יבול שיא
הרפת והחלב
תמונה 2 אחים לרפת מתנדבים בעוטף עזה

חלב כחול לבן 

2 דק' קריאה

שיתוף:

היכן הרפת הנמוכה בישראל ובעולם, לאיזו פרה תנובה שנתית גבוהה מעל כולם וכמה ליטר חלב מתוצרת מקומית צורך הישראלי הממוצע 

בישראל מייצרים בכל שנה 1.5 מיליארד ליטר חלב. הצרכן הישראלי צורך כ-180 ליטר חלב תוצרת כחול-לבן בממוצע בשנה. 

החלב משמש לייצור של 42,000 ק"ג גבינות קשות ומותכות, 109,000 ק"ג גבינות לבנות וקוטג',  

197 מיליון ליטר יוגורטים ומעדנים, 465 מיליון ליטר חלב לשתייה (חלב ניגר) ומשקאות חלב. 

בישראל פועלות 600 רפתות, כ-80 אחוזים מהן נמצאות בפריפריה. 

הרפת הצפונית ביותר נמצאת באורטל ברמת הגולן, הדרומית ביותר היא רפת יוטבתה בערבה.  

תמונה 1
רפת כיסופים. צילום: מועצת החלב 

הרפת הנמוכה בישראל ובעולם נושקת לים המלח, בקלי"ה, 361 מטר מתחת פני הים. הרפת הגבוהה בישראל היא רפת מגדל עוז בגוש עציון, בגובה של 940 מטר מעל פני הים. 

הרפת הגדולה ביותר בישראל היא רפת העמק, המשותפת לקיבוצים יפעת, מגידו ומרחביה שבעמק יזרעאל. 

הרפת החדשה ביותר היא רפת בית העמק בגליל המערבי, שנחנכה בשלהי 2022.  

הפרה הישראלית נותנת 12,000 ליטר חלב בממוצע בשנה. הרפת המניבה ביותר בישראל ביחס לפרה בודדת היא רפת קיבוץ צאלים שבנגב הצפוני, עם תנובה שנתית של כ-15,000 ליטר חלב לפרה. 

דבר הדור הצעיר:  

עופר אסולין (18), תלמיד י"ב מכפר חרוב

Screenshot 2024 06 04 114012
עופר אסולין

"התחלתי לעבוד ברפת בקיבוץ כבר לפני חמש שנים. אני אוהב את שעות חליבת הבוקר, או יותר נכון לפנות בוקר, משעה 02:30. בכל סוף שבוע ובחופשים, כשאין לימודים, אני מגיע בשמחה לחליבה ועכשיו, לקראת סוף שנת הלימודים והבחינות, כשיש לי יותר זמן, אני עובד יותר. בכל יום כשאני מגיע לחליבה אני מבין את המשמעות של העבודה ברפת, בעיקר באזור שלנו, רמת הגולן, שבו לחקלאות יש תפקיד מרכזי גם מבחינת ההתיישבות וגם מבחינה כלכלית. אני נהנה מהעשייה החקלאית וכצעיר שרוצה להתפתח בחיים, אני משוכנע שהעבודה ברפת מלמדת אותי הרבה מאוד דברים כמו אחריות, משמעת והתמודדות עם אתגרים". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שמוליק תורג'מן, מנכ"ל קנט: "משבר האקלים והמלחמה מוכיחים ביתר שאת שישראל חייבת להבטיח לעצמה, בעצמה, את ביטחון המזון והיכולת לספק לתושבי המדינה תוצרת חקלאית טריה, בכמות מספיקה" משבר האקלים ממשיך לפגוע קשות בחקלאים הישראלים.
4 דק' קריאה
סיכום עונת 2024 בענף ובשולחן הליצ'י דני שטרן – יו'ר שולחן מגדלי הליצ'י במועצת הצמחים עונת 2024 התאפיינה בצמיחה משמעותית בענף. כניסת שטחים צעירים לניבה, לצד יבולים טובים בכל האזורים, הובילו לעלייה של כ50%-
6 דק' קריאה
אומר פרופ' צביקה מנדל בראיון ליבול-שיא, הוא ממשיך להגיע בפנסיה לעבודתו במכון וולקני, וגם להרצות על מזיקי היער בפקולטה לחקלאות אם יש מישהו שאפשר לכנותו כאנציקלופדיה מהלכת, זה פרופ' צביקה מנדל. אם רציתי אי
4 דק' קריאה
פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן