיון דחוף בדרכים להחזרת המשילות בנגב ובגליל.
2 דק' קריאה
הוועדות הענפיות החדשות ומליאת המועצה החלו את עבודתם כבר בישיבה הראשונה אושר תקציב הפעילות לשנת 2026 *תמונה ראשית: עזרא בכר, מ"מ מנכ"ל מועצת הצמחים. צילום: בועז רבינוביץ' לאחר השלמת הבחירות למוסדות מועצת הצמחים, החלו
< 1 דק' קריאה
שמעון לזימי, ממושב רינתיה, מחבר הספר "העולם האדום של באריקי", מספר על היצירה שכתב מאהבה גדולה לבנו, על הורות, על גמישות מחשבתית ובעיקר על המסר החברתי החשוב של קבלת השונה *תמונה ראשית: שמעון לזימי.
8 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ריצת ליל ירח בעמק לראשונה בעמק יזרעאל. צילום: ענת חרמוני  ריצת הלילה הקהילתית "ליל ירח בעמק" התקיימה בנופי עמק יזרעאל והפגישה מאות רצות ורצים מכל הגילים לערב קיץ ספורטיבי, קהילתי ומהנה, בלב העמק ובבריזה הנעימה של שעות הערב. האירוע
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ב"מיני מונדיאל" של מרכז פרס לשלום וחדשנות  שחקני קבוצת הכדורגל ד'-ו' של אשכול מעלות הגולן השתתפו השבוע בטורניר ה"מיני-מונדיאל" של מרכז פרס לשלום ולחדשנות. באצטדיון הרצליה נפגשו כ־400 ילדים וילדות מ־28 רשויות
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ספיר כהן כרמי, סגנית אלופת העולם בנינג'ה  הספורטאית הישראלית ספיר כהן כרמי, תושבת מושב שתולים, זכתה בתואר סגנית אלופת העולם בנינג'ה, במסגרת אליפות העולם בנינג'ה שנערכה בארצות הברית. כהן כרמי, המוכרת לציבור מהשתתפותה
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!