יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 326070713

חקלאות עולמית – הבצורת בברזיל תייקר את מחיר הקפה

2 דק' קריאה

שיתוף:

יבול דל במיוחד אצל יצרנית הקפה הגדולה בעולם, מאיים לייקר את המחיר של ספל הקפה. חקלאים בברזיל מתמודדים עם ההשלכות של מזג האוויר המשוגע בשנה שעברה, כשהמטעים התמודדו עם בצורת ואחר כך עם קרה. יש שאומרים שהיבול של פולי קפה של הזן היוקרתי ערביקה יגיע לכמות פחותה במחצית מהכמות שיכול היה להגיע בשנה טובה.

חלק מהחדשות הרעות האלה כבר מתומחרות למשקיעים, חברות קפה ושותי המשקה המעורר. מזג האוויר הגרוע בברזיל עזר לדחוף את החוזים העתידיים של קפה לשיאים רב שנתיים ב-2021, אחת משרשרת של הפרעות לשוקי הסחורות של העולם.

ברזיל משפיעה על שוק הקפה העולמי מפני שהיא היצואנית הגדולה ביותר בעולם, בפער ניכר. ההפרעה חמורה יותר, מפני שייצור קפה ערביקה בברזיל קורה במחזורים של שנתיים ובשנים שמסתיימות במספר זוגי היבול גדול יותר. בינתיים מזג האוויר הקשה פגע בתעשיית הקפה גם בקולומביה השכנה, עוד יצרנית חשובה.

"מחירי הערביקה בעולם צפויים לעלות ברגע שההערכות לגבי היבול השנה בברזיל יושלמו" העריך תיאגו קזריני, סוחר בקפה, שעה שהחששות לגבי הכלכלה העולמית הכבידו לאחרונה על מחירי הקפה.

אנליסטים צפו בעבר שיבול הערביקה בברזיל ל-12 החודשים שהחלו בחודש יולי השנה, עשוי להיות דומה לשיא שנקבע שנתיים קודם לכן של 48.7 מיליון שקי קפה, כל אחד במשקל 60 קילוגרם. אבל הנתון הסופי יהיה כנראה הרבה יותר נמוך. תחזית רשמית מוקדמת בברזיל צופה יבול של 35.7 מיליון שקים בלבד.

"זה משבר גדול מבחינתנו" התבטא חוזה מרקוס מגלהס, חקלאי קפה ונשיא קואופרטיב הקפה MINASUL. יותר מ-9000 החברים בקואופרטיב מחויבים לספק כמות מסוימת של קפה בכל עונה, אבל השנה מרשה להם הגוף שהם קשורים אליו לספק מחצית מהכמות המובטחת.

אנליסטים מצביעים על סימנים אחרים לביקוש לקפה שעוקפים את ההיצע, מה שעשוי לייקר את המחירים עוד יותר. בארגון הקפה הבין לאומי אומרים שהצריכה העולמית תעקוף את הייצור, זו השנה השנייה ברצף, בזמן שבחברת פיץ' אמרו שהמאגרים במחסנים הם ברמה הנמוכה ביותר במאה הנוכחית. הירידה בהיצע והירידה במאגרי הקפה מצביעות על כך שהמחירים יהיו גבוהים יותר במחצית השנה הקרובה – אומר אולה האנסן, מבנק סקסו.

בפיץ' מביעים סקפטיות ולא מאמינים שהמחירים יעלו עוד, אבל אומרים שירידה בייצוא מברזיל, לצד היעדר מלאי במחסנים, ישמרו את המחירים גבוהים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית  רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית.
2 דק' קריאה
ספר חדש בהוצאת ספריית יהודה דקל-המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל מביא את הסיפור המורכב והמרתק של שימור הגשר העתיק והיחיד מסוגו שעל הירדן  *תמונה ראשית: העבודה על שיקום הגשר הפגוע. צילום: מיכאל כהן, 2018 
3 דק' קריאה
עדי פיאסצקי נעים, דור שלישי במושב גיאה, היא דיאטנית קלינית, מרצה לתזונה נכונה ומטפלת * בריאיון לעדינה בר-אל היא סוקרת בין היתר הפרעות אכילה, בעיות באכילה ומניעתן אצל ילדים, בני נוער וקשישים * "הדגש
7 דק' קריאה
אמר מזכ״ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח בכנס הנהגות המושבים * "אסור לוותר על הסרת האיום הביטחוני. חיסול החמאס הוא תנאי הכרחי לשלום תושבי העוטף ולשיקומו של האזור" * "החקלאות הישראלית
15 דק' קריאה
*תמונה ראשית: פסטיבל ימי ענף הזית חוגג 30 שנה לקיומו. צילום: יח"צ  פסטיבל ימי ענף הזית, הוותיק והטוב בגליל, חוזר בעוצמה רבה אחרי שנתיים ומציין שלושים שנה של מסורת, שלושים שנה של ארומה בימי
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן